Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Φρίκη! Θυμό προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης ζώων σε εργαστήρι στην Γερμανία! (Βίντεο)

Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

16 Οκτωβρίου 2019 08:26
Φρίκη! Θυμό προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης ζώων σε εργαστήρι στην Γερμανία! (Βίντεο)

Οργή έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά το βίντεο κακοποίησης ζώων που κατέγραψαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων σε εργαστήρια δοκιμών φαρμάκων κοντά στο Αμβούργο. Μέλη της οργάνωσης Cruelty Free International μπήκαν στις εγκαταστάσεις της Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) και κατέγραψαν σκηνές «βαρβαρότητας» σε βάρος μαϊμούδων και σκυλιών που χρησιμοποιούνται στα πειράματα τους!

Δείτε επίσης: Κλωνοποίησαν 5 μαμουδάκια στην Κίνα! - Τα... αρρώστησαν για να πειραματιστούν επάνω τους! (Video)

Μέλη της οργάνωσης Cruelty Free International μπήκαν στις εγκαταστάσεις της Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) και κατέγραψαν σκηνές «βαρβαρότητας» σε βάρος μαϊμούδων και σκυλιών που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα.

Στις εικόνες φαίνονται εργαζόμενοι του εργαστηρίου να χρησιμοποιούν μεταλλικές δαγκάνες για να πιάσουν από τον λαιμό μαϊμούδες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις ακινητοποιούνται με «χειροπέδες» κατά τη διάρκεια των πειραμάτων.

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, ένας εργαζόμενος καταγράφεται να χτυπάει το κεφάλι μιας μαϊμούς στην κάσα μιας πόρτας.

Οι εικόνες προκάλεσαν την αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων που έκαναν λόγο για «βάρβαρες» μεθόδους που αντιβαίνουν τη νομοθεσία ώστε τα πειρματοζώα να υποφέρουν το ελάχιστο δυνατό.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ηθικά απαράδεκτη και πιθανότατα παράνομη» σημείωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης Humane Society International.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, κάθε δεδομένο που τυχόν θα συλλεγεί από αυτά τα ζώα θα είναι «πρακτικά άχρηστο» καθώς η φυσιολογία τους θα έχει αλλάξει από το στρες που βίωσαν.

Φρίκη! Θυμό προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης ζώων σε εργαστήρι στην Γερμανία! (Βίντεο)

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είχαν επιθεωρηθεί εννέα φορές από το 2015 - επτά επιχειρήσεις εκ των οποίων έγιναν απροειδοποίητα. Οι τελευταίοι δύο έλεγχοι έγιναν στις 8 Οκτωβρίου και μια εβδομάδα αργότερα όταν οι αρχές είχαν λάβει γνώση του υλικού που καταγράφηκε.

Οι επιθεωρητές κατέγραψαν 44 μαϊμούδες να ζουν «σε πολύ μικρά κλουβιά» κάνοντας λόγο για «μακροχρόνια αξιωσημείωτη ταλαιπωρία».

Φρίκη! Θυμό προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης ζώων σε εργαστήρι στην Γερμανία! (Βίντεο)

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung σε μια περίπτωση οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ για χρήση νέων σκυλιών χωρίς άδεια.

Φρίκη με την κακοποίηση των ζώων στη «Ντίσνεϊλαντ του αγροτουρισμού»! (Video)

Φρίκη με την κακοποίηση των ζώων στη «Ντίσνεϊλαντ του αγροτουρισμού»! Οι εικόνες από την Ντίσνεϊλαντ του αγροτουρισμού των ΗΠΑ προκαλούν θλίψη για τα ζώα..

Το βίντεο από την φάρμα Fair Oaks Farms κατέγραψε μέλος της ομάδας Animal Recovery Mission που κατάφερε να προσληφθεί το 2018.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι τραγικές συνθήκες για τις αγελάδες που διαβιούν στη φάρμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου, με ξύλο και κλωτσιές στο κεφάλι από εργαζομένους.

Κακοποίηση ζώα

Ο μυστικός υπάλληλος της οργάνωσης που κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι στη φάρμα δεν λαμβάνουν καμια εκπαίδευση για το πώς να χειρίζοντα τα ζώα εκτός από το πώς να διαχειρίζονται τις σορούς τους. Σύμφωνα με τον ίδιο η βια προς τις περίπου 15.000 αγελάδες που διαθέτει η φάρμα οφείλεται στην «οργή» των εργαζομένων επειδή οι αγελάδες δεν θέλουν να τραφούν από τεχνητές θηλές.

Ιδιοκτήτης της φάρμας είναι ο κτηνίατρος Μάικ ΜακΚλόσκι..

Από την πλευρά του ο ΜακΚλόσκι σε δήλωσή του απέδωσε τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο στις ενέργειες τεσσάρων υπαλλήλων και ενός συνεργάτη-οδηγού με τους οποίους έχει λήξει η συνεργασία. «Αποτελεί σοκ και αποκάλυψη για εμάς να ανακαλύπτουμε ότι κάτω από τη μύτη μας είχε υπαλλήλους που αδιαφορούσαν για τα ζώα, τις διαδικασίες που ακολουθούμε και τον νόμο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.

Ήδη, πάντως, τουλάχιστον δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη συνεργασία με την φάρμα.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share