Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σοκ στο Χαλάνδρι: Ο Αντώνης Λάγιος ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που αυτοκτόνησε!

Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας!

15 Οκτωβρίου 2019 23:05
Σοκ στο Χαλάνδρι: Ο Αντώνης Λάγιος ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που αυτοκτόνησε!

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο Χαλάνδρι! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, ενώ άφησε σημείωμα που εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησε στο να αφαιρέσει την ζωή του.

Με τα χέρια του έκοψε το νήμα της ζωής του ο 65χρόνος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αντώνης Λιόγας, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω της επάρατης νόσου που τον είχε πλήξει και τον είχε καταβάλει ψυχικά και σωματικά.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ζήτησε από τους θεράποντες γιατρούς να πάει σπίτι του, κάτι που πράγματι έγινε…

Γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 1983.

Τον Οκτώβριο του 2016 κατέχοντας τον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην θέση του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Τον Φεβρουάριο του 2017 με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο εκλιπών έγινε γνωστός από την έρευνα στην υπόθεση των 8 δομημένων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία είχε διενεργήσει ως εισαγγελέας.

Σαραρέ Καντεμί: "Κινδυνεύει η ζωή μου... Προστατέψτε με!"

"Κινδυνεύει η ζωή μου... Προστατέψτε με εμένα και το παιδί μου!" δήλωσε χαρακτηριστικά η Σαραρέ Καντεμί! Την μη έκδοση της 37χρονης Ιρανής Σαραρέ Καντεμί ζητησε απο τους δικαστες του 6ου Ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας ότι εάν γίνει δεκτό το αίτημα του Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα.

Όπως είπε η 37χρονη, όποιος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται. Η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνε σε άλλα κανάλια. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Όποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας για την ζωή της στο Ιράν και την σχέση με τον σύζυγό της, υποστήριξε ότι ο σύζυγός της έστειλε την μητέρα της στη φυλακή για 7 μήνες. Άρειος Πάγος: Απόφαση – σταθμός για τα συναινετικά διαζύγια και την κοινή περιουσία!

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης υποστήριξε ότι η 37χρονη κινδυνεύει πολύ σοβαρά να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου εάν επιστρέψει. «Το Ιράν βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης αλλαγής. Σε αυξανόμενη σύγκρουση με τη Δύση και με άνοδος του κόμματος των ακραίων ισλαμιστών», ανέφερε.

Όπως είπε, στο Ιράν υπάρχουν επαναστατικά δικαστήρια και κανονικά. Τα πρώτα δικάζουν πολιτικά αδικήματα. Αποτελούνται από ιερείς και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικηγόρο. Τα κανονικά αποτελούνται μόνο από άντρες. «Ύπατος άρχοντας σε αυτά ειναι ο Εμπραχήμ Ραϊζί. Αυτός έχει ποινικοποιήσει το λειτούργημα του δικηγόρου. Υπαρχει ακόμη και επιβάλλεται η ποινή του θανάτου. Η ύπατη Αρμοστεία γνωρίζει μόνο το 20% αυτών. Είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή θανατικών ποινών, κυρίως ανηλίκων. Η γυναίκα από τα 9 της θεωρείται υπόλογη απέναντι στον νόμο. Η θανατική ποινή εφαρμόζεται για πολλά αδικήματα. Με διάφορους τρόπους, απαγχονισμού, λιθοβολισμός, σταύρωση!!! Εκτός από φόνο και ένοπλη ληστεία, ομοφυλοφιλία, απαγωγή και πολιτική διαμαρτυρία. Γι'αυτό πιστεύω ότι έχει κίνδυνο ζωής ...», είπε ο Απόστολος Δοξιάδης.

Στο τέλος της κατάθεσής του σημείωσε: «Το έργο του Θεού είναι στα δικά σας χέρια. Να σώσετε δύο ζωές». Το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αίτημα της έκδοσης της 37χρονης στις 29 Οκτωβρίου.

Άρειος Πάγος: Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης είναι ο νέος Πρόεδρος! Εισαγγελέας ο Βασίλειος Πλιώτας!

Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης είναι ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου! Εισαγγελέας ο Βασίλειος Πλιώτας! Ακόμη, αποφασίστηκε η προαγωγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το υπουργικό συμβούλιο με την απόφασή του, έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Όταν ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε ησυχία...ο κόσμος "έλιωσε"!

Σημειώνεται πως ο κ. Τσαλαγανίδης και ο κ. Πλιώτας είχαν έλθει πρώτοι στην ψηφοφορία της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους έναντι των άλλων υποψηφίων συναδέλφων τους, που είχαν επίσης προκριθεί για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τα κριτήρια της επιλογής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης, όπως τα έχει ο ίδιος καθορίσει στη Βουλή, είναι η επιστημονική κατάρτιση, το κύρος αλλά και ο σεβασμός στη δικαστική επετηρίδα.

Τα βιογραφικά των Τσαλαγανίδη-Πλιώτα

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1953. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979 και είχε προαχθεί στο βαθμό του αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018. Ο κ. Τσαλαγανίδης, κατέχει την 4η θέση στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1955. Αποχωρεί από το δικαστικό σώμα μετά τρία χρόνια, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2022 και είναι δεύτερος στην επετηρίδα. Ο κ. Πλιώτας εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012.

Τι έχει να αντιμετωπίσει άμεσα η ηγεσία της Δικαιοσύνης

Η επιλογή ηγεσίας στη δικαιοσύνη έγινε από την αρχή μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει τα διατάγματα και θα δώσει σάρκα και οστά στην εσπευσμένη επιλογή ηγεσίας για τη δικαιοσύνη στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των συνταγματολόγων και τις αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης.

Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου που θα αναλάβει καθήκοντα αμέσως έχει να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων στο χώρο της δικαιοσύνης που προϋπήρχαν αλλά μεγιστοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τις επιλογές προσώπων σε ηγετικές θέσεις της δικαιοσύνης που αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Επίσης η νέα ηγεσία της δικαιοσύνης πέραν των άλλων έχει να διαχειριστεί σειρά σοβαρότατων υποθέσεων μεταξύ των οποίων τις καταγγελίες για τη σκευωρία της Novartis που έχουν γίνει τόσο από δικαστικούς όσο και από τους πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν χωρίς στοιχεία στο σκάνδαλο, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και άλλοι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share