Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Σπανός: Σήμερα η κηδεία του! Που θα του πούμε το τελευταίο αντίο;

Που και τι ώρα;

2 Νοεμβρίου 2019 09:05
Γιάννης Σπανός: Σήμερα η κηδεία του! Που θα του πούμε το τελευταίο αντίο;

Σήμερα θα γίνει η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη! Που και πότε όμως θα δοθεί το τελευταίο αντίο; Όπως ανακοινώθηκε θα γίνει στον τόπο που γεννήθηκε και λάτρεψε ο Γιάννης Σπανός. Ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο!

Δείτε και αυτό: Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Σπανό!

Το «τελευταίο αντίο» στον μουσικοσυνθέτη θα δοθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Από τις 13.00 η σορός θα εκτεθεί για προσκύνημα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 14.00.

Ο μουσικοσυνθέτης, πατέρας του Νέου Κύματος, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη σε ηλικία 85 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος συνθέτης δεν αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντιθέτως ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τις εμφανίσεις που θα πραγματοποιούσε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι "Μια αγάπη για το καλοκαίρι". Έχει γράψει πολλά τραγούδια για το λεγόμενο Νέο κύμα, σημαντικότεροι δίσκοι του όμως είναι οι "Ανθολογίες", το "Εκείνο το καλοκαίρι OST" (Α' Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1971" και η "Οδός Αριστοτέλους".

Τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι: "Σαν με κοιτάς", "Οδός Αριστοτέλους", "Σπασμένο καράβι", "Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες", "Μαρκίζα", "Είπα να φύγω", "Βροχή και σήμερα", "Θα με θυμηθείς", "Στην αλάνα", "Μια Κυριακή" κ.ά. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Γάλλους μουσικούς και ηθοποιούς στην αρχή της καριέρας του. Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου,Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού,Μυρτιώτισσας,Νίκου Καββαδδία,Μίλτου Σαχτούρη κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά,ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου,η Χάρις Αλεξίου κ.ά.

Πηγή: Youweekly.gr

"Αντίο μεγάλε μου, ταπεινέ μου Γιάννη" Το μήνυμα του Σταμάτη Κραουνάκη για τον θάνατο του Γιάννη Σπανού!

Ο θάνατος του Γιάννη Σπανού σκόρπισε θλίψη στο καλλιτεχνικό κόσμο και τα μηνύματα διαδέχονται το ένα το άλλο! Ο Σταμάτης Κραουνάκης δεν άντεξε και αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Γιάννη Σπανό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Σπανός έδινε χρόνια μάχη με σοβαρή ασθένεια. Τη θλίψη του για τον χαμό του, εξέφρασε μέσω Facebook ο Σταμάτης Κραουνάκης, με ένα λιτό και συγκινητικό του μήνυμα.

Η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη για τον Γιάννη Σπανό:

«Αντίο Μεγάλε μου, Τεράστιε, ταπεινέ μου Γιάννη, Σ’ ευχαριστώ για Όλα», έγραψε χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Σπανό, ο Σταμάτης Κραουνάκης, συνοδεύοντας το μήνυμά του με μια φωτογραφία των δύο, στην οποία τους βλέπουμε να αγκαλιάζονται θερμά.

Ο Γιάννης Σπανός ετοιμαζόταν για τις ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιούσε το επόμενο διάστημα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Την είδηση του θανάτου του, κοινοποίησε στο Facebook η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη. «Μόλις το έμαθα και θέλω να πεθάνω… Ο Γιάννης Σπανός δεν μένει πια εδώ…», έγραψε στο προφίλ της.

Πέθανε ο Βαγγέλης Τζαμγιώζης!

Πλήρης ημερών, στα 91 του χρόνια, έφυγε ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες των Τρικάλων.

Ο Ευάγγελος Τζαμγιώζης διατηρούσε κατάστημα ελαστικών στην Πράσινη Γωνιά, απέναντι από το 5ο Γυμνάσιο-Λύκειο. Λίαν αγαπητός, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Κρανιάς Ασπροποτάμου για πολλά χρόνια. Παντρεμένος με τη Λίτσα, απέκτησαν δυο παιδιά, τον Λεωνίδα και τη Μαρούσκα. Αναμένεται να ανακοινωθούν τα της κηδείας του, εντός της ημέρας.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Πέθανε η Λουκά!

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός!

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο με την είδηση ότι πέθανε ένας πασίγνωστος ηθοποιός!

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από την ζωή αυτό ο σπουδαίος καλλιτέχνης! Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε και τον θάνατο του Γιώργου Λιάσκου.

Ο κωμικός που έγινε γνωστός μέσα από τηλεοπτικά σόου και ταινίες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail - έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του σε ηλικία 77 ετών, εντελώς ξαφνικά.

Ο λόγος για τον John Witherspoon.

Η οικογένεια του ηθοποιού αναφέρει:

«Με θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγός, ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους της σόου μπίζνες πέθανε στο σπίτι του στο Sherman Oaks σε ηλικία 77 ετών».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share