Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου αγόριου που «έσβησε» σε παιδικό σταθμό!

Η ανακοίνωση του «Παίδων»!

16 Οκτωβρίου 2019 20:42
Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου αγόριου που «έσβησε» σε παιδικό σταθμό!

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 3χρονου αγοριού που έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με τον πατέρα του από πνιγμό σε παιδικό σταθμό, εξέδωσε το νοσοκομείο «Παίδων». Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το άτυχο αγοράκι; (photos-video)

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της Διοίκησης του Παίδων "η Αγία Σοφία" το νήπιο, ηλικίας περίπου 2,5 ετών διεκομίσθη στο νοσοκομείο μέσω του ΕΚΑΒ στις 4/10/19, "άσφυγμο και απνοϊκό".

Η ανακοίνωση του «Παίδων»

«Στις 04.10.2019 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝ.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» νήπιο ηλικίας περίπου 2,5 ετών άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019.

Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Εξελίξεις με το αγοράκι που πνίγηκε στον παιδικό σταθμό! Τι δηλώνει η δικηγόρος;

Διαψεύδει την αιτία θανάτου του 2,5 ετών αγοριού που έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες πριν, η δικηγόρος του ιδιωτικού παιδικού σταθμού που πήγαινε το παιδί.

Να σας θυμίσουμε τι ακριβώς συνέβη!

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Σοφία Κοντέα υποστηρίζει ότι ο θάνατος του παιδιού δεν οφείλεται σε πνιγμό από φαγητό, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

«Πνιγμός δεν είναι, γιατί μόλις μεταφέρθηκε στο Παίδων μας είπαν από την αξονική ότι οι αεριαγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» δήλωσε στο Star.

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Το παιδί έπεσε από την καρέκλα. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, τους έδωσαν οδηγίες, του έκαναν τεχνητή αναπνοή, το παιδάκι έκανε εμετό και είχε βγάλει το φαγητό όλο. Πνιγμός σίγουρα δεν ήταν. Η νεκροτομή θα δείξει τι έφταιξε».

Δείτε επίσης: Η κίνηση που πρέπει να κάνεις για να σώσεις κάποιον από πνιγμό!

Μάλιστα, τόνισε πως αν υπήρχε υπόνοια ότι έφταιγε ο παιδικός σταθμός «δεν θα άφησαν τις δασκάλες και τη διευθύντρια να φύγουν από το Παίδων, καθώς συνόδευσαν το αγοράκι στο νοσοκομείο», ενώ ανέφερε ότι «ίσως το παιδάκι να είχε κάτι παθολογικό» το οποίο, ίσως ούτε οι γονείς του γνώριζαν.

Ωστόσο, η ακριβής αιτία θανάτου θα φανεί στα αποτελέσματα της νεκροψίας- νεκροτομής.

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό»

Η δικηγόρος ανέφερε στο ίδιο μέσο, ότι οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν το παιδάκι, ενώ όλο αυτό το διάστημα που ήταν στην Εντατική, ενημερώνονταν καθημερινά για την πορεία της υγείας του.

Ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος είναι αστυνομικός, την περασμένη Πέμπτη, έξι ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό, έκανε καταγγελία στο τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, αμφισβητώντας ότι από τον παιδικό σταθμό έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να σωθεί το αγοράκι.

Πώς σημειώθηκε το μοιραίο περιστατικό

Το παιδί είχε εγγραφεί πρόσφατα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό.

Μάλιστα, είχε απουσιάσει κάποιες ημέρες λόγω ασθένειας, όπως είχε ενημερώσει η οικογένειά του.

Το μοιραίο περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου, όταν το αγοράκι έτρωγε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, υπό την εποπτεία τους ήταν δύο νηπιαγωγοί (πτυχιούχοι ΑΕΙ) και μία βρεφονηπιοκόμος.

Ξαφνικά το παιδάκι άρχιζε να παρουσιάζει έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε. Άμεσα τρεις εκπαιδευτικοί καθώς και η διευθύντρια του σταθμού έκαναν τεχνητές αναπνοές στο παιδί, προκαλώντας του εμετό. Δεν κατέστη, όμως, δυνατό να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε μέσα σε επτά λεπτά, όπως αποδεικνύεται από το δελτίο συμβάντων. Το παιδάκι κατέληξε μία εβδομάδα μετά -την περασμένη Παρασκευή- εξαιτίας ελλιπούς οξυγόνωσης του εγκεφάλου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share