Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ! Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε αναβαθμίσει την επιχειρησιακή της δυνατότητα!

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει δύο σημαντικά στοιχεία!

10 Νοεμβρίου 2019 20:25
Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ! Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε αναβαθμίσει την επιχειρησιακή της δυνατότητα!

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε αναβαθμίσει την επιχειρησιακή της δυνατότητα! Επικρατεί έντονος προβληματισμός στην ΕΛΑΣ! Η πρώτη αφορά τους προμηθευτές της οργάνωσης καθώς στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκε ειδικός εξοπλισμός που αναβάθμιζε σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της οργάνωσης.

Το βασικό ερώτημα στο οποίο καλούνται πλέον να απαντήσουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είναι «ποιοι ήταν αυτοί που βοήθησαν στον εξοπλισμό της οργάνωσης».

Η δεύτερη κατεύθυνση των ερευνών αφορά τον επόμενο στόχο των τρομοκρατών. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η επίθεση τους ενδεχομένως να ήταν θέμα μερικών εβδομάδων και για τον λόγο αυτό αναζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για τον στόχο, αν υπάρχουν πιθανά σχεδιαγράμματα αλλά και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιούσαν. Οι πρώτες εκτιμήσεις που κάνουν είναι ότι ετοίμαζαν χτύπημα με «ασθενοφόρο - βόμβα» σε αστυνομική υπηρεσία!

Σε δύο συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, για τον εντοπισμό αναλογικών και ψηφιακών σημάτων ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές για ακριβή σκόπευση με όπλα, ακόμα και τη νύχτα, σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, ένα φάρο με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων καθώς και αυτοκόλλητα ασθενοφόρου που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της οργάνωσης «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στον Χολαργό, εστιάζεται το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να ολοκληρωθούν.

Αντιτρομοκρατική: "Ευτυχώς προλάβαμε! Ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα!"

Ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής δήλωσε ότι ευτυχώς πρόλαβαν και εντόπισαν την οργάνωση γιατί ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα τις επόμενες ημέρες! Στην Κυψέλη η κεντρική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης!

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τϋπου, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής άφησε να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες τρομοκράτες ετοίμαζαν κάτι πολύ μεγάλο και η αστυνομία τους πρόλαβε. Εκτός από τα Καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά οι τρομοκράτες είχαν επίσης διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρο ασθενοφορου και λέιζερ και η εκτίμηση είναι ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι αστυνομικοί τρόμαξαν με την ποσότητα και τη δύναμη των εκρηκτικών υλών που βρήκαν στο διαμέρισμα της οδού 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Λευτέρη Χαρδαλιά.

Πιθανόν ετοίμαζαν επίθεση με ασθενοφόρο

Μία από τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα ευρήματα κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι ότι ενδεχομένως η Επαναστατική Αυτοάμυνα να ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ασθενοφόρο.

Το χτύπημα αυτό ίσως να γινόταν με χρήση καλάσνικοφ, ή παγιδεύοντας το ασθενοφόρο με εκρηκτικά, όπως έκανε ο Επαναστατικός Αγώνας. Εξάλλου, ανάμεσα στα ευρήματα ήταν κάποια αυτοκόλλητα ασθενοφόρου.

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής που οδήγησαν στις συλλήψεις των μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share