Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός σε σινεμά κατά τη διάρκεια προβολής του Joker: Άντρας άρχισε να φωνάζει "ο Αλλάχ είναι μεγάλος"!

Τι συνέβη;

29 Οκτωβρίου 2019 21:06
Χαμός σε σινεμά κατά τη διάρκεια προβολής του Joker: Άντρας άρχισε να φωνάζει

Άντρας άρχισε να φωνάζει "ο Αλλάχ είναι μεγάλος" σε σινεμά, κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίες Joker!

Εντάσεις και στο εξωτερικό προκαλεί με την προβολή της η ταινία «Τζόκερ», με το περιστατικό που καταγράφηκε την προηγούμενη Κυριακή σε κινηματογράφο στο Παρίσι, να είναι χαρακτηριστικό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας στον κινηματογράφο Grand Rex στη γαλλική πρωτεύουσα, ένας άντρας ακούστηκε ξαφνικά να φωνάζει πως το έργο «έχει πολιτικούς σκοπούς». Στο σημείο να σας θυμίσουμε τι είχε συμβεί και στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας.

Οι υπόλοιποι θεατές του ζήτησαν να σωπάσει για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ανεπηρέαστοι τη συνέχεια, ωστόσο εκείνος δεν πτοήθηκε, στάθηκε όρθιος στο κάθισμά του, έβαλε τα χέρια του στο στήθος και φώναξε «Allahu akbar» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος), τη γνωστή κραυγή που έβγαζαν τις περισσότερες φορές οι τρομοκράτες, στα «χτυπήματά» τους ανά την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

Η κίνηση αυτή σκόρπισε πανικό, ο οποίος μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, όταν ο άντρας ισχυρίστηκε πως είχε πάνω του κι ένα όπλο.

«Επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι άνθρωποι άρχισαν να πηδούν πάνω από τα καθίσματα, κατευθυνόμενοι προς την έξοδο, ενώ οι γυναίκες έπεφταν στο έδαφος» ανέφερε μάρτυρας, ενώ κατά τη διάρκεια εκκένωσης της αίθουσας, θεατές και ένας άντρας της ασφάλειας του κινηματογράφου, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον «δράστη», που κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ξεφύγει, πριν συλληφθεί, τελικά, από αστυνομικούς, έξω από τον κινηματογράφο.

Στην έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως ο άντρας, ένας 34χρονος από προάστιο του Παρισιού, ήταν άοπλος, ενώ ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος - χωρίς αποτέλεσμα - και στην κινηματογραφική αίθουσα για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι δήλωσε για την ταινία "Joker"!

Για πρώτη φορά εκφράστηκε εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το περιστατικό εφόδου της αστυνομίας σε σινεμά για να διαπιστωθεί αν η ταινία Joker παρακολουθούταν από ανήλικους.

Δείτε επίσης: Joker: Χοακίν Φίνιξ ή Χιθ Λέτζερ; Ποιες οι διαφορές;

Κατά την ομιλία του, λοιπόν, στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για το συμβάν που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες μέρες, τα εξής:

«Γύρω από το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία Τζόκερ, ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια «παρωδία» που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος». «Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα».


«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή»[….]«ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share