Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάλος στην Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικες!

Σοκαρισμένη η κοινωνία του νησιού!

8 Νοεμβρίου 2019 22:40
Σάλος στην Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικες!

Μετά τον ιερέα στη Μάνη που κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση μιας ανήλικης, άλλη μια παρόμοια υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια της Κέρκυρας με πρωταγωνιστή έναν 60χρονο ιερέα ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικες!

Στο φως της δημοσιότητας ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης!

Ο ιερέας δεν έδωσε εξηγήσεις σήμερα στη Δικαιοσύνη, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ο ιερέας βρέθηκε στη θέση του απολογούμενου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς ανήλικης, περίπου πριν από είκοσι μέρες, σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος παπάς ασέλγησε σε βάρος του παιδιού τους. Μετά τη μήνυση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ιερέα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.


Και δεύτερη μήνυση

Σήμερα, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfutvnews κατατέθηκε εις βάρος του 60χρονου ιερέως μήνυση και από τους γονείς ενός 14 χρονου κοριτσιού, με την κατηγορία ότι ασέλγησε εις βάρος του πριν από 4 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 10 ετών.

Το corfutvnews επικοινώνησε με τον συνήγορο των δύο κοριτσιών τον κύριο Γιάννη – Ανδρέα Ρίγγα ο οποίος δεν δέχθηκε να κάνει καμία δήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι υποθέσεις έχουν πάρει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Σε διαθεσιμότητα ο παπάς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

2. Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.

4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης: «Ηρθε χωρίς το παντελόνι και το εσώρουχο...» (Video)

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης στη Μάνη έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Μάνη: Νέες αποκαλύψεις της 12χρονης για τον Ιερέα!

Η 12χρονη μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα βίωνε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τότε είχε καταγγείλει τόσο τον ιερέα, που αποκαλούσε μπαμπά της, όσο και τον παππού της. Στην κατάθεσή της είχε πει:

«Ο μπαμπάς ήρθε χωρίς το παντελόνι και το εσώρουχο και μου έβγαλε το παντελόνι και το κιλοτάκι μου και μου έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα. Αυτό έχει γίνει και μία άλλη φορά. Μετά ήλθε η μαμά στο σπίτι και μας βρήκε στο κρεβάτι. Είπε “τι κάνετε εκεί;” Εγώ της είπα ότι “έκανε αυτό με το ζόρι”. Η μαμά μετά με χτύπησε με τα χέρια της. Αυτά που μου έκανε ο ιερέας μου τα είχε κάνει και ο παππούς».

Αρνείται τα πάντα ο ιερέας

Μέσα από τη φυλακή ο ιερέας επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται τα πάντα.

«Ουδέποτε έμεινα εγώ μόνος με το παιδί και ουδέποτε είπα στο παιδάκι να έρθει στο δικό μου δωμάτιο. Εγώ το παιδάκι το περιέβαλα με στοργή και αγάπη. Το διάβαζα γιατί δεν είχε πάει ποτέ σχολείο το παιδί αυτό. To έχουν μπλέξει το παιδί. Το έχουνε βάλει και πιθανόν το 90% είναι η μητέρα, γιατί αυτό από την πρώτη στιγμή και σε μένα και στην κόρη μου είχε εκφράσει ότι το είχε πειράξει σεξουαλικά ο παππούς».

«Τις πήρα σπίτι μου κατά παράκληση της μητέρας», δηλώνει ο παπάς

Τον Ιούνιο του 2019 η ανήλικη έδωσε και δεύτερη κατάθεση. Ισχυρίστηκε ότι τη χτυπούσαν η μητέρα της, ο παππούς της αλλά και ο ιερέας. Ζητούσε να τιμωρηθούν οι δύο άνδρες, λέγοντας πως δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι της.

«Όταν η μαμά είδε ότι ο μπαμπάς ξάπλωσε πάνω μου της είπε ότι εγώ ήθελα. Και μετά η μαμά με χτύπησε με τη ζώνη και με έβγαλε έξω από το σπίτι και έμεινα πολύ ώρα έξω μέχρι το πρωί και ήμουν γυμνή και έκλαιγα. Και όταν ήμουν έξω βγήκε η μαμά και με χτυπούσε».

Ο ιερέας επιμένει πως όλα αυτά είναι αναληθή. «Εγώ ουδέποτε πήγα να ασελγήσω σε ένα ανήλικο παιδί και ειδικά γιατί έχω μεγαλώσει έξι παιδιά και τα πέντε είναι κορίτσια. Είμαι ο μοναδικός άντρας ο οποίος πήρε την επιμέλεια μέχρι 18 ετών. Εγώ κατά παράκληση της μητέρας τους πήρα για ενάμιση μήνα, γιατί έψαχνε να βρει εργασία γιατί ζούσαν εκεί που ζούσαν με τον παππού και τη γιαγιά ήταν μία τρώγλη πραγματική και ήταν άθλιες οι συνθήκες διαβίωσής τους».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share