Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

Απίστευτο: Ο πρώτος Αφρικανο-Αμερικανός που κάνει μεταμόσχευση προσώπου! (βίντεο)

Χαρμόσυνα νέα!

24 Οκτωβρίου 2019 22:15
Απίστευτο: Ο πρώτος Αφρικανο-Αμερικανός που κάνει μεταμόσχευση προσώπου! (βίντεο)

Ένας άντρας στην Καλιφόρνια έχει γίνει ο πρώτος Αφρικανός Αμερικανός που έλαβε μεταμόσχευση προσώπου μετά από έξι χρόνια αναμονής για να βρει δέρμα που να του ταιριάζει!

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Έλληνας γιατρός έκανε την πρώτη μεταμόσχευση μόσχευμα από 3D εκτυπωτή! (Βίντεο)

Ο Ρόμπερτ Τσέλσι δήλωσε στο Time ότι απέρριψε το πρώτο πρόσωπο που οι γιατροί του βρήκαν το 2018, επειδή ο δωρητής ήταν πολύ πιο διαφορετικός και δεν ήθελε να γίνει ένας «εντελώς διαφορετικός άνθρωπος».

Τελικά, ο Τσέλσι πήρε ένα νέο πρόσωπο τον Ιούλιο του 2019.

Απίστευτο: Ο πρώτος Αφρικανο-Αμερικανός που κάνει μεταμόσχευση προσώπου! (βίντεο)

Αλλά η ιστορία του τονίζει όχι μόνο τις δυσκολίες της μεταμόσχευσης προσώπου, αλλά και τις απειλητικές για τη ζωή και τις ανισότητες μεταξύ ασπρόμαυρων ασθενών στις ΗΠΑ.

Γενναίο μωρό έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και μετά από 10 μήνες στο νοσοκομείο, επιτέλους πάει στο σπίτι του!

Ο Χένρι Ντόλαν είναι ένα γενναίο μωρό! Λίγο πριν τα πρώτα του γενέθλια έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς. Τώρα, μετά από 10 ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, αυτός ο μικρός ήρωας κατάφερε να πάει σπίτι του, όπου οι δυο μεγαλύτερες αδερφές του τον περίμεναν με ανυπομονησία. Σοκ: Αγοράκι γεννήθηκε 4 χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του σε τροχαίο!

Αυτός ο μικρός μαχητής γεννήθηκε 12 εβδομάδες πρόωρα με σοβαρή καρδιακή πάθηση. Οι γονείς του νεογέννητου, η Μόλι και ο Σαμ Ντόλαν από την Annandale της Minnasota, ονόμασαν το γιο τους Χένρι Ντόλαν. Ο Χένρι έπρεπε να περάσει σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, έχει περάσει από πολλές εγχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεταμόσχευσης καρδιάς, και από τότε έπρεπε να παλέψει με την πνευμονία, καθώς και με ανεπιθύμητες παρενέργειες των χορηγηθέντων φαρμάκων.

Αυτός ο μικρός «μαχητής» έχει περάσει όλη του τη ζωή στο νοσοκομείο, αλλά δεν το έχει βάλει κάτω!

undefined

Ο Χένρι έχει περάσει όλη του τη ζωή μέσα σε σωλήνες και καλώδια. Από τότε που μεταφέρθηκε το Νοσοκομείο Παίδων του St. Louis (περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι) για να περιμένει τη νέα του καρδιά, οι δύο αδελφές του, η 2 ετών Nora και η 5χρονη Ava δεν μπόρεσαν να τον επισκεφτούν. Τους τελευταίους 5 μήνες, επικοινωνούσαν μέσω FaceTime.

Μωρό μεταμόσχευση

Ένας φίλος της Μόλι δώρησε μια κούκλα που μοιάζει με τον Χένρρι στα κορίτσια, με σωλήνες στο στόμα και τη μύτη της, καθώς και ένα καλώδιο τοποθετημένο στο στήθος, όπως ακριβώς ήταν και ο Χένρι. Τα κορίτσια φρόντιζαν καθημερινά την κούκλα σαν να ήταν ο αδερφός τους.

