Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος;

Όλα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας!

7 Νοεμβρίου 2019 08:21
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος;

Ακόμα ένα κεφάλαιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκλεισε με τη χθεσινή απολογία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Δίκη Χ.Α: "Καίγεται" ο Σταμπέλος!

Κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και προσπαθώντας να διαψεύσει τις βαριές κατηγορίες για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αποκάλεσε με "φθηνούς" χαρακτηρισμούς τους άλλοτε συνεργάτες του και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μέσα από την απολογία Μιχαλολιάκου, ο Κ. Μπαρμπαρούσης έγινε «βοσκός που έβοσκε πρόβατα στην Αιτωλοακαρνανία», ο Δ. Κουκούτσης «παλαιοκομματικός και Μαυρογιαλούρος» και ο Στ. Μπούκουρας «πρώην Πασόκος που πουλούσε τυρόπιτες και πεϊνιρλί»! «Πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων. Πώς γίνεται να συστήσω εγκληματική οργάνωση με αυτούς; Αυτά είναι αστεία πράγματα....», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος κατά την απολογία του, χωρίς κανείς από τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στη δικαστική αίθουσα να ενοχληθεί από τη στάση του αυτή.

Μιχαλολιάκος

Αντίθετα ο Ν. Μιχαλολιάκος σκιαγράφησε μια διαφορετική εικόνα για τον εαυτό του. Μια εικόνα εντιμότητας, διαφάνειας και συνέπειας. Κινούμενος σε χαμηλούς τόνους ανέφερε ότι ήταν, είναι και θα είναι εθνικιστής, ότι δεν είναι «μασκαράς» - «με τίμησαν με τη ψήφο τους χιλιάδες Έλληνες» είπε. Υποστηρίζοντας ότι τα οικονομικά του και τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής είναι «κρυστάλλινα», ανέφερε στη συνέχεια ότι όντας στη πολιτική δεν κατάφερε «ούτε ένα δωμάτιο» να αποκτήσει και πως πληρώνει ΕΝΦΙΑ μόλις 76 ευρώ!

Μιχαλολιάκος: "Καμία εντολή δεν έδωσα για να γίνει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα"! (Video)

Επί περίπου τρεις ώρες ο Μιχαλολιάκος απολογούνταν στο δικαστήριο συμβουλευόμενος τις σημειώσεις του, δείχνοντας ότι δεν θέλει να ανεβάσει τους τόνους. Απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, και προσπαθούσε να αντικρούσει κάθε στοιχείο της δικογραφίας που ενισχύει το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του.

Δηλώσεις του και ομιλίες του με περιεχόμενο που «από κάποιους θεωρήθηκε ναζιστικό», όπως είπε η πρόεδρος, ήταν ελεύθερα ρητορικά σχήματα, φράσεις και λόγια που κατά τους ισχυρισμούς Μιχαλολιάκου δεν προέτρεπαν σε βία. «Ρητορικό σχήμα εκ του αντιθέτου για να δοθεί έμφαση» ήταν άλλωστε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής και η περιβόητη δήλωσή του για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος δηλώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος!

«Αναφερόμουν στο πολιτικό κόστος που είχε η δολοφονία αυτή για τη Χρυσή Αυγή», είπε ο κατηγορούμενος αρχηγός της απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου για να κάνει λίγο αργότερα λόγο για «σταλινική λογοκρισία» εκ μέρος των δημοσιογράφων που έκαναν, όπως ισχυρίστηκε, «μοντάζ» στη δήλωση του.

Η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου που έκλεισε με ένταση - οι μεν αλληλέγγυοι της οικογένειας Φύσσα και μέλη του ακροατηρίου τον αποκάλεσαν δολοφόνο, οι δε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής τους απάντησαν με το σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» - σηματοδοτεί και το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και η οποία έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση της τελικής ετυμηγορίας των δικαστών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share