Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

37ος Μαραθώνιος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα;

Θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Σαββατοκύριακο!

9 Νοεμβρίου 2019 12:12
37ος Μαραθώνιος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα;

Εξαιτίας του Αυθυεντικού Μαραθωνίου που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο οι δρόμοι της Αθήνας θα είναι κλειστοί! Θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι οδηγοί!

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος διεξάγεται την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, με εκκίνηση στην ιστορική αφετηρία, στον Μαραθώνα, στις 09:00. Νωρίτερα, θα έχει δοθεί η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου. Τάσος Αρνιακός: Βροχές και μπόρες το Σαββατοκύριακο! Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί!

Το Σάββατο 09.11.19 κατά τις ώρες 17.00-19.00, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Χαρ. Τρικούπη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξ/κών ΕΛ.ΑΣ.) - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Μεσογείων - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την Κυριακή 10.11.2019 θα διεξαχθεί ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών τις ώρες 09.00-17.45, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Μαραθώνος - Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) - Τύμβος Μαραθώνα - Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) - Λ. Μαραθώνος - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (10.11.2019) και κατά τις ώρες:

08.00-10.00, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

10.05-10.20, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

10.20-10.40, θα διεξαχθεί Αγώνας Παιδιών (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομή

Προσοχή! Ολυμπία οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών θα γίνουν στην Ολυμπία Οδό! Καραμπόλα στην Κηφισίας, στο ύψος του ΚΑΤ! Η κίνηση είναι απίστευτη!

Στο πλαίσιο της βαριάς συντήρησης της Περιμετρικής Πατρών, που είναι σε εξέλιξη από τις 13/10/2019 μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της πρώτης φάσης ανακατασκευής 278 φρεατίων στέψης στις σήραγγες.

Η δεύτερη φάση των εργασιών αφορά την αντικατάσταση του αντιολισθηρού τάπητα των σηράγγων. Λόγω του μικρού πλάτους του οδοστρώματος εντός των σηράγγων και για λόγους ασφαλείας των οδηγών και του προσωπικού του εργοταξίου, για την εκτέλεση των εργασιών αυτών απαιτείται ολιγοήμερος ολικός αποκλεισμός εναλλάξ στις δύο κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των κόμβων Πάτρας-Κ1 και Εγλυκάδας (Χ.Θ. 205,150 - 212,600) θα απαιτηθεί εβδομαδιαίος ολικός αποκλεισμός σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας ως εξής:

Από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 01:00 τα ξημερώματα έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. θα γίνει ολικός αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πύργο.
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω των οδών Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ακτή Δυμαίων, Ελευθερίου Βενιζέλου και θα επανέρχεται στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών μέσω του Κόμβου της Εγλυκάδας.

Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 01:00 τα ξημερώματα έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ. θα γίνει ολικός αποκλεισμός στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω των οδών: Ελευθερίου Βενιζέλου, Ακτής Δυμαίων, Τριών Ναυάρχων, Αγίου Ανδρέα, Νόρμαν, Ηρώων Πολυτεχνείου, Κανελλοπούλου και θα επανέρχεται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών στο ύψος του κόμβου Πάτρας-Κ1.

Σε περίπτωση που οι εργασίες στο ρεύμα προς Πύργο ολοκληρωθούν πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο ρεύμα προς Αθήνα.

Θα ακολουθήσει η τρίτη και τελική φάση της ανύψωσης των φρεατίων στην τελική τους θέση, η οποία θα απαιτήσει μόνο ολιγόωρες νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανά κατεύθυνση, για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share