Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προσοχή: Για ποιον τύπο καρκίνου ευθύνονται τα εμφυτεύματα για πλαστικές επεμβάσεις στο στήθος!

Δείτε αναλυτικά!

1 Νοεμβρίου 2019 17:32
Προσοχή: Για ποιον τύπο καρκίνου ευθύνονται τα εμφυτεύματα για πλαστικές επεμβάσεις στο στήθος!

Αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και συγκεκριμένα αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα, το οποίο επιστημονικές έρευνες έχουν συνδέσει με εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται στις επεμβάσεις αυξητικής στήθους, ανέφερε ο καθηγητής Αιματολογίας του ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Τέρπος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου!

Δείτε επίσης: Το φυτό που μας προστατεύει από τον καρκίνο. Βάλτε το στην καθημερινότητά σας και θα δείτε θαύματα!

Στην Ελλάδα έχουν διαγνωστεί τρεις γυναίκες με αυτή τη νεοπλασία και μάλιστα μία ασθενής θα ανοίξει τη διεπιστημονική συνεδρία που θα λάβει χώρα στο 30ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο (7-10 Νοεμβρίου) με τη συμμετοχή παθολογοανατόμων, αιματολόγων και πλαστικών χειρουργών όπου θα συζητηθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία η διάγνωση και θεραπεία αυτής της νεοπλασίας.

Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί και οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ενήμερες του κινδύνου αναπλαστικού μεγαλοκυτταρικού λεμφώματος όταν αποφασίσουν να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους τους, ανέφερε ο κ. Τέρπος, τονίζοντας ότι ακόμη και αν υπάρχει χαμηλός κίνδυνος να παρουσιάσουν λέμφωμα θα πρέπει να το γνωρίζουν. Πρόσθεσε, δε, πως ο μέσος χρόνος εμφάνισης λεμφώματος μετά την επέμβαση είναι 10 με 15 χρόνια, σημειώνοντας ότι για τα νεότερα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αποτελέσματά τους.

Οι νεότερες εξελίξεις στην αιματολογία

«Εντυπωσιακές» χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην αιματολογία, τόσο σε κλινικό όσο και ερευνητικό επίπεδο, οι οποίες θα συζητηθούν στο 30ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στις αιματολογικές κακοήθειες, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην ανοσοθεραπεία με CAR-T λεμφοκύτταρα, αλλά και στα υπόλοιπα νοσήματα του αίματος, όπως η αιμορροφιλία και οι αιμοσφαιρινοπάθειες.

Έλεγχος στη συνταγογράφηση

Η συνταγογράφηση στα ογκολογικά φάρμακα είναι πιο «άνετη» στην Ελλάδα, απ΄ό,τι σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη με καλύτερη οικονομία, αφού στη χώρα μας δεν υπάρχει σύστημα ελέγχου αποτελεσματικής συνταγογράφησης, ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, Αθανάσιος Δημόπουλος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει «κόφτης» όταν συνταγογραφείται κάτι εκτός ενδείξεων.

Έλεγχο στη συνταγογράφησης ζήτησε και η γραμματέας της ΕΑΕ, Μαρία Παγώνη, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε λογικοί στη συνταγογράφηση και να προσφέρεται η θεραπεία σε αυτόν που τη χρειάζεται».

Η Βίβιαν δεν πρέπει να ξεχάσει τον καρκίνο... η αληθινή ιστορία που θα σας κάνει να κλάψετε!

Μια συγκινητική αληθινή ιστορία θα διαβάσετε παρακάτω για την Βίβιαν που δεν έπρεπε και δεν ήθελε να ξεχάσει τον καρκίνο!

“Πρέπει να τα καταφέρω”, είπα. Κάθε 14 ημέρες τρυπήματα, πόνος, κούραση, ζαλάδες, κόπωση, αναγούλες. Ήταν μετά τη δεύτερη θεραπεία μου, η μέρα της γιορτής μου που ξύπνησα και πήγα να πλύνω το πρόσωπό μου. Έφευγαν τούφες τα μαλλιά μου. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Πως θα με δει το παιδί μου, ο άντρας μου.

15 συχνά συμπτώματα του καρκίνου που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν!

Είμαι αρραβωνιασμένη, είναι «απιστία» να βγαίνω φιλικά με συνάδελφό;

“Μάιος του 2013, ένας βήχας και δέκατα ήταν η αρχή. Κρύωσες, πάρε αντιβίωση και θα περάσει. Ένα μήνα μετά και η κατάσταση ολοένα και χειρότερη. Βήχας, δέκατα, κόπωση, φαγούρα. Είναι η στιγμή που πέρασα για πρώτη φορά την πόρτα του Νοσοκομείου. Ογκολογική – Αιματολογική μονάδα. Τι δουλειά έχω εγώ εδώ; Κι όμως είχα. Εξετάσεις, υπέρηχοι, αξονική, βιοψία. «Βιοψία» πλέον το ένιωθα, το ήξερα, ήμουν σίγουρη. Το αποτέλεσμα ήταν απλά η επιβεβαίωση. Λέμφωμα Hodgkin.

