Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τρόμος σε τσίρκο: Αρκούδα επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή! (Video)

Ανατριχιαστικό!

24 Οκτωβρίου 2019 11:33
Τρόμος σε τσίρκο: Αρκούδα επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή! (Video)

Στιγμές τρόμου έζησαν ακόμα και μικρά παιδιά σε τσίρκο στη Ρωσία όταν μια αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε θηριοδαμαστή. Σοκ στην Καστοριά: Βοσκός δέχθηκε επίθεση από αρκούδα! «Μου έκοψε το δρόμο και...» (Video)

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ η αρκούδα είχε σηκωθεί στα δύο πόδια για να μεταφέρει ένα καρότσι. Ρωσία: 5χρονο κορίτσι χάθηκε σε δάσος με αρκούδες!

Ξαφνικά, όμως, το ζώο βάρους περίπου 270 κιλών στρέφεται προς τον θηριοδαμαστή και τον πετάει κάτω και αρχίζει να του καταφέρνει διάφορα χτυπήματα.

Στο βίντεο φαίνονται τα μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν την παράσταση να ουρλιάζουν και να αναζητούν την μοναδική έξοδο κινδύνου.

Σύμφωνα με την Mirror η αρκούδα σταμάτησε την επίθεσή της μόνο όταν κάποιος από το προσωπικό του τσίκρου χρησιμοποίησε ράβδο ηλεκτρικής εκκένωσης προκειμένου να το ζαλίσει ώστε ο θηριοδαμαστής να γλιτώσει.

Σοκ στην Φλώρινα: Αρκούδα κυκλοφορεί σε κατοικημένη περιοχή την τελευταία εβδομάδα!

Σοκ στην Φλώρινα! Αρκούδα κυκλοφορεί σε κατοικημένη περιοχή την τελευταία εβδομάδα! Παρότι δεν έχει πλησιάσει ανθρώπους, αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για την απομάκρυνσή του.

Η αρκούδα την τελευταία εβδομάδα κινείται σε κατοικημένη περιοχή, μέσα κι έξω από τις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου, σύμφωνα με τη διευθύντρια Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, Σοφία Γλούφτση. «Η αρκούδα είναι νεαρής ηλικίας, έως τριών ετών. Δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον άνθρωπο», πρόσθεσε η κ. Γλούφτση μιλώντας στο ΑΠΕ και εκτίμησε ότι «είναι κάποιο από τα αρκουδάκια της μαμάς αρκούδας που πριν από μερικά χρόνια είχε εμφανιστεί στο ίδιο σημείο και τρεφόταν με τα φρούτα δένδρων σε παρακείμενα χωράφια πέριξ της πόλης». Φλώρινα: Τουλάχιστον 50 σκύλοι δηλητηριασμένοι από φόλες!

Έβαλαν κάμερες για την αρκούδα

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» τοποθέτησε κάμερες παρακολούθησης στον χώρο, ενώ παραχώρησε και θερμικές κάμερες προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να βλέπουν τις κινήσεις της αρκούδας κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Οταν εντοπιστεί το ζώο με τα αποτρεπτικά μέσα που έχουμε υποδείξει στη δασική υπηρεσία, θα γίνει η απομάκρυνσή του», δήλωσε ο Σπύρος Ψαρούδας της οργάνωσης «Καλλιστώ».

«Στην παρούσα φάση είναι σημαντικό, με την βοήθεια των αποτρεπτικών μέσων, το ζώο να νοιώσει ότι η κατοικημένη περιοχή δεν είναι ασφαλής χώρος όπου μπορεί να κινείται», πρόσθεσε. Τα αποτρεπτικά μέσα είναι κόρνες και φωτοβολίδες κρότου- λάμψης. Επίσης, γίνονται καθημερινά περιπολίες στον ευρύτερο χώρο του Ζωολογικού Κήπου από κλιμάκια της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, για την επιτήρηση της περιοχής.

Η αρμόδια υπηρεσία του δασαρχείου συνιστά στους κάτοικους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην προσεγγίζουν το χώρο του Ζωολογικού Κήπου και σε περίπτωση που αντιληφθούν την αρκούδα στην περιοχή, να ειδοποιήσουν αμέσως τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ή το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share