Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η ώρα της απόφασης των Εισαγγελέων για την δίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι στις 18 Δεκεμβρίου!

Τι διευκρίνησε η εισαγγελέας;

7 Νοεμβρίου 2019 14:10
Η ώρα της απόφασης των Εισαγγελέων για την δίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι στις 18 Δεκεμβρίου!

Στις 18 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση των Εισαγγελέων για την δίκη της Χρυσής Αυγής! Σήμερα όμως, στο δικαστήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου ως προς το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, το δικαστήριο διευκρίνισε πως αν η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, δεν είναι έτοιμη μέχρι τότε, θα της δοθεί και άλλος χρόνος. Τι είπε στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος;

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν επίκληση της Σύμβασης του Παλέρμο, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα και προβλέπει ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προϋποθέτει την επιδίωξη οικονομικού οφέλους.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν και την άποψη του εφέτη Νίκου Σαλάτα, ο οποίος είχε μειοψηφίσει στο Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή. Η θέση του κ. Σαλάτα ήταν πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τους κατηγορούμενους στη Δίκη Της Χρυσής Αυγής, επειδή δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στόχο να προσπορίσουν οικονομικό όφελος.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντέκρουσαν τις θέσεις της υπεράσπισης, τονίζοντας ρητά πως η Σύμβαση του Παλέρμο προβλέπει κάθε έννομη τάξη (σσ χώρα) είναι ελεύθερη να επιλέξει τα χαρακτηριστικά που θα προσδώσει στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστήριξαν, η επιδίωξη οικονομικού οφέλους αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη απολογήθηκε ενώπιον της έδρας, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος στα πλαίσια της υπερασπιστικής του γραμμής άδειασε ακόμη και την Τοπική της Νίκαιας του κόμματός του.. Απολογούμενος, αμφισβήτησε έναν από τους κύριους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς εμπλεκομένων στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μιχαλολιάκος: "Καμία εντολή δεν έδωσα για να γίνει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα"! (Video)

Σήμερα απολογείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν έδωσε καμία εντολή για να γίνει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκης της Χρυσής Αυγής! Με την είσοδό του μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής στάθηκαν προσοχή ενώ ο ίδιος δήλωσε αθώος.

Στην κατάμεστη αίθουσα έδωσε το «παρών» η μητέρα του μουσικού, Μάγδα, ενώ κατά το τέλος της διαδικασίας ξέσπασε ένταση και απαιτήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα αργά το πρωί την επόμενη ημέρα.

Όσον αφορά τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, ο κατηγορούμενος σημείωσε πως απολύθηκε από υπάλληλος της ΧΑ μετά τη δολοφονία.

Δείτε το βίντεο εδώ στο Athensmagazine.gr:

«Έγινε μια συμπλοκή και ο Ρουπακιάς δολοφόνησε κάποιον, εγώ δεν έδωσα καμία εντολή να γίνει καμία δολοφονία. Καταδίκασα τη δολοφονία, την επόμενη ημέρα σε συνέντευξη στο Kόντρα είπα ότι δεν έχω – σε πρώτο ενικό - πολιτική ευθύνη. Μετέπειτα στην συνέντευξη στον Χατζηνικολάου είπα αναλαμβάνουμε – πρώτο πληθυντικό – την πολιτική ευθύνη. Έχει διαφορά. Την δήλωση αυτή την έκανα τρεις ημέρες πριν τις εκλογές του '15, οι δημοσιογράφοι πήραν μία φράση και την έκαναν θέμα, αυτό είναι σταλινική λογοκρισία».
Ακόμη, ανέφερε πως ο στόχος ήταν η ανακοπή της ανοδικής πορείας του κόμματος που επετεύχθη με «συρραφή υποθέσεων», με βασική τη δολοφονία Φύσσα.

Τέλος η Χρυσή Αυγή! Δεν λειτουργεί ούτε το site της!

Να σημειωθεί πως η Μάγδα Φύσσα μόλις είδε τον αρχηγό της οργάνωσης να μπαίνει στην αίθουσα τον φώναξε «σκυλί».

Αναφορικά με την κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είπε χαρακτηριστικά: «Ποια εγκληματική οργάνωση; Είμαστε γνωστοί 25 χρόνια. Με τι σκεπτικό είναι εγκληματική οργάνωση όλοι αυτοί που τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως εγκληματική οργάνωση εδώ και πολλά χρόνια».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share