Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία: Πού έχει χρησιμοποιηθεί το καλάσνικοφ που εντόπισαν!

Εξαρθρώθηκε η "Επαναστατική Αυτοάμυνα"

9 Νοεμβρίου 2019 15:21
Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία: Πού έχει χρησιμοποιηθεί το καλάσνικοφ που εντόπισαν!

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει νέα πολύωρη επιχείρηση έρευνας και όπως όλα δείχνουν εξάρθρωσαν την οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα" μιας και ανάμεσα στα υπόλοιπα όπλα και εκρηκτικά που κατασχέθηκαν βρέθηκε κι ένα καλάσνικοφ το οποίο ανήκει στην οργάνωση.

Συναγερμός: H Αντιτρομοκρατική συνέλαβε ύποπτο τζιχαντιστή στην Αθήνα!

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Ανάμεσά τους και 5 καλάσνικοφ, ένα από τα οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Τα καλάσνικοφ βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη 57, στον Χολαργό.

Από τη βαλλιστική εξέταση, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνου που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου 2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών- τεχνικών παιγνίων, στον Χολαργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω ληστεία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα και προέκυψε αυτή η ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πού έχει χρησιμοποιηθεί το καλάσνικοφ

Ενα ακόμη καλάσνικοφ που βρέθηκε κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ταυτοποιήθηκε με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις εξής τρομοκρατικές ενέργειες, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας:

  • Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Επαναστατική αυτοάμυνα έχει αναλάβει την ευθύνη και για τη ρίψη χειροβομβίδας στις 10 Νοεμβρίου 2016 στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Σε εκείνη την επίθεση επίσης είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Επιχείρηση "σκούπα" της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική!

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από εκτενείς έρευνες προχώρησε σε 3 συλλήψεις και 15 προσαγωγές ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των κατασχεθέντων όπλων και εκρηκτικών.

Εκρηξη στο Κολωνάκι: Στοιχεία από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

11. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

12. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

13. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

14. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

15. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

16. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

18. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.



 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share