Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος Συρία: Συγκλονίζει η φωτογραφία με τον παππού που αποχαιρετά το εγγόνι του!

Εικόνες σαν κι αυτήν λένε πολλά!

16 Οκτωβρίου 2019 18:10
Πόλεμος Συρία: Συγκλονίζει η φωτογραφία με τον παππού που αποχαιρετά το εγγόνι του!

Συγκλονίζει η φωτογραφία όπου ένας παππούς αποχαιρετά το εγγόνι του μετά τον πόλεμο στην Συρία!

Μία από τις πολλές τέτοιες εικόνες που έρχονται από την πολύπαθη Συρία και συγκλονίζει είναι η φωτογραφία που τράβηξε με τον φακό του ο ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή Ντάνιελ Έστριν και αναπαριστά έναν παππού που αναγκάζεται να μείνει στην εμπόλεμη ζώνη, να αποχαιρετά τον εγγονό του που καταφεύγει με την οικογένειά του στο Ιράκ για να σωθεί.

Αυτή είναι μία από τις φορές που τα λόγια μοιάζουν ελάχιστα για να αποτυπώσουν τη στιγμή. Ο Estrin, περιγράφοντας τη σκηνή σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, είπε: «Καθώς επιβιβαζόμασταν στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στο Ιράκ, είδαμε ένα 4χρονο αγόρι να αποχαιρετά τον παππού του μέσα από το παράθυρο. Ο παππούς του, ο Ισάμ, δεν έχει άδεια διαμονής στο Ιράκ και έκλαιγε γιατί δεν ήξερε πότε θα ξαναδεί τον εγγονό του».

Παράλληλα, ο Έστριν σημείωσε ότι ο 4χρονος ρωτούσε τον παππού του γιατί δεν τους ακολουθεί στο ταξίδι και του έλεγε ότι θα του λείψει πολύ, με τον παππού να απαντά: «Θα σε συναντήσω πιο μετά». Δεν ξέρει αν θα μπορέσει ποτέ να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στον εγγονό του αλλά και πώς να του πει ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία φορά που φιλούν ο ένας τον άλλο;

Ο παππούς Ισάμ δήλωσε στον Eστριν: «Ο χωρισμός έχει σκοτώσει ανθρώπους, έχει καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά. Ο πόλεμος δεν έχει νόημα. Κανείς δεν κερδίζει από αυτόν παρά μονάχα εκείνοι που τον προκαλούν. Οι άνθρωποι ξεριζώνονται και τα παιδιά σκοτώνονται».

Συρία: Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί! Ποιοι "στηρίζουν" τους Κούρδους;

Η ένταση έχει ανέβει επικίνδυνα ε τη σκακιέρα να εμπλουτίζεται, μετά τον συριακό στρατό του καθεστώτος Άσαντ, και με έναν ακόμη παίκτη: τη Ρωσία. Γριφώδες παραμένει, πάντως, ποιος θα βγει ο μεγάλος ηττημένος από τη σύγκρουση στη βόρεια Συρία. Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί μετά την γενικευμένη σύραξη που έχει ξεκινήσει στην Συρία!

Η νεότερη εξέλιξη θέλει ρωσικά στρατεύματα να περιπολούν την περιοχή που χωρίζει τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία, από τον συριακό στρατό, γύρω από το κουρδικό προπύργιο της Μανμπίτζ, στη βορειοανατολική Συρία.

Εκλαμβάνεται πλέον ως de facto η ισχυρή παρουσία ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, την οποία διέταξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατων αξιωματούχων των ΗΠΑ, οι στρατιώτες που υπολογίζεται να εγκαταλείψουν τη Συρία ανέρχονται στους χίλιους.

Από τη Μόσχα, πάντως, εν μέσω κατηγοριών για την πολιτική Τραμπ σχετικά με την εγκατάλειψη των Κούρδων, διαμηνύεται ότι δεν θα επιτρέψουν τις συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή η εικόνα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μοιάζει να ενισχύεται καθώς ο κατά τη Δύση στυγνός δικτάτορας εμφανίζεται ως προστάτης των Κούρδων. Οι Κούρδοι, από τη μεριά τους, αποδέχονται τη βοήθειά του αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: θάνατος ή συναίνεση.

Κατά συνέπεια, Ρωσία και Συρία εμφανίζονται ως προστάτες των Κούρδων που αποτρέπουν την έναρξη νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Δεν θα επιτρέψουμε τον πόλεμο» υπογραμμίζει ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ο οποίος άσκησε κριτική στην Άγκυρα χαρακτιρίζοντας απαράδεκτες τις στρατιωτικές της ένεργειες.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από οβίδες

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από οβίδες που ερρίφθησαν από τη Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, όπου μαίνονται οι σφοδρές μάχες.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε, στην αρχή, κάνει λόγο για έναν νεκρό στρατιώτη και οκτώ τραυματίες. Σε δελτίο Τύπου, εξήγησε ότι ο ένας εκ των τραυματιών «υπέκυψε (στα τραύματά του) παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν» για να σωθεί η ζωή του.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε πού ακριβώς βρίσκονταν οι Τούρκοι στρατιωτικοί, όταν επλήγησαν από βλήματα όλμου. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε τα πυρά βομβαρδίζοντας θέσεις των κουρδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Με τον απολογισμό αυτό, αυξάνεται σε έξι ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού

Ανατριχίλα: Σκληρό βίντεο με άψυχα σώματα μέσα σε συντρίμμια στην Συρία!

Σκληρό βίντεο με άψυχα σώματα στην Συρία, οι εικόνες σοκάρουν!

Λουτρό αίματος στη Συρία, με κομμάτια από ανθρώπινες σάρκες, κορμιά διαμελισμένα και άψυχα σώματα ανάμεσα στα συντρίμμια.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, τα τουρκικά βομβαρδιστικά έχουν μόλις σπείρει τον όλεθρο στην αγορά της κουρδικής πόλης, Σαρί Κανί, στην τουρκοσυριακή μεθόριο, με ερασιτεχνικό βίντεο να καταγράφει τη φρίκη της επίθεσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Συρία: Ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση στη πόλη Μάνμπιτζ!

Η Τουρκία και ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) που συνεργάζεται με την Αγκυρα, ξεκίνησαν την επιχείρηση κατά της πόλης Μάνμπιτζ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε, σύμφωνα με την Daily Sabah μετά το πράσινο φως από την Τουρκία και οι συγκρούσεις είναι ορατές ήδη στην περιοχή.

Νωρίτερα, για την επίθεση είχε προϊδεάσει ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας.

Σε απειλητικό τόνο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, εξάλλου, από το Αζερμπαϊτζάν: «Η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης είναι για την Τουρκία τέτοιας ζωτικής σημασίας, όπως και η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους χωρίς να λάβουμε υπόψη απειλές και πιέσεις. Το λέω ξεκάθαρα. Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε αυτό που έχουμε ξεκινήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Όπου υψώσαμε τη σημαία μας μια φορά, μετά δεν ξανα-κατέβηκε».

Επιπλέον, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για την κριτική που ασκούν σε βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας και ζήτησε διεθνή χρηματοδότηση για τα σχέδια της Άγκυρας για μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share