Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόρτο Ράφτη: Εθελοντές καθάρισαν τα σκουπίδια σε παραλία! (video)

Χίλια μπράβο!

14 Οκτωβρίου 2019 09:46
Πόρτο Ράφτη: Εθελοντές καθάρισαν τα σκουπίδια σε παραλία! (video)

Μεγάλη κινητοποίηση για τον καθαρισμό των ακτών του Πόρτο Ράφτη! ΜΚΟ παρακινούν τον κόσμο να βάλει το… λιθαράκι του για ένα πιο καθαρό αύριο.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Προσοχή! Σε ποιες παραλίες της Ελλάδας έχουν εμφανιστεί τσούχτρες; (photo)

Πρόβλημα με τις τσούχτρες αντιμετωπίζουν ορισμένες ελληνικές παραλίες. Έτσι εξηγείται λοιπόν: «Ευλογήσαμε τα νερά και έφυγαν οι τσούχτρες από τον Κορινθιακό»! (Video)

Μέσω πλατφόρμας που είναι διαθέσιμη μέσω Google μπορείτε να ενημερώνεστε σε ποιες παραλίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τσούχτρες. Σύμφωνα με τον χάρτη, τσούχτρες έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, σε Αναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομής αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

Ο χάρτης με τις τσούχτρες

Ο χάρτης δείχνει τις ελληνικές παραλίες που έχουν, ήδη, εντοπιστεί τσούχτρες.

Τσίμπημα τσούχτρας: Αυτά πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί!

Ένα από τα δυσάρεστα που μπορεί να συμβούν το καλοκαίρι, είναι το τσίμπημα τσούχτρας. Μια εμπειρία που σίγουρα έχουν βιώσει αρκετοί λουόμενοι τα τελευταία χρόνια, αφού οι τσούχτρες έχουν αυξηθεί στις ελληνικές θάλασσες.

Υπάρχει τρόπος, όμως, να καταπολεμήσουμε άμεσα τα συμπτώματα που προκαλεί το τσίμπημα τσούχτρας; Υπάρχει! Πρώτα από όλα, αν το τσίμπημα τσούχτρας γίνει σε άτομο που έχει αλλεργίες τότε άμεσα θα πρέπει να καλέσετε το 166 για να παρασχεθούν από ειδικούς γιατρούς οι πρώτες βοήθειες. Αν το τσίμπημα είναι σοβαρό και καλύπτει πάνω από τη μισή επιφάνεια χεριού ή ποδιού, θα πρέπει να καλέσετε το 166 άσχετα αν πάσχετε από αλλεργίες ή όχι.

Αν το τσίμπημα είναι ήπιο, θα πρέπει αμέσως να πλύνετε με άφθονο θαλασσινό νερό το σημείο όπου έγινε, για να απενεργοποιηθούν τα μικροσκοπικά κεντριά της τσούχτρας που έχουν μείνει στο δέρμα. Στη συνέχεια, μουλιάστε για 20 λεπτά το σημείο σε ζεστό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε αλοιφή με αντισταμινική δράση για να ανακουφίσετε τον κνησμό και το οίδημα. Θα πρέπει να καθαρίζετε τρεις φορές την ημέρα την πληγή, να τοποθετείτε αντιβιοτική αλοιφή και αν είναι αναγκαίο να τη δέσετε με επίδεσμο…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share