Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Σοφία Κοκοσαλάκη!

Θλίψη!

14 Οκτωβρίου 2019 14:17
Πέθανε η Σοφία Κοκοσαλάκη!

Σε ηλικία μόλις 47 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Πέθανε η Νίκη Τρίκκα!

Ποια ήταν η Σοφία Κοκοσαλάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται χειρωνακτικά.

Πέθανε ο Γεώργιος Πιστιόλας!

Δύσκολες ώρες περνάει η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα, η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Εκείνες κι εγώ», το 1996.

Εκεί υποδύθηκε την αρραβωνιαστικιά του Ζάχου Δόγκανου (Γιάννης Μπέζος).

Σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο αγαπημένος πατέρας της, Γιώργος Πιστιόλας, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Πιστιόλας

Απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Γεώργιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο-EΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, το 1930 και ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας.

Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ και ασχολήθηκε -συνεργαζόμενος με τους δυο αδερφούς του, Ευστράτιο και Ευθύμιο- με το χονδρικό εμπόριο ρυζιού. Το 1962 δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού.

Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας, με το γνωστό στο πανελλήνιο, όνομα «AGRINO». Τη δεκαετία του ‘80 με έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την καινοτομία και την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών της ελληνικής γης, κατέκτησαν τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Ο Γεώργιος Πιστιόλας ήταν πρόεδρος της AGRINO για σχεδόν τρείς δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση. Αποτέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την δεκαετία του 1960, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 1983 έως το 2002 και για σειρά ετών, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος. Επί των ημερών του το Επιμελητήριο απέκτησε νέα γραφεία στο Αγρίνιο και ιδρύθηκε παράρτημα στην Ναύπακτο. Επίσης, ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές.

Μαζί με την σύζυγο του, Αίγλη Πιστιόλα που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, απέκτησε 2 κόρες την Λουκία και την Βασιλική, νυν αντιπρόεδρο της εταιρίας, και 4 εγγόνια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θλίψη: Πέθανε η Νίκη Κεφαλά!

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Ψυχογιός!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share