Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΚΕΘΕΑ: Στάση εργασίας την Τρίτη!

Ποιος ο λόγος;

4 Νοεμβρίου 2019 17:58
ΚΕΘΕΑ: Στάση εργασίας την Τρίτη!

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) μετά και την τοποθέτηση την περασμένη Παρασκευή του διορισμένου από το υπουργείο Υγείας, Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, με πρόεδρο τον ψυχίατρο, κ. Χρήστο Λιάπη και αντιπρόεδρο την κοινωνιολόγο, κυρία Φωτεινή Λεομπίλλα. Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας!

Δείτε επίσης: Σύγκρουση τρένων στον σταθμό του Ρέντη! Καθυστερήσεις στα δρομολόγια προαστιακού!

Εργαζόμενοι, θεραπευόμενοι, αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων των ατόμων που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου και επαναλαμβάνουν τη θέση τους για «πραξικόπημα».

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας και συγκάλεσε πανελλαδική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 12:00 με 16:00 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη στάση τους, μετά τις δραστικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης του Κέντρου. Σημειώνεται πως έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

"Το πραξικόπημα στο ΚΕΘΕΑ ολοκληρώθηκε με τον διορισμό αυστηρά κομματικού Διοικητικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Υγείας. Ο Σύλλογος Εργαζομένων παραμένει απόλυτα δεσμευμένος στο αυτοδιοίκητο του Οργανισμού όχι μόνο ως μορφή δημοκρατικής οργάνωσης δημόσιων φορέων αλλά και ως αποκρυστάλλωση, στο διοικητικό επίπεδο, της αυτοδιαχειριστικής θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ" αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση του συστήματος τηλεδιάσκεψης του Οργανισμού, στην Αθήνα από τις ΚΥ στο Μετς και στις υπόλοιπες πόλεις από τους χώρους με την αντίστοιχη υποδομή" αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

Κανονικά τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού!

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο τα δρομολόγια στα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Τάσος Αρνιακός: Ραγδαία αλλαγή του καιρού! Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο; (Video)

Επίσης, η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως κανονικά θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με απόφαση του δικαστηρίου (είχαν προσφύγει οι διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) κρίθηκαν παράνομες.

Χάος στους δρόμους: Κυκλοφοριακό κομφούζιο από τη βροχή! Πού εντοπίζονται τα προβλήματα; (photo)

Χάος επικρατεί στους δρόμους λόγω της βροχής! Κυκλοφοριακό κομφούζιο εντοπίζεται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας με τα προβλήματα να είναι μεγάλα! Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου! (photo)

Υπομονή χρειάζεται σχεδόν σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με το ποτάμι να είναι κολλημένο και στα δύο ρεύματα. Στην κάθοδο του Κηφισού το πρόβλημα εντοπίζεται από Μεταμόρφωση μέχρι Λιοσίων, ενώ στην άνοδο η κίνηση είναι ακόμα περισσότερη, καθώς τα αυτοκίνητα είναι κολλημένα από του Ρέντη μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μεγάλα προβλήματα και στην έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ κίνηση έχει στην Πέτρου Ράλλη, στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Αθήνα, στην άνοδο της Συγγρού και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στην κάθοδο από το ΚΑΤ μέχρι το Ψυχικό. Χάος επικρατεί και σε όλους τους κάθετους που οδηγούν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, κυρίως όσους οδηγούν στο κέντρο, όπως στην Φιλολάου, την Υμηττού, την Αρδητού κι άλλους δρόμους.

Ίδιο το σκηνικό και στην Ποσειδώνος, ενώ κίνηση έχει στον Σκαραμαγκά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share