Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές συννεφιές! (Video)

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό!

15 Οκτωβρίου 2019 21:27
Καιρός: Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές συννεφιές! (Video)

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και αύριο σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές συννεφιές προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός!

Ο καιρός την Τετάρτη, στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια, ενώ οι βοριάδες θα εξασθενήσουν περαιτέρω (μέγιστο τα 5 μποφόρ). Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «η Πέμπτη θα κυλήσει όπως και η Τετάρτη», με κάποια πρόσκαιρα σύννεφα να σχηματίζονται στα ανατολικά και με μια μικρή πιθανότητα να κινηθούν λίγο προς τα δυτικά.

Παρά ταύτα, ούτε και την Πέμπτη αναμένονται καιρικά φαινόμενα, καθώς θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ το Σάββατο αναμένονται, εκ νέου, κάποια σύννεφα από το Λιβυκό που ενδέχεται να πυκνώσουν στη νότια Πελοπόννησο «και να δώσουν κάποιες ψιχάλες ή και τοπική βροχή.

Δείτε το βίντεο εδώ στο Athensmagazine.gr:

Τα Μερομήνια μίλησαν: Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα! Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα;

Τα μερομήνια είναι ένα διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού. Πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδο πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν μέχρι την τελευταία μέρα του 2019.

Τα Μερομήνια μίλησαν για το 2019-2020: Θα σαρώσει η κακοκαιρία φέτος τον χειμώνα!

Τι δείχνουν τα μερομήνια

Οκτώβριος

Ήπιος και δροσερός θα είναι ο Οκτώβριος, χωρίς πολλές βροχές. Η εικόνα αυτή, με μικρές αυξομειώσεις, συνεχίζεται μέχρι και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας του. Στο χρονικό αυτό σημείο ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο φθινοπωρινός και όλα δείχνουν, πως οι βροχές θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο από τις 26 Οκτωβρίου, του Αγίου Δημητρίου. Η έξοδος του μήνα πάντως γίνεται πιο χαλαρή, πιο ήπια και πιο ευχάριστη.

Νοέμβριος

Οι βροχές θα συνεχιστούν και τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι πιο χειμωνιάτικα. Κοντά στη συμπλήρωση του 20ήμερου θα επικρατεί βοριαδάκι, συνοδευόμενο πιθανώς από χιονόνερο, αλλά και πολλά χιόνια στα ορεινά. Η σκυτάλη θα παραδοθεί στον Δεκέμβριο μέσα σε πολύ καλές, για την εποχή, συνθήκες.

Δεκέμβριος

Στις αρχές του τελευταίου μήνα του έτους θα «χτυπήσουν» ψυχροί βοριάδες και θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία – από τα μισά του μήνα και λίγο μετά. Κάπου εκεί, θα έρθουν κι άλλα χιόνια. Στη συνέχεια, με σταδιακή καιρική μεταβολή, μας αποχαιρετούν ο μήνας και το έτος.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες θα καλωσορίσουμε το 2020. Θα υπάρξουν βροχές και κρύο, αλλά θα ακολουθήσουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share