Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στο Έσεξ: Από το Βιετνάμ τελικά και οι 39 νεκροί του φορτηγού!

Ραγδαίες εξελίξεις!

1 Νοεμβρίου 2019 23:34
Φρίκη στο Έσεξ: Από το Βιετνάμ τελικά και οι 39 νεκροί του φορτηγού!

Σημαντική αποκάλυψη ξετυλίγει το μπλεγμένο κουβάρι της υπόθεσης του φορτηγού του θανάτου στο Έσεξ με τους 39 νεκρούς! Φρίκη: Ακόμα 12 μετανάστες βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό στο Βέλγιο!

Οι βρετανικές αρχές, με βεβαιότητα, ισχυρίζονται πλέον ότι όλα τα θύματα κατάγονταν από το Βιετνάμ και όχι από την Κίνα, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Προβληματισμοί για το εάν οι σοροί ανήκουν σε Κινέζους άρχισαν να εγείρονται ύστερα από σειρά δηλώσεων από οικογένειες του Βιετνάμ, σχετικά με τους αγνοούμενους συγγενείς τους. Τραγωδία στο Έσεξ: Δεν το χωράει ανθρώπινος νους - Το θρίλερ με τα 39 πτώματα και τα ονόματα ''κλειδιά''!

Συγκλόνισαν, δε, τις προηγούμενες ημέρες μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων σύμφωνα με τις οποίες κατέβαλαν ποσά δεκάδων χιλιάδων λιρών σε λαθρέμπορους ώστε να μεταφέρουν τόσο κοντινά τους πρόσωπα στη Βρετανία, που αναζητούσαν καλύτερη τύχη.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσεξ, Τιμ Σμιθ, ανέφερε μέσω του Twitter ότι οι αρχές είναι σε επαφή με την κυβέρνηση του Βιετνάμ καθώς και με ορισμένους συγγενείς των θυμάτων, τόσο στο Βιετνάμ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ! (photo)

Η βρετανική αστυνομία κάλεσε δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι είναι ύποπτοι για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας μετά τον θάνατο 39 ανθρώπων.

Ο Ρόναν Χιούζ, 40 ετών, και ο αδελφός του, ο Κρίστοφερ, 34 ετών, καταγόμενοι από τη Βόρεια Ιρλανδία, καταζητούνται από την Τρίτη από την αστυνομία του Έσεξ.

«Μολονότι έχουμε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρόναν Χιούζ, είναι ανάγκη να μιλήσουμε και πρόσωπο με πρόσωπο με τον αδελφό του και με εκείνον», δήλωσε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας του Έσεξ, Νταν Στότεν σε συνέντευξη Τύπου.

Παρολίγο νέα τραγωδία: 8 μετανάστες βρέθηκαν με υποθερμία σε φορτηγό ψυγείο!

Παρολίγο τραγωδία σημειώθηκε στην Γαλλία με 8 μετανάστες αφού βρέθηκαν με υποθερμία σε φορτηγό ψυγείο! Οι δύο Ρουμάνοι οδηγοί του οχήματος τέθηκαν υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή. Σάμος: 51 μετανάστες εντοπίστηκαν ανοιχτά του νησιού! Πραγματοποιήθηκε μια σύλληψη!

Μετά τη φρίκη με τους 39 νεκρούς μετανάστες μέσα σε φορτηγό στο Εσσεξ, η πυροσβεστική υπηρεσία της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι παρέλαβε τους μετανάστες «με ελαφρά υποθερμία» λίγο μετά τις 05.00 το πρωί τοπική ώρα και τους μετέφερε στο νοσοκομείο του Καλαί.

Οι μετανάστες, που υποστήριξαν ότι είναι Αφγανοί, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στο φορτηγό, στο λιμάνι, πριν από την επιβίβαση του οχήματος σε ένα φέριμποτ με προορισμό τη Βρετανία, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, που επιβεβαίωσαν μια πληροφορία της εφημερίδας La Voix du Nord.

Μέσα στο κοντέινερ η θερμοκρασία ήταν στους περίπου 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι δύο οδηγοί του φορτηγού, ρουμανικής υπηκοότητας, κρατούνται. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού και η διαδρομή που ακολουθούσε.

Έσεξ: Τους υπόσχονται «θέσεις VIP» και τους βρίσκει ο θάνατος σε κοντέινερ! Η ιστορία της 26χρονης που θα σας συγκλονίσει!

Συγκλονίζει η τραγωδία που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου για το κοντέινερ που έκρυβε μόνο θάνατο στο Έσεξ! Τους υπόσχονται «θέσεις VIP» οι δουλέμποροι στους Βιετναμέζουςκαι τους βρίσκει ο θάνατος!

Εντείνονται οι πληροφορίες ότι τα περισσότερα από τα θύματα είχαν καταγωγή από το Βιετνάμ και όχι από την Κίνα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από τη μαρτυρία αξιωματούχου της επαρχίας από το Βιετνάμ από την οποία κατάγονταν ορισμένοι από τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο κοντέινερ του θανάτου.

Ο πατήρ Άντονι Ντανγκ Χου Ναμ, ένας καθολικός ιερέας στην απομακρυσμένη πόλη Γεν Τανχ στην επαρχία Νγκε Αν του βορειοκεντρικού Βιετνάμ, δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

«Όλη η περιοχή είναι βυθισμένη στο πένθος», τόνισε την ώρα που από μεγάφωνα ακούγονταν προσευχές για τους νεκρούς.

«Εξακολουθώ να συγκεντρώνων πληροφορίες για όλες τις οικογένειες των θυμάτων και θα πραγματοποιήσω τελετή απόψε για να προσευχηθώ για αυτούς», πρόσθεσε ο ιερέας. «Πρόκειται για καταστροφή για την κοινότητά μας».

Το δράμα της 26χρονης Φαμ Τι Τρα Μά

Την πλάνη αυτών των ανθρώπων περιέγραψε στο BBC εργαζόμενος σε οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της 26χρονης Φαμ Τι Τρα Μάι, της κοπέλας που έστειλε τα σοκαριστικά μηνύματα στη μητέρα της ενημερώνοντάς την ότι δεν μπορεί να ανασάνει άλλο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή η 26χρονη κοπέλα ήθελε να φτάσει στη Βρετανία προκειμε΄νου να συγκεντρώσει χρήματα για να αποπληρώσει χρέη της οικογένειάς της.

«Είχε μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία όπου εργαζόταν για να ξεπληρώσει τα χρέη. Και επειδή αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό, αναζήτησε ένα καλύτερη μέλλον. Έμαθα ότι η υπηρεσία που χρησιμοποίησε είχε τίτλο "πολύ σημαντική υπηρεσία" και ότι έδινε υποσχέσεις για μεταφορά τύπου business class και γι' αυτό πλήρωσε δύο και τρεις φορές ακριβότερα το εισιτήριό της». Η ίδια πηγή είπε στο BBC ότι οι μετανάστες πέφτουν στην παγίδα της υπόσχεσης για πολλά χρήματα στη Βρετανία προσθέτοντας ότι η 26χρονη μπορεί να είχε πειστεί να αγοράσει ένα «VIP εισιτήριο» για το ταξίδι με την τραγική αυτή κατάληξη.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν την Παρασκευή η Τζοάνα και ο Τόμας Μάχερ ως ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία ενώ λίγες ώρες αργότερα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ και έναν 48χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share