Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνελήφθη το ζευγάρι που θεωρείται ύποπτο για τα 39 πτώματα στο Έσεξ!

Δείτε αναλυτικά!

25 Οκτωβρίου 2019 20:07
Συνελήφθη το ζευγάρι που θεωρείται ύποπτο για τα 39 πτώματα στο Έσεξ!

Ραγδαίες είναι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση - θρίλερ στο Έσεξ. Την ώρα που οικογένειες από το Βιετνάμ φοβούνται ότι συγγενείς τους, οι οποίοι αγνοούνται τις τελευταίες ημέρες, βρίσκονταν στο φορτηγό του θανάτου, το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες φωτογραφίες του ζευγαριού που συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές.

Συναγερμός στη Ρωσία: Στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί σε βάση! Οκτώ νεκροί!

Πρόκειται για την Τζοάνα και τον Τόμας Μάχερ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

Μιλώντας στην Daily Mail, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία.

Η αστυνομία ύστερα από έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους, τους συνέλαβε.

«Είδα τα μπλε φώτα που αναβόσβηναν και μετά και τα φώτα στο σπίτι τους. Κοίταξα και εκεί υπήρχε ένα περιπολικό». Ενας άλλος γείτονας είπε: «Είμαι συγκλονισμένος. Ξέρω καλά την οικογένεια. Ο Τομ αγαπά πραγματικά τα αυτοκίνητά του», δήλωσε γείτονας του ζευγαριού.

Τα τελευταία λόγια 26χρονης μέσα από το φορτηγό

«Μαμά σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω»...αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Φαμ Τι Τρα Μάι στην οικογένειά της

Τους φόβους της ότι η κόρη τους βρίσκεται ανάμεσα στα 39 θύματα του φορτηγού στο Εσεξ, εξέφρασε η οικογένεια της 26χρονης από το Βιετνάμ. Όπως αποκάλυψαν οι γονείς της γυναίκας, κατέβαλαν το ποσό των 30.000 λιρών για να μεταφερθεί λαθραία στη Βρετανία.

Η νεαρή γυναίκα αγνοείται από την Τρίτη οπότε έστειλε μηνύματα στη μητέρα της, λέγοντάς της ότι ασφυκτιά.

«Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε», έγραψε μεταξύ άλλων στα τελευταία της μηνύματα η 26χρονη.

Η οικογένεια απευθύνθηκε για βοήθεια σε ακτιβιστική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βιετνάμ.

Η οργάνωση Hoa Nghiem μέσω κοινωνικών δικτύων ανήρτησε φωτογραφία της νεαρής.

«Οι λαθρέμποροι μάς επέστρεψαν τα χρήματα»

Αναζητούνται ακόμη ένας 26χρονος και μια 19χρονη από το Βιετνάμ.

Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ! (photo)

Ο αδερφός της 19χρονης αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού.

Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια.

Το ίδιο συνέβη και με τους συγγενείς του 26χρονου που επίσης έλαβαν χρήματα, σύμφωνα με τον μικρότερο αδερφό του.

Ακόμη, πάντως, ανακρίνεται ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού που θεωρείται ένοχος για την υπόθεση.

Τραγωδία στο Έσεξ: Δεν το χωράει ανθρώπινος νους - Το θρίλερ με τα 39 πτώματα και τα ονόματα ''κλειδιά''!

Την ταυτοποίηση των 39 άψυχων σωμάτων που βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσεξ, έχει θέσει ως προτεραιότητα η βρετανική αστυνομία, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, μέχρι να φτάσουν στη βρετανική επικράτεια.

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη χειρότερη τραγωδία των τελευταίων 20 χρόνων. Ένα πιθανό σενάριο, είναι ότι το φορτηγό ξεκίνησε τη διαδρομή του από τη Βουλγαρία, όπου πιθανότατα «φορτώθηκαν» οι 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος. Ένα σενάριο που κυκλοφορεί έντονα, είναι ότι πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι πάγωσαν μέχρι θανάτου στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου, καθώς μεταφέρθηκαν στο ψυγείο που μετέφερε το φορτηγό των 20 μέτρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ δήλωσε ότι το κοντέινερ όπου εντοπίστηκαν την Τετάρτη τα 39 πτώματα, πρέπει να ήταν φορτηγό - ψυγείο.

«Η θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που να φθάνει τους -25C όταν μεταφέρονται κατεψυγμένα προϊόντα αλλά και να προκαλέσει αρκετά γρήγορα τον θάνατο ανθρώπων», υποστηρίζει στην βρετανική εφημερίδα «Mirror» και προσθέτει: «Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύα...Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα... ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το φορτηγό φόρτωσε στην πόλη Βάρνα και από εκεί ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για τη Βρετανία. Στη Βρετανία έφτασε με πλοίο από το λιμάνι του Zeebrugge, στο Βέλγιο. Το πλοίο μετέφερε το φορτηγό του θανάτου στο Γκρέις, στο Έσεξ. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς το μεγάλο όχημα πέρασε από διάφορες χώρες, μέχρι να φτάσει στο βελγικό λιμάνι και από εκεί στη Βρετανία. Το ερώτημα είναι αν πραγματοποιήθηκε έλεγχος, ειδικότερα όταν το φορτηγό πέρασε τα σύνορα του Βελγίου. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται οι 39 άνθρωποι να φορτώθηκαν στο ψυγείο εντός της βελγικής επικράτειας.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας στους δρόμους, έχουν «πιάσει» το φορτηγό του θανάτου να κινείται, πριν το σταματήσουν για έλεγχο οι βρετανικές αρχές.

