Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έφοδος της αστυνομίας σε κινηματογράφους που έπαιζε την ταινία «Τζόκερ»: Έγιναν 7 προσαγωγές ανηλίκων! (photo-video)

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού;

21 Οκτωβρίου 2019 07:47
Έφοδος της αστυνομίας σε κινηματογράφους που έπαιζε την ταινία «Τζόκερ»: Έγιναν 7 προσαγωγές ανηλίκων! (photo-video)

Αναστάτωση προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας «Τζόκερ» σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας με την αστυνομία να κάνει εφόδους! Σοκ σε κινηματογράφο: Άνδρας πέθανε την ώρα που έβλεπε θρίλερ!

Ο πρώτος είναι ένας κινηματογράφος επί της Πατησίων, που τις τελευταίες ημέρες προβάλλει, με μεγάλη επιτυχία, τη δημοφιλή ταινία «Τζόκερ». Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της βραδινής προβολής της Κυριακής εμφανίστηκαν αστυνομικοί ύστερα από καταγγελία παρευρισκόμενων για παρουσία ανηλίκων! Joker: Χοακίν Φίνιξ ή Χιθ Λέτζερ; Ποιες οι διαφορές;

Κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές, η καταγγελία έγινε από άτομα που δήλωσαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να ελεγχθεί αν επετράπη σε ανηλίκους να δουν την ταινία.

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του το διέψευσε: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι έχει προκληθεί σύγχυση με την καταλληλότητα του Joker, καθώς κάποιοι κινηματογράφοι αναφέρουν ότι είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 18 ετών, ενώ άλλοι το προβάλλουν ως κατάλληλο για ηλικίες άνω των 15 ετών. Αυτά τα εγκλήματα έγιναν ταινίες!

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο προέβησαν σε έλεγχο στοιχείων, δίχως όμως να γίνουν προσαγωγές ή να δοθεί άλλη συνέχεια.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο σε προβολή της ίδιας ταινίας στον κινηματογράφο που βρίσκεται στο Mall στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από καταγγελία αγνώστων για παρουσία ανηλίκων στην αίθουσα που προβαλλόταν το Joker, στον κινηματογράφο επενέβησαν αστυνομικοί και ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους στοιχείων.

Κατά το περιστατικό, έγιναν προσαγωγές 7 ανηλίκων (!) καθώς και του υπευθύνου του κινηματογράφου. Λίγη ώρα αργότερα, οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία κατά του υπευθύνου.

Γ.Γ Ειδικών Φρουρών: «Έγιναν καταγγελίες και έπρεπε η αστυνομία να επέμβει στους κινηματογράφους»

Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την έφοδο που έκανε η αστυνομία σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ». Όπως δήλωσε έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι κι αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει.

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Η αστυνομία βρήκε μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα! (Video)

Αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, και βρέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά!

Δείτε και αυτό: Απίστευτο: Μετέφεραν 50 τόνους ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης σε φορτηγά με χυμούς και λαχανικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους στα κελιά των κρατουμένων βρέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.

Στην στοχευμένη επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και η έφοδος αποσκοπούσε στην πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share