Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Καλλιάνος: «Ερχεται κακοκαιρία! Θα είναι δύσκολη η κατάσταση!»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου!

11 Νοεμβρίου 2019 09:45
Γιάννης Καλλιάνος: «Ερχεται κακοκαιρία! Θα είναι δύσκολη η κατάσταση!»

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από το βράδυ της Τρίτης, με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιανό να αναφέρει πως αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, καθώς και χαλαζοπτώσεις, αλλά και άνεμοι έντασης 9 έως και 10 μποφόρ.

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται απότομη αλλαγή του καιρού! (photo)

Τα φαινόμενα μάλιστα, αναμένεται να φτάσουν το πρωί της Τετάρτης και στην Αθήνα, νωρίς το πρωί, όπως τόνισε ο γνωστός μετεωρολόγος.

«Τα υπολείμματα αυτού του χαμηλού θα επηρεάσουν και την περιοχή μας. Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες» είπε ο κ. Καλλιάνος σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: "Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ! (photo)

Επεσήμανε πως μάλιστα αναμένεται λασποβροχή λόγω συγκέντρωσης σκόνης, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει κίνδυνος τα φαινόμενα να είναι πολύ έντονα και να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Είναι το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο. Την Πέμπτη πλέον τα φαινόμενα θα φτάσουν στο ανατολικό Αιγαίο. Άρα μιλάμε για 72 ώρες κάτω από σφοδρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας» τόνισε.

Καιρός σήμερα: Βελτίωση με... αρκετές νεφώσεις! Τι μας περιμένει;

Καιρός σήμερα: Βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός σήμερα, καθώς η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικές πρόσκαιρες βροχές μόνο στο ανατολικό Αιγαίο, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς θα επικρατούν αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Πέλλα: Η κακοκαιρία σαρώνει! Διακοπές ρεύματος και έντονες χαλαζοπτώσεις πλήττουν τον νομό!

Η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια επίπεδα με χθες, ενώ αναμένεται να χαλάσει πάλι από αύριο το απόγευμα, αρχικά από τα δυτικά, με νέο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων που θα πλήξουν τη χώρα κυρίως την Τετάρτη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω στο Athensmagazine.gr την πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Tις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share