Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θυμάστε το σκυλάκι που επέζησε μέσα σε φούρνο από την πυρκαγιά στο Μάτι; Δείτε που βρίσκεται σήμερα!

Ράγισε καρδιές η ιστορία του!

28 Οκτωβρίου 2019 09:50
Θυμάστε το σκυλάκι που επέζησε μέσα σε φούρνο από την πυρκαγιά στο Μάτι; Δείτε που βρίσκεται σήμερα!

Συγκίνησε το Πανελλήνιο η ιστορία με το σκυλάκι από την μεγαλύτερη τραγωδία στην χώρα, πριν από 1,5 χρόνο, στο Μάτι!

Το λευκό μαλτεζάκι, η ιστορία και οι φωτογραφίες του οποίου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου βρήκε καινούριο σπίτι και πολλή αγάπη. Θα λιώσετε! Σκύλος ανακαλύπτει για πρώτη φορά κάτι... που θα τον τρελάνει! (Video)

Κρύφτηκε στον φούρνο σπιτιού επί της οδού Μυρσίνης και οι φλόγες που ισοπέδωσαν το Μάτι Αττικής και σκόρπισαν τον θάνατο, πέρασαν κυριολεκτικά από πάνω του, αφήνοντάς τον σοκαρισμένο, καψαλισμένο και ταλαιπωρημένο. Ο μικρός σκύλος ράτσας Maltese δεν στάθηκε απλά τυχερός που σώθηκε, αλλά κατέληξε σε αγκαλιά ανθρώπου που τον ήθελε πολύ.

Η Άρτεμις Κυριακοπούλου, που τράβηξε το βίντεο της διάσωσης του σκύλου , αναφέρει, σύμφωνα με το zoosos: «Σε ένα δάσος στην περιοχή Μάτι που έχει καταστραφεί ολοσχερώς και που αποτελεί τάφο για εκατοντάδες ζώα που αναζητούσαμε, καταφέραμε να βρούμε μέσα σε ένα φούρνο ενός καμένου σπιτιού αυτό εδώ το πλάσμα... Καμένο, πληγωμένο, πεινασμένο και φυσικά φοβισμένο καταφέραμε μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας να πιάσουμε αυτό και τον αδερφό του (που βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση) και να τα μεταφέρουμε μαζί με τη βοήθεια του Vets4life στο κτηνιατρείο». Σκύλος υποδέχεται το νεογέννητο μωρό στο σπίτι! Η αντίδρασή του θα σας «λυγίσει»! (Video)

Το βίντεο της διάσωσης:

Τώρα πια το Maltese σκυλάκι λέγεται "Λουκουμάκης", αφού τον φρόντισαν, τον κούρεψαν, τον περιέθαλψαν και του έβαλαν μικροτσίπ. Μέσω του προγράμματος υιοθεσιών της ΜΚΟ «Dog’s Voice», το σκυλάκι υιοθετήθηκε και βρήκε ένα νέο σπιτικό. Ο Λουκουμάκης παίζει ξανά και χώνεται στις αγκαλιές των μελών της νέας οικογένειάς του.

Δείτε τη μεταμόρφωσή του:

Μαμά σκυλίτσα γεννάει τα κουτάβια της και ο μπαμπάς σκύλος την περιποιείται με αγάπη και στοργικότητα

Μετά τη γέννηση των τεσσάρων κουταβιών της, η μητέρα σκυλίτσα δεν θα μπορούσε να κινηθεί και παρέμεινε ξαπλωμένη ανασαίνοντας βαριά.

Αλλά ο αρσενικός Γερμανικός Ποιμενικός έδειχνε την αγάπη του προς την μητέρα, μένοντας όλη την ώρα δίπλα της.

Είναι εκπληκτική η αγάπη που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε δύο ζώα!

Μαμά σκυλίτσα γαβγίζει σε οδηγούς για να σταματήσουν και να σώσουν το κουτάβι της που το χτύπησε αυτοκίνητο

Η μητέρα ήταν πλημμυρισμένη από την αγάπη που της έδειχνε το αρσενικό, ενώ τα τέσσερα κουτάβια της απολάμβαναν τη ζεστή αγκαλιά της μητέρας τους.

Βλέποντας αυτά τα σκυλιά αντιδρούν με τόση αγάπη μετά τη γέννηση των κουταβιών τους συνειδητοποιούμε ότι όλα τα ζώα έχουν αισθήματα!

Σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο σκουπιδιών τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε ζωντανά!

Δύο φοιτήτριες, η Φρειδερίκη και η Μάγδα, εντόπισαν ένα θηλυκό σκυλί που είχε γεννήσει πρόσφατα, να κλαίει και να γρατζουνάει με μανία ένα κάδο σκουπιδιών που βρισκόταν έξω από το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων προσπαθώντας ταυτόχρονα να πηδήξει μέσα στα σκουπίδια.

Όταν οι δύο γυναίκες πλησίασαν τη σκυλίτσα για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και είναι ανήσυχη άκουσαν το κλάμα των κουταβιών της να έρχεται μέσα από τον κάδο. Εκεί βρήκαν τα 9 κουταβάκια της που κάποιος εγκληματίας αφού πρώτα τα έκλεισε μέσα σε σακούλα στη συνέχεια τα πέταξε ζωντανά στα σκουπίδια.

Οι φοιτήτριες έβγαλαν τα μωρά από τον κάδο και τα μετέφεραν μαζί με τη σκυλομαμά τους σ’ ένα πιο ασφαλές μέρος όπου δεν βρέχονταν. Ακολούθως ενημέρωσαν το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina» και ζήτησαν τη βοήθεια του.

Εθελοντές του Συλλόγου έσπευσαν επί τόπου και παρέλαβαν τα κουτάβια και τη μαμά τους και μεταφέρθηκε όλη η σκυλο – οικογένεια σε ασφαλές σημείο. Μόλις τα 9 κουταβάκια απογαλακτιστούν θα αναζητήσουν τις δικές τους οικογένειες όπως επίσης και η μαμά τους.

«Όχι ότι δεν έχουμε βρει ξανά πεταμένα ζωντανά κουταβάκια σε κάδους σκουπιδιών, αλλά το να βλέπεις μία σκυλίτσα που είναι μάνα να κλαίει έξω κάδο σκουπιδιών, να γρατζουνάει τον κάδο, και να προσπαθεί να ανέβει για να βγάλει τα μωρά της που της τα πέταξαν εκεί, είναι συγκλονιστικό. Ευχαριστούμε τον εξωτερικό κτηνίατρο που τον επισκέφτηκε ένα από τα αδερφάκια καθώς είχε ένα μεγάλο εξόγκωμα στο λαιμό και πρόσφερε στο κουταβάκι αφιλοκερδώς επέμβαση, περίθαλψη και θεραπεία» αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina».

Την έγλειψε ο σκύλος της και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της κόψουν τα χέρια και τα πόδια!

Η Μαίρη Τρέινερ, από το Οχάιο των ΗΠΑ, έζησε μια απίστευτη και σπάνια περιπέτεια. Ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά από κώμα και ανακάλυψε ότι οι γιατροί της είχαν κόψει τα χέρια και τα πόδια της. Ο λόγος, μια σπάνια ασθένεια που εκδήλωσε όταν την έγλειψε ο σκύλος της.

Η Τρέινερ νόμιζε ότι είχε μια απλή ίωση. Ο πολύ υψηλός πυρετός που δεν έπεφτε την έκανε να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι άρχισε να αναπτύσσει γάγγραινα.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε μια αντίδραση από το σάλιο του σκύλου της, όταν την έγλειψε στο χέρι που είχε μια γρατζουνιά, προκαλώντας κατάρρευση του ανοσοποιητικού της συστήματος. Η 54χρονη έπαθε σήψη και κατέρρευσαν το συκώτι και τα νεφρά της. Στην συνέχεια ανέπτυξε δυσκολία στην αναπνοή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να την βάλουν στη μηχανική υποστήριξη και σε τεχνητό κώμα.

Οι γιατροί βγήκαν ότι το βακτήριο που προκαλούσε όλα αυτά τα προβλήματα ήταν το capnocytophaga canimorsus, που βρίσκεται συχνά στο σάλιο του σκύλου. Όπως τόσο καταστροφικά αποτελέσματα προκαλεί μόνο σε έναν στο εκατομμύριο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σκύλος βλέπει ταινία τρόμου! Η αντίδραση του θα σας τρελάνει!

Δείτε τι κάνει αυτό το σκυλάκι ενώ το μωρό κοιμάται! (Video)

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share