Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

Ανύπαντρος πατέρας, 35 ετών, υιοθέτησε πέμπτο παιδί με ειδικές ανάγκες!

Μεγαλείο ψυχής!

30 Οκτωβρίου 2019 08:57
Ανύπαντρος πατέρας, 35 ετών, υιοθέτησε πέμπτο παιδί με ειδικές ανάγκες!

Ένας ανύπαντρος πατέρας από την Αγγλία έχει υιοθετήσει πέντε παιδιά με ειδικές ανάγκες κατά την τελευταία δεκαετία και σχεδιάζει να υιοθετήσει ακόμη περισσότερα.

Ο Μπεν υιοθέτησε τον ενός έτους Νώε και μοιράστηκε την ιστορία του την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, αναφέρουν η Mirror. Το αγόρι έχει μια σπάνια γενετική διαταραχή γνωστή ως σύνδρομο Cornelia de Lange που προκαλεί σωματικές, γνωστικές και ιατρικές προκλήσεις για το παιδί. Αλλά ο Carpenter ήξερε ότι ήταν το ιδανικό πρόσωπο για να δώσει στον Νώε ένα αγαπημένο σπίτι, καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στην ανατροφή παιδιών με ιατρικές δυσκολίες. Είναι σήμερα 53 ετών και μεγαλώνει 400 παιδιά – Τα μεγαλώνει σε 2 Μοναστήρια!

Υιοθεσία Παιδιού: Από 21 ετών ήθελε να γίνει πατέρας
Ο 35χρονος έχει υιοθετήσει τέσσερα άλλα παιδιά κατά τη διάρκεια των ετών – τον 11χρονο Jack, την 8χρονη Ruby, την 8χρονη Lily, και τον 3χρονο Joseph, που έχουν περίπλοκες ανάγκες, όπως ο αυτισμός και το σύνδρομο Pierre Robin, που προκαλούν αναπτυξιακές δυσπλασίες, σύμφωνα με την δημοσίευση.

«Ακόμα και στην ηλικία των 21 ετών ήξερα ότι ήθελα να γίνω πατέρας το συντομότερο δυνατό – μπορεί να ήμουν νέος αλλά ήμουν αρκετά ώριμος», δήλωσε ο Carpenter. «Ήμουν πεπεισμένος ότι επειδή είμαι ανύπαντρος δεν θα με πάρουν στα σοβαρά – αλλά ήμουν πολύ ευτυχισμένος όταν μου έδωσαν έγκριση για υιοθεσία.»

Ανύπαντρος πατέρας, 35 ετών, υιοθέτησε πέμπτο παιδί

Ο Carpenter είπε ότι προηγουμένως εργάστηκε με ενήλικες και παιδιά με ειδικές ανάγκες πριν αποφασίσει να υιοθετήσει ένα παιδί με αναπηρίες και αυτή η εμπειρία τον έκανε σίγουρο ότι θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη να γίνει πατέρας.

Υιοθεσία Παιδιού: Οι δυσκολίες της καθημερινότητας
«Ήξερα ότι ήταν σωστό να υιοθετήσω ένα παιδί με αναπηρία, επειδή ήξερα ότι θα μπορούσα να το φροντίσω σωστά», θυμάται ο ίδιος. «Είδα αρχικά μια διαφήμιση από τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες υιοθεσίας που αναζητούσαν άτομα και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να με λάβουν υπόψη ως ανύπαντρο. Αλλά τους είπα ποιος ήμουν και πού δούλευα και ήταν πραγματικά θετικοί και ενθουσιώδεις με μένα να υιοθετήσω ένα παιδί.»

«Εννέα χρόνια μετά, έχω πέντε παιδιά και δεν θα άλλαζα τίποτα», πρόσθεσε ο Κάρπετερ.

«Είναι υπέροχο συναίσθημα, για να είμαι ειλικρινής. Πρώτον, το παιδί είναι επίσημα δικοί σας, δεν είναι πλέον στο σύστημα φροντίδας και έχουν το επώνυμό σας. Είναι μέρος της οικογένειας. Ως γονιός, αυτό είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα. Για το παιδί – αν το γνωρίζει- είναι ένα αίσθημα ασφάλειας.»

Υιοθεσία Παιδιού: Θα το έκανε ξανά
Τώρα που η οικογένειά του είναι ακόμη μεγαλύτερη, ο Carpenter είπε ότι αν συναντήσει ένα άλλο παιδί που μπορεί να χρειαστεί τη βοήθειά του, θα έκανε το βήμα να το προσθέσει στην οικογένειά του.

«Αν στο μέλλον ένα παιδί χρειαζόταν πραγματικά τη βοήθειά μου, είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξω να τα υιοθετήσω», είπε στη Mirror. «Σίγουρα βλέπω τον εαυτό μου να μεγαλώνω περισσότερα παιδιά – αγαπώ απλώς να είμαι μπαμπάς.»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share