Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Απατεώνες έκλεψαν πίνακα του Πικάσο!

Πίνακας τεράστιας αξίας!

16 Οκτωβρίου 2019 12:50
Απίστευτο: Απατεώνες έκλεψαν πίνακα του Πικάσο!

Σύμφωνα με την καταγγελία που ερευνάται από την αστυνομία, δύο άνδρες απατεώνες έπεισαν γνωστή επιχειρηματία ότι θα μεσολαβούσαν για την πώληση του πίνακα έναντι 300.000 ευρώ, τους έδωσε τον πίνακα του Πικάσο και έγιναν καπνός!

Δείτε επίσης: Άμπου Ντάμπι: Χάθηκε από μουσείο πίνακας του Ντα Βίντσι!

Θύμα απάτης κατήγγειλε ότι έπεσε γνωστή επιχειρηματίας, καθώς δύο άνδρες κατάφεραν να την ξεγελάσουν και να αρπάξουν έναν πίνακα του Πικάσο που ήταν μέρος της προσωπικής της συλλογής.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο άνδρες -ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος- έπεισαν τη γνωστή επιχειρηματία, που μένει στο κέντρο της Αθήνας, ότι μπορούν να μεσολαβήσουν ώστε να βρουν αγοραστή για τον πανάκριβο πίνακα του γνωστού ζωγράφου. Μάλιστα, προσδιόρισαν την τιμή στα 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αντίστοιχος πίνακας στην αγορά της Τέχνης αποτιμάται περίπου στις 100.000 ευρώ, οπότε εκείνη θεώρησε ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία και έτσι τους εμπιστεύτηκε. Πριν από μερικές ημέρες, οι άνδρες πήγαν στο σπίτι της και παρέλαβαν τον πίνακα προκειμένου, όπως καταγγέλει, να τον έδειχναν στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Την ενημέρωσαν δε, ότι μόλις θα είχαν νεότερα από τον αγοραστή θα επικοινωνούσαν μαζί της. Ωστόσο, η επικοινωνία αυτή δεν έγινε ποτέ.

Η γυναίκα προσπαθούσε να βρει τους δύο άνδρες για να μάθει τι είχε γίνει με τον πίνακά της, ώσπου πλέον κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι κατήγγειλε την εξαπάτησή της στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.

Σάλος με τα 23 πλαστά έργα του Μοντιλιάνι!

Η προσωπογραφία της Σελίν Χάουαρντ, ξαπλωμένης χωρίς ρούχα, που είχε χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως αφίσα σε μία έκθεση στη Ρώμη και είχε εξοργίσει το Βατικανό για τη γύμνια της, «είναι πλαστή, η υπογραφή του (Αμεντέο) Μοντιλιάνι είναι αβέβαιη, ξεφτισμένη, περασμένη δύο φορές», όπως υποστηρίζει η ενάγουσα αρχή στη σχετική δίκη για τα πλαστά έργα του μεγάλου Λιβορνέζου ζωγράφου. Την άποψη αυτή αντικρούει η υπεράσπιση: πρόκειται «για πρωτότυπο έργο, πιστοποιημένη ήδη από τη δημιουργία του». Οι απόψεις διίστανται επίσης και για τον πίνακα «Μαρία», ένα λάδι σε χαρτόνι, που καλύπτεται από ασφάλεια ύψους 28 εκατ. δολαρίων.

Το αποκορύφωμα όμως είναι η προσωπογραφία της Χάνκα Ζμπορόφσκα, συζύγου του μεγαλύτερου μαικήνα του ζωγράφου, που από το 1972 με όλες τις σφραγίδες του ιταλικού κράτους έχει κατοχυρωθεί ως έργο εθνικού ενδιαφέροντος. «Το πρόσωπο, το αυτί, ο λαιμός, έχουν ζωγραφισθεί με χρώματα άλλης εποχής. Είναι χονδροειδώς πλαστογραφημένο», όπως διατείνονται οι ειδήμονες που επικαλείται η εισαγγελία. «Πιστοποιημένο και κατοχυρωμένο από την δημιουργία του», αντιτείνουν οι ειδικοί που εξέτασαν το έργο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του.

Πηγή: Il Corriere della Sera, ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αναζωπυρώνονται οι θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του Ντα Βίντσι

Βρέθηκε πίνακας του Ντεγκά που είχε κλαπεί το 2009!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share