Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τους 39 Κινέζους! Γιατί τους έκλεισαν μέσα σε φορτηγό-ψυγείο;

Μαρτυρικός θάνατος!

25 Οκτωβρίου 2019 10:04
Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τους 39 Κινέζους! Γιατί τους έκλεισαν μέσα σε φορτηγό-ψυγείο;

Σοκαρισμένη είναι η Βρετανία μετά τον εντοπισμό του φορτηγού-θανάτου στο Εσσεξ, μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 39 άνθρωποι κινεζικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, οι 31 άνδρες και οι 8 γυναίκες βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι στο κοντέινερ σε θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -25 βαθμούς Κελσίου. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του λιμανιού του βελγικού λιμανιού «ένα κοντέινερ-ψυγείο, όπως αυτό, είναι τελείως σφραγισμένο».

Εργαζόμενοι του λιμανιού δήλωσαν στην Daily Mail, ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα». Τραγωδία στο Έσεξ: Δεν το χωράει ανθρώπινος νους - Το θρίλερ με τα 39 πτώματα και τα ονόματα ''κλειδιά''!

Από τις δηλώσεις τους προκύπτει ότι οι 39 κινέζοι βρήκαν αργό θάνατο. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το ποιοι κρύβονται πίσω από την παράνομη μεταφορά των Κινέζων στη Βρετανία.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Αξιοματούχος των Αρχών αποκάλυψε στην Daily Mail γιατί χρησιμοποιούνται φορτηγά ψυγεία για τέτοιου είδους μεταφορές ανθρώπων. «Ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ. Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό».

Τονίζεται ότι επί σειρά ετών διακινητές μεταφέρουν παράνομα γυναίκες και άνδρες σε φορτηγά και τους εκμεταλλεύονται ως σκλάβους σε οίκους ανοχής, εταιρείας μασάζ και εστιατόρια.

Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ! (photo)

Την ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού, που μετέφερε σε κοντέινερ 39 πτώματα στο Εσσεξ, αποκαλύπτουν βρετανικά Μέσα. Τραγωδία: Βρέθηκαν 13 πτώματα γυναικών στη Μεσόγειο, ανάμεσα τους κάποιες έγκυες!

Πρόκειται για τον Μο Ρόμπινσον, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος φόνου μετά τη φρικτή αποκάλυψη. Το θρίλερ με το φορτηγό στο Εσσεξ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας.

Το φορτηγό στο Εσσεξ φέρεται να ανήκει σε εταιρεία που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη. «Το Scania καταχωρήθηκε στην Βάρνα υπό την επωνυμία μιας εταιρείας που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Το βουλγάρικο δίκτυο BNR, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του, μεταδίδει ότι το φορτηγό στο Εσσεξ εγγράφηκε στη Βουλγαρία στις 19 Ιουνίου 2017, και αποχωρήσει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη μέρα και εκ τότε δεν έχει επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share