Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στα 25 της, υιοθέτησε ένα παιδί με αναπηρίες. Όταν του έκανε το πρώτο μπάνιο, ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό στο κεφάλι του!

Αληθινή ιστορία!

3 Νοεμβρίου 2019 14:12
Στα 25 της, υιοθέτησε ένα παιδί με αναπηρίες. Όταν του έκανε το πρώτο μπάνιο, ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό στο κεφάλι του!

H Ροσάννα Μαιντάνα από την Santa Fe της Αργεντινής έπαιζε με τον γιο της, Ρένθο, σε ένα χωράφι όταν τον χτύπησε ένα άλογο. Φοβισμένο, το άλογο κλώτσησε το μικρό αγόρι και του χτύπησε άσχημα το κεφάλι! Το χτύπημα δεν ήταν τόσο απλό όσο φαινόταν..

Δείτε επίσης: Σοκ: Μαθητής με καθηγήτρια «έπαιξαν» μπουνιές μέσα σε τάξη! (Video)

Όλα φαινόντουσαν να πηγαίνουν σε αργή κίνηση καθώς ο Ρένθο έπεσε με την πλάτη του κάτω. Ενώ πήγαιναν στο κοντινότερο νοσοκομείο, η Ροσάννα μιλούσε στο παιδί για να μείνει ξύπνιο. Στην εντατική, ο γιος της υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για να δουν οι γιατροί την έκταση της ζημιάς.

Δυστυχώς, τα νέα ήταν άσχημα: ο Ρένθο είχε χτυπήσει άσχημα και η ζωή του δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια.

Με εκτεταμένες βλάβες στον εγκέφαλο, το αγόρι έπρεπε να κρατηθεί στη ζωή με την βοήθεια μηχανημάτων. Από τότε, θεωρείται ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η Ροσάννα και ο γιος της ήταν τακτικοί επισκέπτες στο νοσοκομείο. Σε μία από τις εξετάσεις του, η Ροσάννα παρατήρησε μία νοσοκόμα με ένα παιδί που είχε παρόμοια προβλήματα με τον γιο της.

Της φαινόταν παράξενο που το παιδί ήταν μόνο του χωρίς την οικογένειά του και έτσι ρώτησε να μάθει ποιος ήταν. Τότε άκουσε την σπαρακτική ιστορία του Άξελ Φιγκερόα, ενός μικρού αγοριού με νευρολογικά προβλήματα που είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς του.

Όπως και ο Ρένθο, ο Άξελ ήταν ένα συνηθισμένο παιδί μέχρι τα δύο του χρόνια. Ωστόσο, οι βιολογική του μητέρα και ο σύντροφός της τον κακοποίησαν τόσο άσχημα που έμεινε με πολύ σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα.

“Από την στιγμή που τον είδα, δεν μπορούσα να σταματήσω να τον σκέφτομαι και ήθελα να τον πάρω μαζί μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς μία μητέρα θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στο ίδιο της το παιδί.”

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 25χρονη Ροσάννα ήταν σίγουρη για ένα πράγμα: έπρεπε να υιοθετήσει τον Άξελ και να του δώσει την οικογένεια που του άξιζε.

Τελικά, κατάφερε να φτιάξει τα χαρτιά που χρειαζόντουσαν, αλλά είχε δυσκολίες επειδή ήταν ανύπαντρη μητέρα.

Έναν χρόνο μετά την αρχή των διαδικασιών, η Ροσάννα υπέστη μια τραγωδία που κανείς γονιός δεν θα πρέπει να βιώνει: πέθανε ο Ρένθο.

Παρόλο την θλίψη της, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που χρειαζόντουσαν για την υιοθεσία του Άξελ και τελικά τον Αύγουστο του 2014, έγινε και επίσημα μητέρα του.

Από τότε, η Ροσάννα , ο Άξελ και ο άλλος της γιος ζουν όλοι μαζί σαν οικογένεια. Ο Ρένθο θα μείνει για πάντα στις αναμνήσεις της – την βοήθησε να καταλάβει τι περνάνε τα παιδιά με αναπηρίες.

Όταν η 10χρονη φίλη του μπήκε στο νοσοκομείο για εγχείρηση της έγραψε ένα αθώο γράμμα. Ποτέ όμως δεν φανταζόταν ότι…

Ο Κόλ και η Σέρι, μόλις 10 χρονών, είναι μαζί για έναν χρόνο. Για τον Κόλ, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και από όταν ήταν 4η δημοτικού, οι δυο τους είναι αχώριστοι. Περνούν πολύ χρόνο μαζί και υποστηρίζει ο ένας τις αθλητικές φιλοδοξίες του άλλου: η Σέρι λατρεύει το ποδόσφαιρο, ενώ ο Κόλ έχει ταλέντο στο baseball.Ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον και ποτέ δεν χάνουν αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Πατέρας μικρής Αλεξίας: «Θα δώσω αγώνα για να πάει στο εξωτερικό!» (Video)

Μία μέρα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, η Σέρι έπαθε ρήξη χιαστού και έπρεπε να χειρουργηθεί. Όταν το έμαθε ο Κόλ αποφάσισε να της γράψει ένα γράμμα. Έγραψε τα πιο συγκινητικά λόγια που αποδεικνύουν την αγάπη του για εκείνη.

Έγραψε:

"Αγαπητή Σέρι,


Λυπάμαι που έσπασες το γόνατό σου. Θα μου λείψουν οι αγώνες σου, αλλά ελπίζω να γίνεις γρήγορα καλά και να σε δω ξανά να παίζεις. Παρόλο που δεν μπορείς να αθληθείς, ακόμα μου φτιάχνεις τη μέρα με το πανέμορφο χαμόγελό σου.

Ο Θεός έχει ένα σχέδιο για όλους μας, παρόλο που μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε. Ο πατέρας μου λέει πως ο Θεός αφήνει να γίνουν μόνο πράγματα που ξέρει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε. Είσαι ένα πολύ όμορφο, καλό, αστείο και δυνατό κορίτσι και είσαι μία πολύ καλή μου φίλη. Θα το ξεπεράσεις γρήγορα.

Εάν μπορώ κάπως να βοηθήσω την ανάρρωσή σου, μη διστάσεις να μου πεις.

Ο φίλος σου,


Κόλ”

Ενώ η Σέρι ήταν στην προπόνηση και κοιτούσε από την κερκίδα, ο Κόλ την εξέπληξε. Μόλις τον είδε, το πρόσωπό της έλαμψε και άρχισε να χαμογελάει. Όχι μόνο της έδωσε το γράμμα, αλλά και ένα αρκουδάκι και ένα τεράστιο μπισκότο. Η χαρά έκανε το πρόσωπό της να λάμπει!

Η ξαδέρφη της Σέρι αποφάσισε να αναρτήσει το γράμμα στο Twitter.

Συγκλονιστική ιστορία: «Όταν ξύπνησα από την καισαρική είδα πως μου είχαν κόψει τα πόδια, δεν μπορούσα να πιστέψω τι έχει γίνει»

Συγκίνησε τους χρήστες τόσο πολύ, που έχει κοινοποιηθεί σχεδόν 3,000 φορές!

Φαίνεται πως το αγόρι παρόλο που είναι 10 χρονών, ήδη έχει καταλάβει τι έχει σημασία στη ζωή. Μία κίνηση που δεν κόστισε πολύ, αλλά είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο. Σπάνια σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι καλό για κάποιον. Ενώ στην πραγματικότητα τέτοιες κινήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share