Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σεισμός: 5,8 Ρίχτερ στις νήσους Τόνγκα!

Συναγερμός!

22 Οκτωβρίου 2019 11:20
Σεισμός: 5,8 Ρίχτερ στις νήσους Τόνγκα!

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις νήσους Τόνγκα στον Νότιο Ειρηνικό, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο!

Θυμηθείτε: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στις νήσους Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Το Βασίλειο των Τόνγκα βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελείται από περίπου 170 νησιά. Πρωτεύουσα είναι η Νουκουαλόφα. Το μεγαλύτερο νησί στην Τόνγκα είναι το Τονγκατάπου και ακολουθεί το Βαβάου. Άλλα νησιά είναι το Έουα, το Λιφούκα, το Φόα, κ.τ.λ.

Ο σεισμός έγινε 183 χιλιόμετρα από το χωριό Gataivai.

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Ιράν!

Σεισμός τώρα στο νότιο τμήμα της χώρας! Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο νότια του Ιράν.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Ρόδο!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε 80 χιλιόμετρα από την πόλη Bandar-e Lengeh.

Σεισμός στην Ρόδο!

Σεισμός κοντά στη Ρόδο: Δείτε το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της ασθενούς σεισμικής δόνησης!

Δείτε επίσης: Φόβοι για σεισμό «τέρας»! Τι συνέβη για πρώτη φορά μετά από 500 χρόνια;

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο, ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ κατεγράφη στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 175 χιλιομέτρων από το νησί της Ρόδου.

Σεισμοί σε Ζάκυνθο και Κρήτη

Δύο σεισμοί μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν με διαφορά περίπου 15 λεπτών, σε Ζάκυνθο και Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 3:42 έγινε ο πρώτος σεισμός στη Κρήτη και συγκεκριμένα 76 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στα νότια του νησιού.

Δείτε επίσης: Καιρός σήμερα: Επιμένει η καλοκαιρία! Υψηλές θερμοκρασίες σ' όλη την χώρα!

Ο δεύτερος σεισμός έγινε στη Ζάκυνθο, στις 03:58. Είχε την ίδια ένταση (3,2 Ρίχτερ) και επίκεντρο 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα και όπως είναι φυσικό αναστάτωσε τους κατοίκους, καθώς οι δονήσεις δεν έχουν σταματήσει στη περιοχή.

Πριν τρεις ημέρες έκανε τον τελευταίο ισχυρό σεισμό, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη. Να υπενθυμίσουμε, ότι σεισμός είχε σημειωθεί πριν από λίγο και στη Ζάκυνθο!

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 3,4 Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα από το Λιμένα Χερσονήσου.

Στην πρώτη του εκτίμηση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είχε καταγράφει τον σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Κεφαλονιά!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κεφαλονιά και, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Αργοστολίου. Τραγικό: Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία!

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός στο Αγρίνιο!

Σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία, 6 χιλιόμετρα από το πεδινό χωριό Στάνος. Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Ρόδο: «Πιθανώς...» (Video)

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμική δόνηση στην Κρήτη!

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε στη 01:02 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Τρίτης 8/10), σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 1,4 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 56χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 23 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Σεισμός στην Αστυπάλαια!

Σεισμός τώρα στην Αστυπάλαια! Πόσα ρίχτερ; Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού!

Δείτε επίσης: Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Ρόδο: «Πιθανώς...» (Video)

Το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του νησιού! Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το πρωί της Κυριακής στην Αστυπάλαια.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού, στο θαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε στις 08:57 το πρωί και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 125 χλμ.

Σεισμός στην Κατερίνη!

Λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Ρόδο, νέος σεισμός σημειώθηκε και στην Κατερίνη! Σεισμός «ταρακούνησε» την Σκύρο!

Η δόνηση αυτή είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός σημειώθηκε 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά και είχε εστιακό βάθος 13,9 χιλιόμετρα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share