Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ιαπωνία: Στους 67 οι νεκροί και 15 αγνοούμενοι από τον φονικό τυφώνα Χαγκίμπις!

Εικόνες Σοκ!

15 Οκτωβρίου 2019 07:49
Ιαπωνία: Στους 67 οι νεκροί και 15 αγνοούμενοι από τον φονικό τυφώνα Χαγκίμπις!

Σε σχεδόν 70 ανθρώπους στοίχισε τη ζωή ο τυφώνας Χαγκίμπις, ο οποίος έπληξε την Ιαπωνία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του δημόσιου ιαπωνικού τηλεοπτικού δικτύου NHK.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η τραγωδία στην Ιαπωνία! Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις!

Άλλοι δεκαπέντε άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας, καθώς πάνω από 100.000 μέλη σωστικών συνεργείων εξακολουθούν να αναζητούν επιζήσαντες στις ζώνες που επλήγησαν από κατολισθήσεις και πλημμύρες, έπειτα από τις βροχές «χωρίς προηγούμενο» που έφερε ο τυφώνας.

Νέες καταιγίδες το πρωί της Τρίτης, που αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ως το βράδυ κατά τόπους, απειλούν τους κατοίκους και περιπλέκουν το έργο των σωστικών συνεργείων — πυροσβεστών, αστυνομικών, ακτοφρουρών και στρατιωτικών.

Η συνέχιση των κατακρημνίσεων ανεβάζει περαιτέρω το επίπεδο των υδάτων και κάνει ασταθές το έδαφος, επισήμανε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα, προτρέποντας εκ νέου τους κατοίκους απειλούμενων περιοχών να μη «χαλαρώσουν την προσοχή τους», αντιθέτως να παραμείνουν «σε πλήρη εγρήγορση».

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 56 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις

Σε τουλάχιστον 56 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον Χαγκίμπις που έπληξε το Σάββατο την Ιαπωνία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Δεκαπέντε άτομα αγνοούνται ακόμα, όπως μετέδωσε το NHK σήμερα ενώ δεκάδες χιλιάδες μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούν επιζώντες στις πλημμυρισμένες περιοχές όπου έχουν σημειωθεί φονικές κατολισθήσεις.

Ο τυφώνας Χαγκίμπις έφθασε πάνω από το έδαφος το Σάββατο περί τις 19:00 [τοπική ώρα· 13:00 ώρα Ελλάδας] κι άρχισε να σφυροκοπεί την ιαπωνική πρωτεύουσα περί τις 21:00 [15:00], συνοδευόμενος από ριπές ανέμου που έφθαναν έως και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Δυο νεκροί από τυφώνα στην Ιαπωνία!

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 33 έχουν τραυματιστεί από τον τυφώνα Χαγκίμπις που σφυροκοπά με μανία την Ιαπωνία, με πολύ ισχυρές ριπές ανέμων που φτάνουν τα 195 χλμ την ώρα.

Δείτε επίσης: Τυφώνας Dorian: Στους 20 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός στις Μπαχάμες!

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε μια κατολίσθηση στο νομό Gunma, ενώ ένας άλλος πέθανε κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου που προκάλεσε η καταιγίδα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν καθώς ο τυφώνας έκανε το πέρασμά του στην πόλη 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο, μεταδίδει το CNNi.

Ο τυφώνας «Hagibis», που στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων σημαίνει «ταχύτητα», κατέφθασε, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) του Σαββάτου (12/10) στην περιοχή Izu Peninsula.

Ο Ιαπωνικός Μετεωρολογικός Οργανισμός (JMA) εξέδωσε «Επείγουσα Προειδοποίηση Καιρού» κατηγορίας 5, ζητώντας από τους πολίτες να παραμένουν σε επαγρύπνηση για τις ισχυρές βροχές και τις ριπές του ανέμου.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε για πόλεις σε 12 νομούς συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Tochigi, Ibaragi, Fukushima, Miyagi, και NIigat.

«Η κατάσταση είναι επιπέδου 5. Έχουν ήδη σημειωθεί ζημιές. Συμβουλεύουμε τους πολίτες να προστατεύσουν άμεσα τις ζωές τους», ανέφερε η μετεωρολόγος του JMA, Yasushi Kajiwara.

Δύο αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράγκμπι που λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία, ακυρώθηκαν λόγω του τυφώνα, ενώ οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης εξετάζουν εάν θα γίνουν οι αυριανοί αγώνες.

Εντολές εκκένωσης έχουν εκδοθεί για όλη την περιοχή του Τόκιο, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι δρόμοι της πολυσύχναστης ιαπωνικής πρωτεύουσας έχουν αδειάσει, εν μέσω της καταρρακτώδους βροχής.

Το υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να εκφορτώσει νερό από τρία φράγματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες.

Όλες οι πτήσεις από και προς το Τόκιο και τα κοντινά αεροδρόμια ακυρώθηκαν μέχρι τουλάχιστον το πρωί της Κυριακής, ενώ ακυρώθηκαν και τα δρομολόγια των τρένων σε Τόκιο, Ναγκόγια και Οσάκα.

Iσχυρός σεισμός 5,3 ρίχτερ!

Iσχυρός σεισμός 5,3 ρίχτερ έγινε στην Ιαπωνία! "Σεισμική διέγερση στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου" Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί!

Ο Εγκέλαδος έπληξε τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» ενόψει της επέλασης του τυφώνα Χαγκίμπις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές στην Ιαπωνία έδωσαν οδηγία σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες εν αναμονή του τυφώνα Χαγκίμπις, που απειλεί να πλήξει σήμερα τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών.

Οι δημοτικές αρχές αρκετών περιοχών προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σημεία που θεωρείται ότι απειλούνται, μεταξύ των οποίων και κάποια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share