«Οι κόρες μου αγαπούν την κούκλα, ειδικά η μικρότερη κόρη μας, η Nώρα,» δήλωσε η Μόλι. «Οι μικρές δεν καταλαβαίνουν τα πάντα, αλλά ξέρουν ότι ο μικρός Χένρι είναι άρρωστος και ότι παρόλο που είναι στο νοσοκομείο, κάθε μέρα γίνεται όλο και καλύτερα.»

Στις 15 Οκτωβρίου οι δύο γονείς του Χένρι ήταν άφωνοι όταν τελικά έμαθαν ότι ο γιος τους θα έκανε τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς την επόμενη μέρα. Μόλις το έμαθε η Μόλι, έκανε μια ανακοίνωση στο Facebook ζητώντας από τον κόσμο να προσευχηθεί για το παιδί της.

Μόλις τελείωσε το χειρουργείο, η Μόλι έγραψε στο προφίλ της: “Ο χειρουργός μόλις ήρθε να μας επισκεφτεί. Το χειρουργείο έχει τελειώσει και απ’ ότι φαίνεται, όλα πήγαν καλά.”

“Ο Θεός είναι μεγάλος. Σ’ευχαριστώ Χριστέ μου! Ευχαριστώ και όλους εσάς που προσευχηθήκατε! Είμαστε ακόμα σε αναμονή μέχρι να ξυπνήσει ο Henry.”

Μωρό μεταμόσχευση

Το μωρό της Μόλι και του Σαμ έπρεπε να περάσει τους επόμενους 5 μήνες στο νοσοκομείο.

Την ημέρα που ο μικρός πήρε εξιτήριο, οι αδερφές του του έφεραν τρία μπαλόνια και ένα φορμάκι που έγραφε στο μπροστινό του μέρος: «Αυτός ο μαχητής πάει σπίτι του».

Μωρό μεταμόσχευση

Τον δύσκολο αγώνα που έδωσε η οικογένεια Ντόλαν στήριξαν οι γείτονές τους αλλά και πολλοί ξένοι. Ο παππούς του, ο Σκιπ Ντόλαν, είναι προπονητής μπάσκετ στο Annandale High School, και όταν οι παίχτες και οι γονείς τους έμαθαν για την κατάσταση του Χένρι, βοήθησαν να μαζευτούν χρήματα πουλώντας βραχιολάκια.

Μωρό μεταμόσχευση

«Ελπίζω ότι θα έρθει η μέρα που ο Χένρι θα είναι τελείως καλά και θα μπορεί να παίξει κι εκείνος σε αγώνες,» είπε ο Σαμ .

Αν και οι γιατροί του Χένρι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το μικρό αγόρι, ωστόσο οι γονείς του πιστεύουν ότι η σωτηρία του παιδιού τους οφείλεται στην πίστη τους και στη στήριξη που είχαν από την κοινότητά τους.

Μωρό μεταμόσχευση

“Νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τον προστατεύει,” είπε η Μόλι. “Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους από καρδιάς. Δεν ξέρω πώς να σας περιγράψω πόσο ευγνώμονες νιώθουμε,” είπε. “Δεν ξέρουμε τι θα κάναμε χωρίς εσάς.”

Μωρό μεταμόσχευση

Απίστευτο: Έλληνας γιατρός έκανε την πρώτη μεταμόσχευση μόσχευμα από 3D εκτυπωτή! (Βίντεο)

Μεταμόσχευση γιατρός

Ο γιατρός Βαγγέλης Γάκης από το Σπάρτο Αμφιλοχίας συνεχίζει τα… θαύματα στα γόνατα με μια νέα επαναστατική μέθοδος που επιτρέπει στον ασθενή να περπατάει με… εκτυπωμένο γόνατο μόλις τρεις ώρες μετά την επέμβαση.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή επέμβαση με μόσχευμα που εκτυπώθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή στην Ελβετία και έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας από τον Αμφιλοχιώτη γιατρό, κ. Βαγγέλη Γάκη, με τον ασθενή να περπατά μόλις τρεις ώρες από το χειρουργείο! Η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο είναι γεγονός!

Η μεταμόσχευση γονάτου έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού από τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής, Βαγγέλη Γάκη, ο οποίος εξηγεί στην κάμερα του ΑΝΤ1 ότι το μόσχευμα είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του ασθενή.

Ο ασθενής είναι ένας 35χρονος άνθρωπος που έχει τραυματιστεί σε τροχαίο και υπέφερε από φρικτούς πόνους

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share