Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισχυρές καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Κυριακή! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Που θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας;

18 Οκτωβρίου 2019 12:12
Ισχυρές καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Κυριακή! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Καιρός: Μπορεί η καλοκαιρία να επιμένει στη χώρα μας εδώ και αρκετές ημέρες, κρατώντας το καιρικό ενδιαφέρον σε χαμηλά επίπεδα, παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Αυτό, στροβιλιζόμενο, θα μετακινηθεί ανατολικότερα- βορειοανατολικότερα και θα απασχολήσει την περιοχή της Κρήτης, ενώ είναι δυνατόν να δημιουργήσει προβλήματα αφού θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα Παρασκευή και μέχρι και την Κυριακή.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Καιρός: Συνεχίζεται η "μίνι καλοκαιρία" του Οκτώβρη!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι θάλασσές μας είναι αρκετά θερμές εξαιτίας τόσο των υψηλών θερμοκρασιών που διατηρούνται μέχρι και σήμερα αλλά και της διαφορετικής θερμοχωρητικότητας που έχει η θάλασσα σε σχέση με την ξηρά όπου οι θάλασσες μας ψύχονται μες πιο αργό ρυθμό. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι τα βαρομετρικά χαμηλά που βρίσκονται πάνω από τέτοιες θαλάσσιες εκτάσεις, να αποκτούν περισσότερη ενέργεια και να τροφοδοτούνται με μεγαλύτερα ποσά υγρασίας κι έτσι η ατμόσφαιρα γίνεται ιδιαίτερα ασταθής από περιοχές που αναμένεται να περάσουν.

Έτσι, λοιπόν, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Κρήτη όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι αλλά και έντονους κεραυνούς καθώς και ενισχυμένους ανέμους. Ακολουθούν χάρτες για την περιοχή με τα προβλεπόμενα ύψη βροχής που αναμένονται να σημειωθούν στην περιοχή.

Ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου! Πρώτες προβλέψεις!

Ο καιρός δεν λέει να χειμωνιάσει, το καλοκαίρι και τα 30άρια παραμένουν και οι πρώτες εκτιμήσεις για τις καιρικές συνθήκες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου μιλούν για υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες!

Δείτε επίσης: Ανατροπή στον καιρό! Τι αναμένεται να συμβεί μετά τις 23 Οκτώβρη; Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου! (Video)

Η ηλιοφάνεια και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, αλλά και τις επόμενες ημέρες, με τον καλό καιρό να κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» από τις 22 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου, εκεί όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και τοπικές βροχές και ομίχλες στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Αν τελικά φτάσει στη χώρα μας ένα βαρομετρικό χαμηλό που τώρα βρίσκεται στην περιοχή της Αγγλίας, αυτό θα συμβεί αυτή τη σύντομη χρονική περίοδο και θα δώσει φθινοπωρινά φαινόμενα, μόνο στη δυτική Ελλάδα.

Πώς θα κυλήσει όμως, ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου;

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει ακόμη ασφαλής καιρική πρόγνωση.

Ο καιρός θα παραμείνει ζεστός έως και τις 27 Οκτωβρίου, τουλάχιστον.

Καιρός: Αγνοείται το... φθινόπωρο! Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου μέχρι και τις 26 Οκτώβρη! (Video)

Το φθινόπωρο... αγνοείται στην Ελλάδα και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου είναι ξεκάθαρος, αφού μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στον καιρό της χώρας μας! Καιρός: Συνεχίζεται η "μίνι καλοκαιρία" του Οκτώβρη!

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως ακόμα και αν τελικά φτάσει στη χώρα μας ένα βαρομετρικό χαμηλό που τώρα βρίσκεται στην περιοχή της Αγγλίας, αυτό θα συμβεί στις 26 Οκτώβρη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και βροχές ασθενείς κατά βάση, θα καταφέρει να δώσει μόνο στη δυτική Ελλάδα.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις περιοχές που θα έχουν σήμερα βροχές, αλλά και την προοπτική του καιρού, άκρως... καλοκαιρινή, μέχρι και τις 26 Οκτώβρη!

Αλλάζει ο καιρός: Αίθριος αλλά με μπόρες στα... νότια!

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος αναμένεται για την Παρασκευή, ωστόσο προς το μεσημέρι - απόγευμα αναμένονται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα νότια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στην δυτική Πελοπόννησο και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στην ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share