Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός 4,5 ρίχτερ!

Που ταρακουνήθηκαν;

15 Οκτωβρίου 2019 15:58
Ισχυρός σεισμός 4,5 ρίχτερ!

Ισχυρός σεισμός 4,5 ρίχτερ έγινε στην Ιταλία σήμερα! Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη Crotone!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη Crotone, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμα: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στα νησιά Βανουάτου!

Σεισμός στο Γαλαξίδι!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στο Γαλαξίδι. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωί είχε γίνει σεισμός και στη Ζάκυνθο!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:24 σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 31 χλμ. νοτιανατολικά του Γαλαξιδίου και το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 5 χλμ.

Σεισμός στην Κεφαλονιά!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κεφαλονιά και, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Αργοστολίου. Τραγικό: Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία!

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός στο Αγρίνιο!

Σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία, 6 χιλιόμετρα από το πεδινό χωριό Στάνος. Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Ρόδο: «Πιθανώς...» (Video)

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμική δόνηση στην Κρήτη!

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε στη 01:02 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Τρίτης 8/10), σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 1,4 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 56χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 23 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Σεισμός στην Αστυπάλαια!

Σεισμός τώρα στην Αστυπάλαια! Πόσα ρίχτερ; Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού!

Δείτε επίσης: Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Ρόδο: «Πιθανώς...» (Video)

Το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του νησιού! Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το πρωί της Κυριακής στην Αστυπάλαια.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού, στο θαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε στις 08:57 το πρωί και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 125 χλμ.

Σεισμός στην Κατερίνη!

Λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Ρόδο, νέος σεισμός σημειώθηκε και στην Κατερίνη! Σεισμός «ταρακούνησε» την Σκύρο!

Η δόνηση αυτή είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός σημειώθηκε 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά και είχε εστιακό βάθος 13,9 χιλιόμετρα

Φιλιπίννες: Σεισμός 6,4 Ρίχτερ!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Δυτικού Νταβάο, στις νότιες Φιλιππίνες, το πρωί της Κυριακής (29/9), στις 10:02 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs).

Δείτε επίσης: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ!

Η αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) δίνει το σεισμό στα 6,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 89 χλμ.

Από την πλευρά του, και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), δίνει το σεισμό στα 6,2 Ρίχτερ.

Δεν υπήρξαν άμεσα αναφορές για θύματα ή ζημιές, ωστόσο έγιναν αισθητοί αρκετοί μετασεισμοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Phivolcs.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 126 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Χοσέ Αμπάντ Σάντος.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κάρπαθο!

O σεισμός στην Κάρπαθο έρχεται μετά τους τρεις σεισμούς σε διάστημα 20 λεπτών που καταγράφηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου

Δείτε επίσης: Σεισμός ανατολικά της Ύδρας!

Σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής νοτιοανατολικά της Καρπάθου.
Ο σεισμός έγινε στις 10:50 και σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 79 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

O σεισμός στην Κάρπαθο έρχεται μετά τους τρεις σεισμούς σε διάστημα 20 λεπτών που καταγράφηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αθήνα!

Σεισμός στη Μυτιλήνη!

Συναγερμός: Σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share