Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κλειστό το κέντρο! Σε εξέλιξη φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια! (photo)

Στο «κόκκινο» η κίνηση!

31 Οκτωβρίου 2019 13:18
Κλειστό το κέντρο! Σε εξέλιξη  φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια! (photo)

Στο «κόκκινο» η κίνηση τώρα στους δρόμους της Αθήνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη φοιτητικό συλλαλητήριο για την Παιδεία και το άσυλο στα Προπύλαια. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας!

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, το κέντρο της πόλης παραμένει κλειστό μέχρι και αυτή την ώρα, 13:00. Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από Σέκερη
  • Σταδίου
  • Πανεπιστημίου
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας

Υπενθυμίζεται, ότι στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει τα δικαιώματα όσων δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας και να επιστρέψει στην Τουρκία όσους δεν είναι πρόσφυγες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Που θα «σαρώσει» η κακοκαιρία; (photo)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, με βροχές να πλήττουν περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες που εκδηλώνονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Καιρός: Προσοχή το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (Video)

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που ακολουθεί, όπου φαίνονται οι νεφώσεις που καλύπτουν την ελληνική επικράτεια στις 08:15 ώρα Ελλάδας, καθώς και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν στο διάστημα 07:45-08:15 από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τάσος Αρνιακός: Έφθασε η κακοκαιρία! Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας! (Video)

Η κακοκαιρία στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη ολικού υετού αναμένονται από το μεσημέρι έως και της πρώτες ώρες της Παρασκευής στην Αθήνα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στον Πειραιά και στον Νέο Κόσμο, στην Μεγαλόπολη Πελοποννήσου, και στις Σέρρες.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο καιρού σήμερα Πέμπτη αναμένεται να επηρεαστούν:

α) Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Β) Η κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ) Η Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν όλης της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: Μπαίνει σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα! (Video)

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής 1/11 πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης 31/10 έως το πρωί της Παρασκευής 1/11 στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή 1/11 και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share