Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Σάκης Αρναούτογλου αποκαλύπτει: Γιατί η 14η Οκτωβρίου ήταν σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα;

Τι μας περιμένει τον φετινό χειμώνα με βάση την χθεσινή μέρα!

15 Οκτωβρίου 2019 07:20
Ο Σάκης Αρναούτογλου αποκαλύπτει: Γιατί η 14η Οκτωβρίου ήταν σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα;

Την ιδιαίτερη σημασία που κάποιοι λαοί δίνουν στη 14η Οκτωβρίου για την εξέλιξη του καιρού τον χειμώνα εξήγησε με ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, έγραψε τα εξής:

«14 Οκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η χθεσινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς!

Το Primstaven είναι ένα αρχαίο ημερολόγιο όπου κάθε μέρα χαρακτηρίζεται και με μια εγκοπή σε μια ξύλινη ράβδο.

Στη μια πλευρά απεικονίζεται η θερινή περίοδος, όπου η πρώτη καλοκαιρινή ημέρα ξεκινά στις 14. Απριλίου-13. Οκτωβρίου. Η άλλη πλευρά της ξύλινης ράβδου απεικονίζει το πρώτο χειμερινό μισό, όπου η πρώτη χειμερινή ημέρα είναι 14η. Οκτωβρίου -13. Απριλίου.Το μεσοχείμωνο θεωρείται η 14η. Ιανουαρίου και το Μεσοκαλόκαιρο η 14η Ιουλίου.

Για τους Νορβηγούς και τους Δανούς λοιπόν η πρώτη μέρα του χειμώνα (σήμερα) λέει για το τι καιρό θα κάνει το υπόλοιπο του χειμώνα!

Αν ο καιρός είναι σήμερα καλός θα επικρατήσει γενικά ένας σχετικά ήπιος χειμώνας με το πρώτο χιόνι να κρατά για πολύ καιρό!

Αν η σημερινή ημέρα είναι κρύα τότε ο χειμώνας θα έχει πολύ χιόνι.

Αν ο ουρανός γίνει πρασινωπός σήμερα, ο παγετός θα έρθει σύντομα.

Είναι η σημερινή η μέρα είναι καλή και σχετικά ζεστή αλλά με παγετό τη νύχτα, προβλέπεται βροχερός καιρός μετά από τρεις ημέρες!».

14 Oκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς! Το Primstaven...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, October 14, 2019

Καιρός σήμερα: Ήλιος το πρωί με... ομίχλες το βράδυ! Βαράει 30αρια ξανά

Αίθριος θα είναι και σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, καθώς συνεχίζεται το «καλοκαιρινό» κύμα στα μέσα Οκτώβρη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα μείνει λίγο κάτω από τους 30 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα ορεινά όπου η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, έχει φέρει μάλιστα αρκετό κόσμο στις παραλίες αυτή την εβδομάδα.Το άλλο κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα, θα είναι οι τοπικές ομίχλες. Σε Μακεδονία, Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο, Θεσσαλία, Κρήτη, ακόμη και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται τοπικές ομίχλες το πρωί,, αλλά κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες κυρίως στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share