Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

Αυτό το σκυλάκι ήταν κλειδωμένο και κακοποιημένο. Δείτε την αντίδραση του μόλις τον αγκαλιάζουν για πρώτη φορά! (Βίντεο)

Μια συγκινητική ιστορία!

15 Οκτωβρίου 2019 13:12
Αυτό το σκυλάκι ήταν κλειδωμένο και κακοποιημένο. Δείτε την αντίδραση του μόλις τον αγκαλιάζουν για πρώτη φορά! (Βίντεο)

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που κακοποιούν και κλειδώνουν τους σκύλους μέσα και αυτοί που τους ελευθερώνουν. Δυστυχώς, πολλές ιστορίες σκύλων περιστρέφονται γύρω από το πρώτο είδος. Δεν μαθαίνουν ποτέ πώς είναι το άλλο είδος ανθρώπων. Αυτοί που νοιάζονται και που προσπαθούν. Αυτοί που δεν θέλουν τίποτα άλλο παρά να σώσουν τα σκυλάκια από το κακό!

Διαβάστε επίσης: Κτηνωδία στον Βόλο: Έδεσε πέτρες σε σκύλο και τον πέταξε στη θάλασσα!

Ευτυχώς γι’αυτή την γλυκιά σκυλίτσα, την Sarah, η ιστορία της περιλαμβάνει και τα δύο είδη ανθρώπων. Η Sarah ήταν κλεισμένη μέσα όλη της την ζωή. Δεν είχε επαφές με τρυφερούς ή ευγενικούς ανθρώπους.

Αυτό το σκυλάκι ήταν κλειδωμένο και κακοποιημένο. Δείτε την αντίδραση του μόλις τον αγκαλιάζουν για πρώτη φορά!

Ο τότε ιδιοκτήτης της γνώριζε ότι η σκυλίτσα είχε ανάγκη την επαφή με ανθρώπους, αλλά αρνούνταν, γιατί είχε γίνει “αηδιαστική” από όλη την εγκατάλειψη. Τότε αυτή η οικογένεια άλλαξε τα πάντα.

Αυτό το σκυλάκι ήταν κλειδωμένο και κακοποιημένο. Δείτε την αντίδραση του μόλις τον αγκαλιάζουν για πρώτη φορά!

Αυτό το σκυλάκι ήταν κλειδωμένο και κακοποιημένο. Δείτε την αντίδραση του μόλις τον αγκαλιάζουν για πρώτη φορά!

Αυτή η ευτυχισμένη σκυλίτσα στο νέο της σπιτικό είναι ένα από τα πιο γλυκά πράγματα που έχουμε δει τελευταία. Δείτε το βλέμμα στα μάτια της όταν η νέα της μαμά την κρατάει και την αγκαλιάζει…

Αυτό το σκυλάκι ήταν κλειδωμένο και κακοποιημένο. Δείτε την αντίδραση του μόλις τον αγκαλιάζουν για πρώτη φορά!

Σίγουρα θα σας κάνει να δακρύσετε. Η ιστορία αυτή μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά να δώσουμε μια ευκαιρία σε έναν σκύλο και να υπερασπιστούμε το δίκαιο.

Δείτε την ιστορία της διάσωσης της Sarah!

Έθαψαν το «νεκρό» σκύλο τους μέχρι που «αναστήθηκε» και βγήκε από τον τάφο σκάβοντας!

O 18χρονος Ντικ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πήγε μέχρι τον κάτω κόσμο κι επέστρεψε αλώβητος.

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού «ανάστασης» σκύλου από τον άλλο κόσμο έγιναν περαστικοί σε δρόμο του χωριού Νοβολικόλσκ της Ρωσίας, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός εξουθενωμένου και καλυμμένου με χώμα σκυλιού, ενώ ακριβώς πίσω του βρισκόταν μία μεγάλη τρύπα που παρέπεμπε σε τάφο. Σκύλος καταφυγίου με δάκρυα στα μάτια βρήκε νέα οικογένεια χάρη σε αυτή τη φωτογραφία που έγινε αμέσως viral!

Έθαψαν το «νεκρό» σκύλο τους μέχρι που «αναστήθηκε»
Πιο συγκεκριμένα, διαβάτες εντόπισαν το εξαντλημένο σκυλάκι να βρίσκεται ξαπλωμένο στην άκρη του δρόμου κι αμέσως το μετέφεραν σε τοπικό κτηνιατρείο, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν κι οι έρευνες για να διαπιστωθεί ο ιδιοκτήτης του κι αλήθεια δεν άργησε να λάμψει και να προκαλέσει αίσθηση.

