Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια! Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την περιοχή!

12 φωτιές παραμένουν ενεργές!

31 Οκτωβρίου 2019 23:30
Νέα πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια! Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την περιοχή!

Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια! Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την περιοχή! Συνολικά, περίπου 12 φωτιές παραμένουν ενεργές στην περιοχή εδώ και πολλές ημέρες, ενώ χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες με τη συνδρομή αέριων μέσων. Τραγωδία στο Πακιστάν: Τρένο τυλίχτηκε στις φλόγες! 62 νεκροί και 13 τραυματίες! (photos-video)

Σε πολλές περιπτώσεις, ολόκληρες συνοικίες εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, μια στρατηγική που αποδείχθηκε αποδοτική έως σήμερα, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος παρά τα χιλιάδες στρέμματα που έχουν μετατραπεί σε στάχτη και τα δεκάδες κτίσματα που έχουν καταστρέψει οι φλόγες.

Στο Σαν Μπερναρντίνο, σε απόσταση 100χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες, η φωτιά Hillside ξέσπασε τη νύχτα. Νωρίς το πρωί, είχε ήδη καταστρέψει κατοικίες και οι αρχές εξέδωσαν εντολές εκκένωσης για ένα μέρος της πόλης, που αφορούσε περίπου 500 σπίτια και 1.300 ανθρώπους, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Λίγο αργότερα, μια άλλη φωτιά εκδηλώθηκε στην κοιλάδα Τζουρούπα, σε απόσταση λίγων χλμ νότια του Σαν Μπερναρντίνο, προκαλώντας επίσης καταστροφές και εκκενώσεις περιοχών.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Edison ανέφερε ότι ενδέχεται να κόψει το ρεύμα στις γραμμές υψηλής τάσης, για να αποφύγει τα βραχυκυκλώματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές στην ιδιαίτερα ξηρή βλάστηση.

Περίπου 64.000 χρήστες θα επηρεαστούν από τις προληπτικές διακοπές ρεύματος. Οι «εξαιρετικά κρίσιμες» συνθήκες, δηλαδή οι ισχυροί άνεμοι, το χαμηλό ποσοστό υγρασίας, η ξηρασία, θα διαρκέσουν ολόκληρη την ημέρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ριπές ανέμων ταχύτητας μεταξύ 65 και 100 χλμ/ώρα.

Χθες, η προεδρική βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν γλύτωσε παρά τρίχα από μια πυρκαγιά κοντά στο Λος Άντζελες.

Με το όνομα Easy Fire, η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην κοιλάδα Σίμι, βορειοδυτικά της αμερικανικής μεγαλούπολης, προτού εξαπλωθεί ραγδαία μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, έχει ήδη κατακάψει 7000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί μόλις σε ποσοστό 10% σήμερα το πρωί. Σε απόσταση 600 χλμ βόρεια, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, οι πυροσβέστες καταγράφουν πρόοδο στη μάχη εναντίον της πυρκαγιάς Kincade, που κατέκαψε σε διάστημα μίας εβδομάδας 310.000 στρέμματα και κατέστρεψε περισσότερα από 260 κτίρια στην κομητεία Σόνομα.

Τη φωτιά κατάφεραν να περιορίσουν σε ποσοστό 60% οι περίπου 5.000 στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Καλιφόρνια: Οι εικόνες από το Διάστημα δείχνουν το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές! (Video)

Οι εικόνες καταστροφής που καταγράφηκαν από το Διάστημα μετά τις πυρκαγιές που έκαψαν την Καλιφόρνια προκαλούν θλίψη! Στάχτη έχουν γίνει δεκάδες κτήρια...

Η φωτογραφία, στην οποία φαίνονται οι καπνοί από το σημείο όπου καίνε οι φωτιές, είναι ενδεικτική της τεράστιας καταστροφής που συντελείται στην περιοχή

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει πάρα πολύ δύσκολη, αφού σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών 94 κτήρια έχουν καταστραφεί από τις φωτιές.

Μια νέα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα της Κυριακής και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, προκάλεσε αναταραχή στις πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες, καθώς οι φλόγες απειλούν πολυτελείς επαύλεις και ανάγκασαν διασημότητες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους νωρίς τη Δευτέρα.

Μία από τις γειτονιές, όπου οι Αρχές έχουν εκδώσει εντολές εκκένωσης, είναι η χλιδάτη συνοικία του Μπρέντγουντ, στη δυτική πλευρά της πόλης, που έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1994, όταν ο πρώην αστέρας του φούτμπολ Ο’ Τζέι Σίμπσον κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share