Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βόλβη: Συναγερμός για ραδιέργεια στο νερό!

Απαγορεύεται η όποια χρήση!

25 Οκτωβρίου 2019 18:18
Βόλβη: Συναγερμός για ραδιέργεια στο νερό!

Ακατάλληλο για κατανάλωση κρίθηκε το νερό στον οικισμό Μικροκώμης του δήμου Βόλβης, καθώς μετά από εξέταση των δειγμάτων ραδιέργειας! 13+1 τρόποι για να μη σπαταλάς άσκοπα νερό!

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης, με ανακοίνωσή της, απαγορεύει στους περίπου 50 κατοίκους την κατανάλωση του νερού καθώς και τη χρήση του για μαγείρεμα ή άλλες οικιακές χρήσεις λόγω των υπερβάσεων των τιμών ραδιενέργειας.

«Ερευνούμε αυτό το διάστημα τις υπόλοιπες γεωτρήσεις στην περιοχή, είμαστε σε συνεχή επαφή με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ενεργούμε κατ' εντολή των αρμοδίων. Εάν δεν βρούμε λύση, σε δεύτερη φάση θα μεταφέρουμε νερό στη Μικροκώμη με άλλο αγωγό από τον διπλανό οικισμό του Προφήτη» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, οι μετρήσεις στο νερό επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και ενώ οι περσινές ήταν καλές, οι φετινές έδειξαν περιεκτικότητα σε ουράνιο, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κατανάλωση από τους κατοίκους, που πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

ΕΥΔΑΠ: Έτσι θα σας παρέχει δωρεάν νερό!

Έκτακτο ειδικό τιμολόγιο χορηγεί στους καταναλωτές της η ΕΥΔΑΠ με τη μορφή κοινωνικού τιμολογίου σε δικαιούχους. Η προνομιακή μεταχείριση από την εταιρεία ύδρευσης αφορά στους δικαιούχους που έχουν υπαχθεί στο Νόμο 4389/2016. Δωρεάν ποσότητα νερού μέσα στα προνόμια!

Δείτε επίσης: Βάλτε βραστό νερό στο αυτοκίνητο..Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Η εταιρία εφαρμόζει νέο ευνοϊκότερο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει:

  • Δωρεάν ποσότητα νερού 2m3 ανά μήνα ανά μέλος και
  • Δωρεάν ποσότητα νερού 3m3 ανά μήνα για κάθε μέλος με αναπηρία άνω του 67%.

Η αίτησή σας για τη χορήγηση του ΕΕΤ υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο www.eydap.gr/MyAccount/SocialInvoice.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις φιλοξενίας και δωρεάν παραχώρησης, για τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής στο ΕΕΤ, μόνο στα Περιφερειακά Κέντρα της ΕΥΔΑΠ. Μπορείτε να αιτηθείτε την ένταξη σας στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο μόνο εφόσον έχετε ήδη υπαχθεί στο Νόμο 4389/2016.

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος χορήγησης του ΕΕΤ πρέπει να γνωρίζετε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση αναπηρίας άνω του 67% απαιτείται η επισύναψη έγκυρου πιστοποιητικού ΚΕΠΑ. Εάν δεν έχετε δηλώσει ήδη τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και σχέση με το ακίνητο) στην ΕΥΔΑΠ, μέσω της ιστοθέσης μας, παρέχονται οι σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Δικαιούχοι οι οποίοι διαμένουν σε ακίνητο το οποίο τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν ή είναι φιλοξενούμενοι σε κατοικία τρίτου, θα πρέπει (εκτός του να γνωρίζουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) να προσκομίσουν σε οποιοδήποτε Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Αντίγραφο λογαριασμού ΕΥΔΑΠ.

Φωτοτυπία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας

Έγκυρο (εκτυπωμένο από το TAXIS) αντίγραφο εντύπου της Φορολογικής Δήλωσης Ε1, όπου θα φαίνεται η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share