Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Χρόνια πολλά σ' όσους γιορτάζουν σήμερα!

23 Οκτωβρίου 2019 00:06
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν οι:

Γιορτάζουν
Ιάκωβος, Ιακωβίνα.
Επέτειοι και Λοιπές Εορτές
Εθνική Εορτή στην Ουγγαρία, σε ανάμνηση της Σοβιετικής εισβολής το 1956 και της ανακήρυξης της δημοκρατίας στη χώρα το 1989.
Ημέρα του Γραμμομορίου (Mole Day). Ανεπίσημη γιορτή μεταξύ των χημικών των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 6:02 το πρωί έως τις 6:02 το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου. Η ώρα και η ημερομηνία προέρχονται από τη σταθερά του Αβογκάντρο, που εκφράζεται με τη μαθηματική σχέση 6.022×1023 και προσδιορίζει τον αριθμό των στοιχείων (ατόμων ή μορίων) σ’ ένα γραμμομόριο, που είναι μονάδα μέτρησης της ποσότητας μίας ουσίας στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων.

γιορτές

Ημέρα της Επανάστασης στην ΠΓΔΜ, σε ανάμνηση της ίδρυσης της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης», γνωστής και με τα αρχικά VMRO από βουλγαρομακεδόνες στη Θεσσαλονίκη το 1893. «Στόχος της, η ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Ανατολικής Θράκης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και η δημιουργία ενός πολυεθνικού κράτους, ελεγχόμενο βεβαίως από τη Βουλγαρία. Η κίνηση αυτή αφύπνισε τους Έλληνες, που ίδρυσαν το 1903 το «Μακεδονικό Κομιτάτο» κι ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησαν τον Μακεδονικό Αγώνα με πρωτεργάτη τον Παύλο Μελά για την ενσωμάτωση της Οθωμανικής Μακεδονίας στον εθνικό κορμό. Πολιτικοί απόγονοι του VMRO είναι το αντιπολιτευόμενο την κυβέρνηση Ζάεφ, κόμμα VMRO-DPMNE.»
Ημέρα της Απελευθέρωσης στην Λιβύη. Τιμάται η πτώση του καθεστώτος Καντάφι το 2011.
Ημέρα των Αεροπόρων στην Βραζιλία, σε ανάμνηση της πρώτης πτήσης ενός πιονιέρου της αεροπλοΐας, του βραζιλιάνου Αλμπέρτο Σάντος - Ντουμόν (1873-1932)

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share