Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δήμος Αθηναίων: 24.000 ευρώ πρόστιμο για παρεμπόριο!

Τι συνέβη;

18 Οκτωβρίου 2019 15:43
Δήμος Αθηναίων: 24.000 ευρώ πρόστιμο για παρεμπόριο!

Κοινή επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν η Ελληνική Αστυνομία και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Έβαλαν πρόστιμο για..μικροσκοπικό μαγιό!

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έγιναν 20 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις που αφορούσαν σε ελλείψεις παραστατικών και αδείας και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.500 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας, όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πύργος: Βαρύ πρόστιμο 500 ευρώ για ένα ... κουλούρι!

Επέβαλαν βαρύ πρόστιμο... 500 ευρώ για ένα κουλούρι που ο φούρνος πουλούσε 80 λεπτά. Στο πλαίσιο ερευνών στον Πύργο Ηλείας για την έκδοση αποδείξεων, πραγματοποιήθηκε έφοδος σε φούρνο της πόλης.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε γυναίκα με κουλούρι στα χέρια, χωρίς όμως να κρατά απόδειξη. Τότε άρχισε ο εφιάλτης για τον φούρναρη. Στο σημείο να σας θυμίσουμε και πότε ξεκινούν τα πρόστιμα από το... ΚΤΕΟ!

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι, για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη.

Οι ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα η συνολική αξία των αποδείξεων ανερχόταν στα 70 ευρώ περίπου.

Θεώρησαν, τότε, ότι ο τζίρος για τον οποίο κόπηκαν αποδείξεις είναι λίγος και ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο για τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι.

Η μητέρα του φούρναρη παρακάλεσε να μην επιβάλλουν το πρόστιμο αλλά οι ελεγκτές ήταν ανένδοτοι και το πρόστιμο επιβλήθηκε κανονικά.

O διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε με την υπόθεση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, και βρέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά!

Δείτε και αυτό: Απίστευτο: Μετέφεραν 50 τόνους ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης σε φορτηγά με χυμούς και λαχανικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους στα κελιά των κρατουμένων βρέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.

Στην στοχευμένη επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και η έφοδος αποσκοπούσε στην πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας.

Απίστευτο: Μητέρα "έδωσε" στην αστυνομία τον γιο της για διακίνηση ναρκωτικών!

Ο 17χρονος έκρυβε στο σπίτι τους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 24 γραμμάριων, αλλά και μια ζυγαριά ακριβείας! Στο ύστατο σημείο απόγνωσης βρέθηκε μια μητέρα στο Αίγιο, που δεν άντεξε να βλέπει τον ανήλικο γιο της μπλεγμένο σε κύκλωμα ναρκωτικών και, όχι μόνο να κάνει χρήση, αλλά και να τα διακινεί σε άλλους χρήστες της περιοχής, και αποφάσισε να τον καταγγείλει στην αστυνομία!

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Έκρυβε 12 κιλά χασίς από τη φυτεία του στο ψυγείο!

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που υποδέχθηκαν στο γραφείο τους την 41χρονη γυναίκα, δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν την άκουσαν να καταγγέλλει το ίδιο της το παιδί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Μετά τα όσα άκουσαν, πήγαν για έρευνα στο σπίτι τους και ανακάλυψαν ότι ο 17χρονος έκρυβε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 24 γραμμάριων, αλλά και μια ζυγαριά ακριβείας.

Ο ανήλικος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, αλλά οι αστυνομικοί δεν περιέλαβαν σε αυτή την μητέρα του με την συνήθη κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας, καθώς θεώρησαν πως έκανε ό,τι καλύτερο για να προφυλάξει το γιο της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share