Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισχυρή κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Που εντοπίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα;

31 Οκτωβρίου 2019 06:23
Ισχυρή κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, θα μας υποδεχτεί σήμερα ο καιρός.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπως και στα υπόλοιπα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ο χειμώνας μπαίνει σιγά σιγά, καθώς εκτός από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, πτώση που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αύριο. Ηδη λόγω της επιδείνωσης του καιρού, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει οδηγίες προς τους πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα επόμενα 24ωρα, καθώς τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά έως και το Σάββατο. Οι άνεμοι από το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ.

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Έρχεται βροχή και χαλάζι!

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, από αργά το απόγευμα όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τη νύχτα θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα ανατολικά σε 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στην Ήπειρο. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες, τις Σποράδες και σταδιακά την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στις βόρειες Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share