Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιράκ: Ματωμένη διαδήλωση! Τουλάχιστον 24 νεκροί!

Δείτε αναλυτικά!

25 Οκτωβρίου 2019 22:09
Ιράκ: Ματωμένη διαδήλωση! Τουλάχιστον 24 νεκροί!

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που επανήλθαν στο Ιράκ, σε συνέχεια ενός κινήματος διαμαρτυρίας που ξέσπασε στις αρχές Οκτωβρίου και κατά το οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 150 άνθρωποι.

Τραγωδία: Δύο νεκροί διαδηλωτές μετά από πυρ αστυνομικών!

Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Νασιρίγια στο νότιο Ιράκ, ενώ δύο διαδηλωτές στη Βαγδάτη έχασαν τη ζωή τους καθώς χτυπήθηκαν από δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης που δέχθηκαν στο πρόσωπο. Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στη Σαμάουα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν κτίρια πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές στην Νασιρίγια εισέβαλαν στην έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης και πυρπόλησαν το κτίριο.

Στην ιρακινή πρωτεύουσα, δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν χιλιάδες ανθρώπους που επιχείρησαν να εισβάλουν στην Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται η έδρα της ιρακινής κυβέρνησης, αλλά και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην κρεμάλα 16 Τουρκάλες τζιχαντίστριες στο Ιράκ!

Το ανώτατο δικαστήριο στη Βαγδάτη καταδίκασε τις γυναίκες με την ανώτερη ποινή, καθώς έκρινε ότι ήταν ενεργά μέλη του ISIS
Με την ποινή του θανάτου και με εντολή να εκτελεστεί άμεσα, καταδικάστηκαν 16 γυναίκες τουρκικής καταγωγής στο Ιράκ, καθώς οι εισαγγελία απέδειξε ότι είχαν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του ISIS.

Οι 16 γυναίκες, ηλικίας από 20 έως και 50 ετών, δικάστηκαν από το ανώτατο δικαστήριο στη Βαγδάτη, την Κυριακή. Πολλές από τις γυναίκες που καταδικάστηκαν, είναι μητέρες και μάλιστα έχουν μικρά παιδιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ιρακινών αρχών.


Μία από τις καταδικασθείσες, είχε πάρει μέρος σε μάχη εναντίον του ιρακινού στρατού στη Μοσούλη, ενώ οι υπόλοιπες είχαν παντρευτεί με τζιχαντιστές και είχαν αναλάβει πόστα στην οργάνωση και στην υποστήριξη των τρομοκρατικών επιθέσεων που λάμβαναν χώρα.

Ο δικηγόρος που τις υπερασπίστηκε, δήλωσε ότι και οι 16 είχαν απαχθεί δια της βίας από τους τζιχαντιστές και μάλιστα ορισμένες ήταν παντρεμένες πριν ενταχθούν στην οργάνωση, όπου διαβίωναν υπό καθεστώς τρόμου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να εκτελεστούν δια απαγχωνισμού. Η απόφαση θα υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ήτοι μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Χονγκ Κονγκ: Ιστορική πορεία με 2 εκατ. διαδηλωτές! (Video)

Ντυμένοι στα μαύρα, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ μέχρι το Νομοθετικό Συμβούλιο, την έδρα του τοπικού κοινοβουλίου.

Ζητούν την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα και την παραίτηση της Κάρι Λαμ.

«Η αντίδραση της Κάρι Λαμ δεν ήταν ειλικρινής, για αυτό διαδηλώνω σήμερα», εξήγησε ένας 39χρονος, ο Τέρενς Σεκ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με τα παιδιά του. «Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι (η Κάρι Λαμ) δεν μπορεί πλέον να κυβερνά το Χονγκ Κονγκ, έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώσης», σχολίασε ο 38χρονος Ντέιβ Γουόνγκ.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φοιτητές, εργαζόμενοι, σχεδόν όλοι βρίσκονται στους δρόμους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Πεκίνο.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των 2.000.000 διαδηλωτών επαληθεύει, θα είναι η μεγαλύτερη διαμαρτυρία στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ.


Τα βίντεο που εμφανίζονται σε social media και στο youtube είναι εκατοντάδες και δείχνουν το πλήθος κόσμου που διαμαρτύρεται. Πολλοί από τους διαδηλωτές μάλιστα επιλέγουν να κοιμηθούν στους δρόμους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share