Έτσι, όπως έγινε αργότερα γνωστό το σκυλί, ο 18χρονος Ντικ, θεωρήθηκε νεκρός από τις ιδιοκτήτριές του όταν απέτυχαν να τον ξυπνήσουν, με τις δύο γυναίκες να αποφασίζουν να τον θάψουν σε μία έκταση, λίγο πιο μακριά από το σπίτι τους.

undefined
Όμως, ο Ντικ δεν είχε πει το τελευταίο του… γάβγισμα, καταφέρνοντας να σκάψει πολλά κυβικά μέτρα χώματος ώστε να μπορέσει να ξαναβγει στην επιφάνεια, όπου κι εντοπίστηκε από περαστικούς.

Οι σοκαρισμένες ιδιοκτήτριες δεν πίστευαν στα αυτιά τους, όταν ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους του κτηνιατρείου ότι ο αγαπημένος τους φίλος είχε επιστρέψει -κυριολεκτικά- από τους νεκρούς, δηλώνοντας ότι προσπαθούσαν μάταια επί πολύ ώρα να τον ξυπνήσουν, δίχως εκείνος να ανταποκρίνεται κι έτσι θεώρησαν και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του ότι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τελικά, η περιπέτεια του Ντικ στον «κάτω κόσμο» είχε αίσιο τέλος, με τον τελευταίο να απολαμβάνει δεόντως την «δεύτερη ευκαιρία» που του χαρίστηκε απλόχερα…

Λιώνεις όταν σε κοιτάει ο σκύλος σου; Σίγουρα το λόγο δεν το έχεις σκεφτεί ποτέ!

Λιώνεις όταν σε κοιτάει ο σκύλος σου; Σίγουρα το λόγο δεν το έχεις σκεφτεί ποτέ!

Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στα μάτια των σκυλιών, ιδίως των κουταβιών. Μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει πως το μυστικό βρίσκεται στο ότι -με το πέρασμα του χρόνου και προκειμένου να επικοινωνούν καλύτερα με τους ανθρώπους- η εξέλιξη χάρισε στα σκυλιά έναν μοναδικό μυ στα μάτια τους, που τους επιτρέπει να θυμίζουν μωρό και να «χειραγωγούν» τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Η μελέτη, η πρώτη του είδους της, συνέκρινε την ανατομία και τη συμπεριφορά των σκύλων και των στενότερων συγγενών τους, των λύκων, αποκαλύπτοντας ότι ενώ οι μύες του προσώπου των δύο ειδών είναι παρόμοιοι, υπάρχει μόνο στα μάτια των σκύλων ένας μικρός μυς στα φρύδια τους, που τους επιτρέπει να παίρνουν ένα...ακαταμάχητο βλέμμα με τρόπο που οι λύκοι δεν μπορούν (αλλά, βέβαια, ποιος θα ήθελε να κοιτάξει για ώρα ένα λύκο στα μάτια...).

undefined

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Τζούλιαν Καμίνσκι του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος μυς που σηκώνει τα φρύδια, κάνει τα σκυλίσια μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και να θυμίζουν πότε μωρό και πότε λυπημένο άνθρωπο. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτό γεννά στους ανθρώπους μια αντανακλαστική αντίδραση τρυφερότητας απέναντι στα σκυλιά, ιδίως τα κουτάβια.

«Υπάρχουν πειστικές ενδείξεις ότι τα σκυλιά ανέπτυξαν το συγκεκριμένο μυ στα μάτια τους μετά την εξημέρωση των λύκων από τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να συνέβη ως συνέπεια των ασυνείδητων προτιμήσεων των ανθρώπων, που επηρέασαν την εξέλιξη των σκύλων μέσω της εξημέρωσης. Όταν οι σκύλοι κάνουν αυτή την κίνηση με τα μάτια τους, πυροδοτούν στους ανθρώπους μια ισχυρή επιθυμία να κοιτάνε τους σκύλους. Έτσι, αυτή η κίνηση με τα φρύδια θα έδωσε στους σκύλους ένα πλεονέκτημα και, μέσα από διαδοχικές γενιές, τα 'μάτια του μωρού' αποτέλεσαν ένα βασικό χαρακτηριστικό τους», δήλωσε η Καμίνσκι..

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φεστιβάλ Καννών: Βραβείο πήρε...μια σκυλίτσα!

Καισαριανή: Το νέο πάρκο σκύλων!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share