Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα: Συνελήφθησαν δύο άτομα!

Πού στρέφονται οι έρευνες;

25 Οκτωβρίου 2019 15:08
Ραγδαίες εξελίξεις με το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα: Συνελήφθησαν δύο άτομα!

Ραγδαίες εξελίξεις με το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα καθώς οι αρχές του Έσεξ προχώρησαν σε δύο συλλήψεις όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ! (photo)

Με βάση τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, 38 ετών και οι δύο, που συνελήφθησαν με την υποψία συνομωσίας για τη διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονία. Τραγωδία στο Έσεξ: Δεν το χωράει ανθρώπινος νους - Το θρίλερ με τα 39 πτώματα και τα ονόματα ''κλειδιά''!

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσεξ ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα στο Cheshire, ως μέρος της έρευνας για τα 39 πτώματα που εντοπίστηκαν σε φορτηγό στο grays.

«Ως αποτέλεσμα, ένας 38χρονος άνδρας και μια 38χρονη γυναίκα από το Warrington έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της συνωμοσίας για την παράνομη διακίνηση προσώπων και με την κατηγορία 39 ανθρωποκτονιών», ανέφερε. Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού παραμένει υπό κράτηση με την υποψία για ανθρωποκτονία. Το νέο ένταλμα εξεδόθη χθες από τις τοπικές αρχές.

Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τους 39 Κινέζους! Γιατί τους έκλεισαν μέσα σε φορτηγό-ψυγείο;

Σοκαρισμένη είναι η Βρετανία μετά τον εντοπισμό του φορτηγού-θανάτου στο Εσσεξ, μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 39 άνθρωποι κινεζικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, οι 31 άνδρες και οι 8 γυναίκες βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι στο κοντέινερ σε θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -25 βαθμούς Κελσίου. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του λιμανιού του βελγικού λιμανιού «ένα κοντέινερ-ψυγείο, όπως αυτό, είναι τελείως σφραγισμένο».

Εργαζόμενοι του λιμανιού δήλωσαν στην Daily Mail, ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα». Τραγωδία στο Έσεξ: Δεν το χωράει ανθρώπινος νους - Το θρίλερ με τα 39 πτώματα και τα ονόματα ''κλειδιά''!

Από τις δηλώσεις τους προκύπτει ότι οι 39 κινέζοι βρήκαν αργό θάνατο. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το ποιοι κρύβονται πίσω από την παράνομη μεταφορά των Κινέζων στη Βρετανία.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Αξιοματούχος των Αρχών αποκάλυψε στην Daily Mail γιατί χρησιμοποιούνται φορτηγά ψυγεία για τέτοιου είδους μεταφορές ανθρώπων. «Ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ. Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό».

Τονίζεται ότι επί σειρά ετών διακινητές μεταφέρουν παράνομα γυναίκες και άνδρες σε φορτηγά και τους εκμεταλλεύονται ως σκλάβους σε οίκους ανοχής, εταιρείας μασάζ και εστιατόρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share