Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φονικός κυκλώνας έπληξε τη χώρα! Δεκάδες οι νεκροί!

Σημαντικός αριθμός αγνοουμένων!

10 Νοεμβρίου 2019 14:55
Φονικός κυκλώνας έπληξε τη χώρα! Δεκάδες οι νεκροί!

Φονικός κυκλώνας και ισχυροί άνεμοι έπληξαν τη χώρα του Μπαγκλαντές αλλά και της Ινδίας με αποτέλεσμα το θάνατο δέκα συνολικά ατόμων, τον τραυματισμό 30 περίπου ενώ αγνοούνται 36 ακόμη ψαράδες.

Κυκλώνας Ντοριαν: Σάρωσε τις Μπαχάμες! 45 οι νεκροί!

Χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί πλήρη καταστροφή και εκατομμύρια κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα τους σε διάφορα καταφύγια.

Ο κυκλώνας, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 120 χλμ/ώρα, έπληξε χθες, Σάββατο, το βράδυ τις παράκτιες περιοχές αυτών των δύο γειτονικών χωρών, με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια και λίμάνια.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, δύο όταν δένδρα έπεσαν πάνω στις κατοικίες τους και ένας από πτώση δένδρου στην Καλκούτα. Η κατάρρευση ενός τοίχου στο γειτονικό κρατίδιο Οντίσα στοίχισε επίσης τη ζωή σ' έναν άνθρωπο.



Στο Μπανγκλαντές πέντε από τα έξι θύματα σκοτώθηκαν από πτώσεις δένδρων. Δύο αλιευτικά σκάφη δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στο λιμάνι και συγγενείς δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους ναυτικούς που βρίσκονται σ' αυτά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές στους καταυλισμούς του νοτιοανατολικού Μπανγκλαντές, όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική Μιανμάρ.

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι και από τις 13 παράκτιες περιφέρειες του Μπανγκλαντές έσπευσαν χθες, Σάββατο, το βράδυ σε 5.558 καταφύγια.

Ινδία: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί σε πλημμύρες!

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στη βόρεια Ινδία σε πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καθυστερημένες βροχές της εποχής των μουσώνων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Δείτε επίσης: 25χρονος στην Ινδία πήρε φωτιά από ένα καλώδιο!

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές και 27 στο γειτονικό Μπιχάρ εξαιτίας των ασυνήθιστα καθυστερημένων βροχοπτώσεων της εποχής των μουσώνων, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν σταματήσει στην περιοχή.

Κανονικά η εποχή των μουσώνων ξεκινά κανονικά τον Ιούνιο και τελειώνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Μόνο στην Πάτνα (την πρωτεύουσα του Μπίχαρ) έχουν πέσει 226 χιλιοστά βροχής από την Παρασκευή», δήλωσε ο Μ. Ραμασάντρου αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Η πόλη αυτή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις βροχοπτώσεις, με το νερο να φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο σε πολλούς δρόμους και σπίτια και καταστήματα να έχουν πλημμυρίσει, ακόμη και πτέρυγες νοσοκομείων.

Στην περιοχή Μπάλια του Ούταρ Πραντές οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν 900 κρατούμενους από φυλακή.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στο κρατίδιο Γκουτζαράτ (δυτικά) και τη νότια Ινδία.

Στο σημερινό της δελτίο η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας ανέφερε ότι οι βροχοπτώσεις στο Μπιχάρ φαίνεται ότι θα περιοριστούν σχετικά, όπως και στο Ούταρ Πραντές, αλλά δεν θα σταματήσουν, τουλάχιστον όχι τις επόμενες τέσσερις με πέντε ημέρες.

Ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι βροχοπτώσεις αυτής της περιόδου των μουσώνων φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τον μέσο όρο για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, ενώ θα είναι οι πιο σφοδρές που έχουν καταγραφεί από το 1917.

Τον Ιούλιο από τους μουσώνες έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 650 άνθρωποι στην Ινδία, το Νεπάλ, το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν.

Τραγωδία: 19 νεκροί από πυρκαγιά σε βιοτεχνία βεγγαλικών!

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε βιοτεχνία βεγγαλικών στη βόρεια Ινδία, όπου τα συνεργεία διάσωσης δίνουν ακόμη μάχη με την πυρκαγιά για να βρουν επιζώντες.

Τα κτήρια όπως και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη στη βιοτεχνία, η οποία βρίσκεται στην πόλη Μπατάλα (κρατίδιο Πεντζάμπ) και σε πολυσύχναστη συνοικία, με τις αρχές να φοβούνται ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, ο Αμαρίντερ Σινγκ, δήλωσε «βαθιά θλιμμένος για τους θανάτους αυτούς», σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι εκρήξεις είναι συχνές στα παράνομα εργαστήρια βεγγαλικών, κυρίως κατά τη διάρκεια των εορτασμών το φθινόπωρο της ινδουιστικής γιορτής Ντιβάλι, της λεγόμενης «γιορτής του φωτός» κατά την οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση βεγγαλικών.

Πολλά από τα εργοστάσια αυτά δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και λειτουργούν χωρίς άδεια. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share