Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου! (photo)

Προσοχή!

3 Νοεμβρίου 2019 22:37
Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου! (photo)

Σε ανάρτηση για την κακοκαιρία που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για τους «κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, σε θάλασσα αλλά και σε ξηρά, πριν και κατά τη διάρκεια των φαινομένων (βροχής ή καταιγίδας) που αναμένεται να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

Δείτε και αυτό: Βροχερός Νοέμβρης με σταδιακή βελτίωση! Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί! (Video)

Εν όψει της κακοκαιρίας, ο γνωστός μετεωρολόγος καλεί τους πολίτες να ασφαλίσουν «αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς», καθώς και να αποφεύγουν «τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία:

Καιρός: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία! Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες; (photos)

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η κακοκαιρία θα κρατήσει ως το πρωί της Τρίτης με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους τη Δευτέρα θα είναι ισχυρές. Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται νέα κακοκαιρία που θα διαρκέσει δύο μέρες!

Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από αργά σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά, που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βροχερός Νοέμβρης με σταδιακή βελτίωση! Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί! (Video)

Σύμφωνα με το meteo.gr την Κυριακή βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας (4.11.2019) τα φαινόμενα τα επεκταθούν στην Κρήτη, την Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Από το πρωί της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από το βράδυ έως το μεσημέρι της Τρίτης (5.11.2019) θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, τα φαινόμενα στα δυτικά και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στο νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας 4/11, ενώ γα τον νομό Αττικής από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα, και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα (4.11.2019).

Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται η πορεία που θα ακολουθήσουν τα έντονα:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share