“Τι είναι αυτό; Καρκίνος; Πεθαίνω; Τι μου λέτε;”, αυτά πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό μου. Γυρίζω και βλέπω τον άντρα μου να κλαίει σαν μωρό στο γραφείο του γιατρού.

Τι κάνουμε; «Χημειοθεραπεία». Τρόμος, πανικός, αγωνία, θυμός. Πώς να τα διαχειριστώ όλα αυτά. Στο σπίτι με περιμένει ο πρίγκιπάς μου να παίξουμε. Είναι 2,5 χρονών, τι θα γίνει;

Μεσολάβησαν 7 μαρτυρικές ημέρες μέχρι την πρώτη χημειοθεραπεία. Όταν μπήκα στο δωμάτιο για να ξεκινήσω, πάγωσα. Τόσος κόσμος θεέ μου. Έκλαιγα ασταμάτητα και φοβόμουν όσο δεν έχω φοβηθεί ποτέ στη ζωή μου. Και τότε άκουσα μια φωνή να μου λέει. Κάνε κουράγιο κοπέλα μου δεν είναι τίποτα όλα θα πάνε καλά, σταμάτα να κλαίς και θα τα καταφέρεις. Ήταν ένας κύριος δίπλα μου και αυτός για την θεραπεία του. Και τότε το πήρα αλλιώς.

“Πρέπει να τα καταφέρω”, είπα. Κάθε 14 ημέρες τρυπήματα, πόνος, κούραση, ζαλάδες, κόπωση, αναγούλες. Ήταν μετά τη δεύτερη θεραπεία μου, η μέρα της γιορτής μου που ξύπνησα και πήγα να πλύνω το πρόσωπό μου. Έφευγαν τούφες τα μαλλιά μου. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Πως θα με δει το παιδί μου, ο άντρας μου.

Μετά το πρώτο σοκ την ίδια μέρα τα ξύρισα. Φόρεσα ένα μαντίλι και βγήκα. Από εκείνη τη μέρα άρχισα να με φροντίζω περισσότερο.Έβαφα τις ελάχιστες βλεφαρίδες που είχα, τα μαυρισμένα μου νύχια για να τα καλύπτω και να ζωγραφίζω φρύδια για να είμαι όμορφη. Και ένιωθα όμορφη γιατί έτσι με έκανε να αισθάνομαι ο άντρας μου. Γι’ αυτόν εξακολουθούσα να είμαι το κοριτσάκι του. Δεν με έκανε ούτε μια στιγμή να αισθανθώ άσχημα. Ήταν πάντα εκεί, διπλά μου, όλες εκείνες τις ατελείωτες ώρες που περίμενε δίπλα μου υπομονετικά να τελειώσει τα μαρτύριο της θεραπείας, προσπαθώντας να με κάνει να νιώσω όσο το δυνατόν ποίο άνετα. Να με φροντίσει, να μου δίνει κουράγιο τις ώρες που όσο και να το έχεις πάρει απόφαση πως πρέπει να παλέψεις, χάνεις τις δυνάμεις σου. Τον ευχαριστώ και το ευγνωμονώ.

Έχουν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία χημειοθεραπεία και είμαι καλά. Πιο ώριμη, πιο σοφή. Έκανα το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Έβγαλα από τη ζωή μου όλους αυτούς που πιστεύουν πως ο καρκίνος κολλάει και έμαθα να ΖΩ.

Ο καρκίνος είναι ένα μεγάλο μάθημα. Μάθημα ζωής και όχι επιβίωσης. Ζω πλέον την κάθε μου μέρα. Στεναχωριέμαι λιγότερο και χαίρομαι περισσότερο. Διασκεδάζω με το παιδί μου την κάθε στιγμή ακόμα και αν κάνει πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να με είχαν τρελάνει. Και βέβαια δεν ξεχνώ.

Δε θέλω να ξεχάσω και δεν πρέπει να ξεχάσω. Είμαι περήφανη που τα κατάφερα αλλά δεν ήμουν μόνη. Μερίδιο έχουν όλοι όσοι ήταν εκεί και θέλω να τους ευχαριστήσω που πάλεψαν μαζί μου, ο καθέναν με τον τρόπο του. Οι γιατροί μου, οι νοσηλευτές μου, η μητέρα μου, και πάνω απ’ όλα ο άντρας μου και ο γιος μου. Σας Ευχαριστώ.

Τελικά, τo 2013 δεν ήταν η χρονιά που αρρώστησα αλλά η χρονιά που έγινα καλά…”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share