Όλα δείχνουν κύκλωμα σωματεμπορίας

Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται να ενισχύεται το σενάριο περί σωματεμπορίας. Σύμφωνα με όσα διαμήνυσε ο Μπόρις Τζόνσον, λαμβάνει ολοένα και περισσότερες ενημερώσεις που δείχνουν ότι η έρευνα εστιάζει πλέον στο trafficking. Οι βρετανικές αρχές, μάλιστα, ερευνούν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Η έρευνας της υπόθεσης, ωστόσο, βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο. Μεταξύ άλλων, μένει να διαλευκανθεί και πόσο καιρό έμεινε το όχημα στο Βέλγιο.

Το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το οποίο διατείνεται ότι δεν είναι πιθανό τα θύματα να είναι Βούλγαροι.

Με βάση τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, το φορτηγό δεν είχε φανεί στη χώρα από το 2017.

Ποιος είναι ο 25χρονος Ιρλανδός οδηγός του φορτηγού

Τον 25χρονο Mo Robinson, οδηγό του φορτηγού που εντοπίστηκαν 39 πτώματα στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ, συνέλαβε η Αστυνομία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης κι ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ότι το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής.

Ο Mo Robinson, με βάση τα όσα δημοσιεύει στο προφίλ του στο Facebook, ποστάρει φωτογραφίες από φορτηγά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις είχε παραλάβει ένα φορτηγό ψυγείο από το λιμάνι του Έσεξ πριν εντοπιστούν μέσα τα πτώματα. Τώρα έχει συλληφθεί για μαζική δολοφονία, τη μεγαλύτερη σε βρετανικό έδαφος. Ο αδερφός του είναι έκπληκτος και δήλωσε στο BelfastLive ότι η οικογένεια δεν έχει νέα από αυτόν και δεν ξέρουν τι συμβαίνει.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

Ωστόσο, πλέον θεωρεί ότι το ρυμουλκούμενο τμήμα του οχήματος ταξίδεψε από το Zeebrugge στο Purfleet και αποβιβάστηκε στην περιοχή Thurrock λίγο μετά τις 12:30 π.μ. το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα, το εμπρόσθιο τμήμα του φορτηγού θεωρείται ότι ξεκίνησε από η Βόρεια Ιρλανδία. Φορτηγό και ρυμουλκούμενο έφυγαν από το λιμάνι λίγο μετά τις 1.05 π.μ. (τοπική ώρα Μ. Βρετανίας).

Εκπρόσωπος του Γενικού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ρυμουλκούμενο ταξίδεψε μέσα από το Βέλγιο.

Παράλληλα, οι βελγικές αρχές καλούνται να διαπιστώσουν πόσον καιρό το ρυμουλκούμενο παρέμεινε στο Βέλγιο, μια διαδικασία που παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεν καλή σχέση με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο το Βέλγιο δεν έχει στην παρούσα φάση, πολλές πληροφορίες.

Άμεσα η μετακίνηση του φορτηγού σε ασφαλή τοποθεσία

Η αστυνομική διευθύντρια του Έσεξ, Πίπα Μιλς ανακοίνωσε ότι το φορτηγό και το τρέιλερ όπου εντοπίστηκαν οι σοροί θα μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία για να προστατευτεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων που θα ανασυρθούν.

Σύμφωνα με την αστυνομική δύναμη του Έσεξ, πρόκειται να διεξαχθεί μία μεγάλη και σύνθετη έρευνα. «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους τοπικούς συνεργάτες και τις διεθνείς αρχές» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση. «Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας BNR, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι το φορτηγό, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017, είχε φύγει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν είχε έκτοτε επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

Οι βρετανικές αρχές δίνουν έμφαση στην ταυτοποίηση των θυμάτων, μια διαδικασία που θα πάρει πολύ καιρό.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι που ασχολούνται με τη μετανάστευση συνεργάζονται με την αστυνομία για να διακριβωθεί τι συνέβη, κι ενώ η Εθνική Υπηρεσία για την εγκληματικότητα (NCA) που είναι αρμόδια για να ερευνήσει το οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης και την εμπορία ανθρώπων, εξετάζει αν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ενδέχεται να έχουν παίξει ρόλο στην τραγωδία.

Πάντως, η βουλευτής των Συντηρητικών, Τζάκι Ντόιλ Πράις, ευθέως μίλησε για «διακίνηση ανθρώπων». «Η διακίνηση ανθρώπων είναι μία άσχημη και επικίνδυνη επιχείρηση», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Twitter, και τόνισε ότι ελπίζει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share