Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ: Βρέθηκε πτώμα τρανς ακτιβίστριας πεταμένο σε ποτάμι!

Ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία;

10 Νοεμβρίου 2019 13:25
Σοκ: Βρέθηκε πτώμα τρανς ακτιβίστριας πεταμένο σε ποτάμι!

Από την τρίτη είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της 27χρονης και την αναζητούσαν τα κοντινά της άτομα. Το Σάββατο βρέθηκε το σώμα της άτυχης κοπέλας πεταμένο στο ποτάμι και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μία στυγερή δολοφονία.

Διαβολική μητέρα: Σκότωσε τα δυο παιδιά της χαρακτηρίζοντάς τα... «τσιπς»!

Οι αρμόδιες Αρχές του Ελ Σαλβαδόρ εντόπισαν το άψυχο σώμα της Χάντε Καμίλα Ντίας στα νερά του ποταμού Τορόλα.

Η Χάντε Ντίας, που επρόκειτο να ιδρύσει μια οργάνωση που θα εκπροσωπούσε τις διαφυλικές στο Σαν Φρανσίσκο Χοτέρα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μορασάν, είχε βοηθήσει την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και την κυβέρνηση του Σαλβαδόρ να δημιουργήσουν «μηχανισμό αντίδρασης» στην ανθρωπιστική κρίση των εξαναγκαστικών εκτοπισμών και της μετανάστευσης.

Η Χάντε Ντίας ήταν η δεύτερη διαφυλική γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Σαλβαδόρ μέσα σε λιγότερες από δεκαπέντε ημέρες, μετά την Ανάχι Μιράντα Ρίβας, που δέχθηκε επίθεση από άγνωστους στα τέλη Οκτωβρίου. Από την αρχή της χρονιάς, έχουν δολοφονηθεί έξι διαφυλικές.

Το πτώμα της Χάντε Ντίας, που προηγουμένως ονομαζόταν Ρικάρντο Μανρίκε Ντίας, βρέθηκε με «δεμένα τα χέρια» και μέσα σε έναν «σάκο με πέτρες», δήλωσε η Μπιάνκα Ροδρίγκες, η πρόεδρος της οργάνωσης Comcavis Trans, στην οποία ανήκε η δολοφονημένη.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η Χάντε Ντίας πέθανε πριν από τρεις ή τέσσερις ημέρες και «η αιτία του θανάτου της θα προσδιοριστεί στη νεκροψία-νεκροτομή».

Η Μόνικα Λινάρες, διευθύντρια μιας άλλης οργάνωσης, της Aspid-Arcoiris Trans, δήλωσε ότι την «ανησυχεί» το γεγονός ότι το Κράτος του Σαλβαδόρ «δεν καταγγέλλει» τα εγκλήματα αυτά. Υπογράμμισε επίσης ότι οι φόνοι μένουν «ατιμώρητοι» και οι δράστες δεν συλλαμβάνονται ποτέ.

Οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΔ εκτιμούν ότι το προσδόκιμο ζωής οποιασδήποτε διαφυλικής στο Σαλβαδόρ δεν ξεπερνά τα 35 έτη.

Φρίκη: Πατέρας πέταξε το μωρό του στο ποτάμι! (Video)

Ένα μωρό μόλις ενός έτους έχασε τη ζωή του όταν ο ίδιος του πατέρας το πέταξε στο ποτάμι από γέφυρα, επειδή τσακώθηκε με την έγκυο μητέρα του βρέφους. Φρίκη: Πα-τέρας πουλά το νεογέννητο μωρό του για 6.500 ευρώ! (photos)

Το μωρό αρχικά εντοπίστηκε ζωντανό σε καλάθι μέσα στο νερό από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες έβγαλαν το μωρό ζωντανό από το ποτάμι. Το οδήγησαν σε κοντινό νοσοκομείο όπου λίγη ώρα μετά, άφησε την τελευταία του πνοή.

Την ίδια ώρα ο 22χρονος πατέρας του μωρού, βρισκόταν σε κοντινή παμπ, όπου πήγε αμέσως μετά την αποτρόπαια κίνησή του.

Σύμφωνα με τον μπάρμαν που κλήθηκε να τον εξυπηρετήσει, «ζήτησε να πιει ένα ποτό αλλά είπε ότι δεν είχε χρήματα. Αμέσως μετά πολλοί άνθρωποι μπήκαν στην παμπ φωνάζοντας ότι ένα μωρό βρίσκεται στο ποτάμι. Εκείνος απλά καθόταν εκεί και είπε σε έναν άλλο πελάτη ότι είχε πετάξει το μωρό του στο ποτάμι».

Ο 22χρονος συνελήφθη και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share