Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη: Τρομακτικό βίντεο με φλόγες να απειλούν σπίτια και κατοίκους!

Απίστευτες εικόνες!

23 Οκτωβρίου 2019 08:10
Πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη: Τρομακτικό βίντεο με φλόγες να απειλούν σπίτια και κατοίκους!

Τρομακτικό βίντεο με φλόγες να απειλούν σπίτια και κατοίκους από πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη!

Πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο που διέτρεχε κατοικημένη περιοχή μολονότι συνεχίζουν, εκτός από τις φλόγες, να αντιμετωπίζουν και τον ισχυρό άνεμο.

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Έχει πλέον αποκατασταθεί εξάλλου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το irafina έχει προσαχθεί μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας αλλοδαπός ο οποίος εκινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες.

Δείτε το βίντεο:

Πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη: Κινδύνευσαν σπίτια, απομακρύνθηκαν κάτοικοι! Συνελήφθη ύποπτος

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι στην οδό Αιόλου στο Πόρτο Ράφτη, η οποία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ. Λίγη ώρα αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, με συνέπεια στην επιχείρηση κατάσβεσης να συμμετέχουν συνολικά 80 πυροσβέστες, με 31 οχήματα δύο ομάδες πεζοπόρου, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φορά του πύρινου μετώπου ήταν προς τον λόφο, ωστόσο ήταν στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που προϋπέθετε την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, προκειμένου να προβεί σε άμεση εκκένωση δρόμων, αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Η αστυνομία έκανε παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

Ενώ το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε και διασφαλίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές, κάτοικοι υπέδειξαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το irafina.gr, στην αστυνομία έναν ύποπτο αλλοδαπό, ο οποίος έκανε βόλτες στην περιοχή με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες. Η αστυνομία φέρεται να προχώρησε στην προσαγωγή του υπόπτου, προκειμένου να τον ανακρίνει και να διαπιστωθεί αν ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο.

Ο κάτοικος της περιοχής και πρώην προπονητής της ομάδας Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης «ανέβασε» βίντεο από τη φωτιά που μαίνεται κοντά σε κατοικίες:

Ένα ακόμα βίντεο από το μέτωπο της πυρκαγιάς:

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στο Πόρτο Ράφτη Μεγάλη μάχη δίνουν για να μην καούν οικίες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5-6 Μποφορ. Βίντεο:Γιώργος Σπανός. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, October 22, 2019



 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share