Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φιλιππίνες: Δήμαρχος δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους!

Δείτε αναλυτικά!

25 Οκτωβρίου 2019 20:40
Φιλιππίνες: Δήμαρχος δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους!

Ένας δήμαρχος που βρισκόταν στη λίστα του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε με τους τοπικούς αξιωματούχους που κρίνονται ύποπτοι για διασυνδέσεις με κυκλώματα ναρκωτικών, σκοτώθηκε σήμερα από αγνώστους ενόπλους.

Φιλιππίνες:Μετέτρεψαν τα πλαστικά σκουπίδια σε τουλίπες!

Πρόκειται για τον τελευταίο μιας σειράς φόνων εκλεγμένων λειτουργών στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο Φιλιππινέζος πρόεδρος κατά των ναρκωτικών.

Ο Νταβίντ Ναβάρο, δήμαρχος μιας πόλης στο νότιο νησί Μιντανάο, μεταφερόταν από αστυνομικές δυνάμεις σε ένα γραφείο εισαγγελέα στο Τσεμπού Σίτι, στις κεντρικές Φιλιππίνες, όταν έπεσαν πάνω σε μια ενέδρα ενόπλων, τόνισε η αστυνομία.

Ο Ναβάρο είχε συλληφθεί από την αστυνομία την Πέμπτη με κατηγορίες για επίθεση εναντίον ενός μασέρ στο Τσεμπού. Ο δήμαρχος συμπεριλαμβανόταν στην ενημερωμένη λίστα των «ναρκο-πολιτικών» που το γραφείο του Ντουτέρτε έδωσε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο, λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές τον Μάιο του 2019.

Ο Ντουτέρτε εξελέγη το 2016, υποσχόμενος να πατάξει την εγκληματικότητα και να εξαλείψει τη διακίνηση ναρκωτικών. Έκτοτε, επισήμως έχουν σκοτωθεί 6.700 έμποροι ναρκωτικών σε ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με την αστυνομία. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι όλα τα θύματα των επιχειρήσεων της αστυνομίας ήταν όλα τους κακοποιά στοιχεία, διακινητές ναρκωτικών που πρόβαλαν αντίσταση κατά της αρχής.

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν από την πλευρά τους ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι τριπλάσιος και κατηγορούν την αστυνομία και τις πολιτοφυλακές ότι σκοτώνουν ανθρώπους χωρίς αποδείξεις.

Στις 14 Οκτωβρίου, ο αρχηγός της αστυνομίας παραιτήθηκε λιγότερο από ένα μήνα πριν από την αποστράτευση του, έπειτα από κατηγορίες για εμπλοκή του σε «ανακύκλωση» κατασχεμένων ναρκωτικών, μια κατηγορία που ενδέχεται να υπονομεύσει την κυβερνητική εκστρατεία κατά των ναρκωτικών.

Σοκ: Έδεσαν και έσερναν με αυτοκίνητο δήμαρχο! (Video)

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Σάντα Ρίτα, στο νότιο Μεξικό, όταν ένα εξαγριωμένο πλήθος εισέβαλε στο δημαρχιακό μέγαρο, άρπαξε τον δήμαρχο τον έδεσε και τον έσυρε στους δρόμους πίσω από αυτοκίνητο! «Η ατμόσφαιρα μέσα στο camp είναι πολεμική» δηλώνει ο δήμαρχος της Λέσβου!

Αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξαν κάποιοι εξαγριωμένοι αγρότες προκειμένου να αναγκάσουν τον δήμαρχο να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευσή και αφορούσε την επισκευή σε έναν δρόμο. Χαμός στην Πάτρα: Πρώην βουλευτής, πρώην δήμαρχος και γνωστός γιατρός εθισμένοι στο σ3ξ!

Όπως αναφέρει το BBC, μία ομάδα ανδρών μπήκε στο δημαρχείο και πήρε κυριολεκτικά σηκωτό τον δήμαρχο Χόρχε Λουίς Εσκαντόν Ερνάντεζ και αφού του έδεσαν με σχοινί τα χέρια, στη συνέχεια τον έσυραν τραβώντας τον αυτοκίνητο στους δρόμους.

Αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία στήθηκε μια επιχείρηση από δεκάδες αστυνομικούς προκειμένου να πάρουν τον δήμαρχο από τα χέρια των αγροτών και να τον σώσουν από το βασανιστήριο αυτό. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και των ανδρών που είχαν αρπάξει τον δήμαρχο και πραγματοποιήθηκαν 11 συλλήψεις ενώ όπως αναφέρει το BBC ο δήμαρχος, που δεν τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα και θα κάνει μήνυση για απαγωγή και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κίνα: Ένα μικρό χρυσωρυχείο βρέθηκε στο σπίτι του πρώην δημάρχου!

Έναν πραγματικό θησαυρό -13,5 τόνους χρυσού και 268 δισ. γιουάν (κάπου 37 δισ. δολάρια) σε μετρητά – βρήκαν αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός πρώην δημάρχου που κατηγορείται για διαφθορά στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Δεν φαντάζεστε που είχε κρύψει τις 12 ράβδους χρυσού!

Ο Ζανγκ Κι, πρώην δήμαρχος και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ήταν στο επίκεντρο έρευνας της Εθνικής Εποπτικής Επιτροπής και μετά τον εντοπισμό του θησαυρού στο υπόγειο του σπιτιού του στην πόλη Χαϊκού βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Πόσω μάλλον που εντοπίστηκαν και στοιχεία ότι έχει στην κατοχή του πολυτελείς κατοικίες. Οι αξιωματούχοι που καταδικάζονται για οικονομικά εγκλήματα στην Κίνα βρίσκονται αντιμέτωποι με την εσχάτη των ποινών.

Άφωνοι οι αστυνομικοί όταν βρήκαν τον θησαυρό

Ένα βίντεο καταγράφει τη στιγμή που οι επιθεωρητές της αστυνομίας ανακαλύπτουν τον τεράστιο σωρό των ράβδων χρυσού στο σπίτι του 57χρονου.

Κάποιες από τις μπάρες είναι στο έδαφος, άλλες είναι τοποθετημένες σε μεταλλικά ράφια ή μέσα σε τσάντες. Η τιμή ενός τόνου καθαρού χρυσού εκτιμάται γύρω στα 37 εκατ. δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώην δήμαρχος είχε φροντίσει καλά για τις ...δύσκολες μέρες αφού μόνον ο χρυσός θησαυρός του αποτιμάται στο μισό δισ. ευρώ! Στο σπίτι βρέθηκαν και μετρητά σε διάφορα χαρτονομίσματα, όχι μόνον σε γιουάν, αλλά και σε ευρώ και δολάρια.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ έχει αναγάγει σε μια από τις ύψιστες προτεραιότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος την καταπολέμηση της διαφθοράς. Από το 2012 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας έχουν καταδικαστεί πάνω από 10.000 άνθρωποιμ, ενώ έχει αποκαλυφθεί η εμπλοκή τουλάχιστον 120 υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε σκάνδαλα διαφθοράς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share