Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία: Βρέθηκε βυθισμένο πλοίο! Νεκρά μέλη του πληρώματος!

Τι αναφέρουν για τους διασωθέντες;

13 Οκτωβρίου 2019 18:04
Τραγωδία: Βρέθηκε βυθισμένο πλοίο! Νεκρά μέλη του πληρώματος!

Εμπορικό πλοίο με σημαία του Παναμά εντοπίστηκε σήμερα βυθισμένο στην θάλασσα κοντά στο Τόκιο, αφού οι αρχές είχαν χάσει το στίγμα του, καθώς ο τυφώνας Hagibis έπληξε την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, ενώ μία εφημερίδα ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε μέλη από το δεδεκαμελές πλήρωμά του, έχασαν την ζωή τους.

Το πλοίο έπλεε στα ανοιχτά της πόλης Καβασάκι στα ανοιχτά του Τόκιο, ενώ η επικοινωνία μαζί του είχε χαθεί από το Σάββατο 12/10. Η εφημερίδα «Yomiuri» ανέφερε ότι τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου διασώθηκαν. Το αναφερόμενο πλήρωμα αποτελούσαν ναυτικοί από το Μιανμάρ, την Κίνα, και το Βιετνάμ, σύμφωνα με το υπουργείο. Δεν στάθηκε δυνατό να γίνει επικοινωνία με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας. Τραγικό: Ένα μωρό κι ένα κοριτσάκι στους νεκρούς από κουρδικά πυρά!

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα!

Η χώρα απέστειλε την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και διασώστες προκειμένου να συνδράμουν τους πολίτες που έχουν αποκλειστεί σε διάφορες περιοχές και να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες που προκάλεσε ένας από τους χειρότερους τυφώνες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει προσωρινά το Τόκιο.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK, υπάρχουν ακόμα 16 αγνοούμενοι, καθώς ο τυφώνας Hagibis άφησε πίσω του τεράστιες πλημμύρες στην κεντρική και την ανατολική Ιαπωνία και σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Οι περιορισμοί για τις προσγειώσεις αεροσκαφών στα αεροδρόμια Ναρίτα και Χανέντα του Τόκιο ήρθησαν αλλά πάνω από 800 πτήσεις ακυρώθηκαν για σήμερα, σύμφωνα με το NHK, όπως και κάποια δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας στις χειρότερα πληγείσες περιοχές.

Οι αρχές ήραν τις προειδοποιήσεις για βροχοπτώσεις στην περιοχή Κάντο κοντά στο Τόκιο, όπου τα καταστήματα άνοιξαν και πάλι και επαναλειτούργησαν πολλές γραμμές του τρένου, ωστόσο προειδοποίησαν ότι υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών στην ανατολική Ιαπωνία και πρόκλησης νέων ζημιών.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών και απέστειλε στις πληγείσες περιοχές τον υπουργό που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση καταστροφών. Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για να σώσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. «Αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος και υδροδότησης καθώς και την αναστολή των υπηρεσιών μεταφοράς, σκοπεύουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση…και καλούμε τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή για κατολισθήσεις και άλλους κινδύνους», δήλωσε ο Άμπε.

Περίπου 27.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ιαπωνίας καθώς πυροσβέστες, αστυνομικοί και στελέχη της ακτοφυλακής εστάλησαν για να διασώσουν ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί στην περιοχή Ναγκάνο της κεντρικής Ιαπωνίας και αλλού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το NHK, το μέγεθος της καταστροφής αρχίζει σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται καθώς πολλές περιοχές παραμένουν πλημμυρισμένες. Περίπου 425.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, γεγονός που αναβίωσε τους φόβους για επανάληψη των παρατεταμένων διακοπών ρεύματος που προκάλεσε άλλος τυφώνας ο οποίος έπληξε τις περιοχές ανατολικά του Τόκιο τον περασμένο μήνα.

Στη Φουκουσίμα, βόρεια της πρωτεύουσας, η Tokyo Electric Power ανέφερε ότι οι αισθητήρες για τα ύδατα στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi κατέγραψαν ανώμαλες ενδείξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο τυφώνας Hagibis («ταχύτητα» στην Ταγκαλόγκ, την γλώσσα των Φιλιππίνων) έπληξε το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, αργά χθες και σήμερα το πρωί κατευθυνόταν προς τη θάλασσα αφήνοντας πίσω του καθαρούς ουρανούς και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

ο NHK μετέδωσε εικόνες από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές που είχαν καλυφθεί από τα νερά, ενώ τις χειρότερες καταστροφές προκάλεσε ο ποταμός Τσικούμα στην επαρχία Ναγκάνο. Σε περιοχές κοντά στον ποταμό αυτό, στρατιωτικά ελικόπτερα μετέφεραν ανθρώπους, με κάποιους εξ αυτών να κρατούν αγκαλιά τα παιδιά τους, από τις στέγες των σπιτιών τους όπου είχαν καταφύγει για να σωθούν.

Οι αρχές κάποια στιγμή εξέδωσαν προειδοποίηση και εντολές εκκένωσης για πάνω από 6 εκατ. ανθρώπους σε όλη την Ιαπωνία καθώς η καταιγίδα έπληξε τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και ανέμους εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με το NHK, έχουν αναφερθεί περίπου 166 τραυματισμοί.

Ο τυφώνας, κατά εκτιμήσεις ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί από το 1958 στην Ιαπωνία, προκάλεσε βροχοπτώσεις-ρεκόρ κατά τόπους: στην παραθαλάσσια πόλη Χακόνε, σημειώθηκε κατακρήμνιση 939,5 χιλιοστών μέσα σε 24 ώρες.

16 νεκροί μετά από επίθεση σε τζαμί στη Μπουρκίνα Φάσο!

Δεκαέξι άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από επίθεση σε τζαμί στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Δείτε επίσης: Φρίκη! Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί στην Συρία από την εισβολή!

Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο Μεγάλο Τζαμί στην πόλη Σαλμόσι, το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι 13 άτομα πέθαναν επιτόπου και άλλα 3 υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε η πηγή.

Ένας κάτοικος από την κοντινή πόλη Γκορόμ – Γκορόμ, επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας πως οι κάτοικοι του Σαλμόσι, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λίγο αργότερα.

Αυξάνονται οι φονικές επιθέσεις στην Μπουρκίνα Φάσο
Μέχρι το 2015, στην Μπουρκίνα Φάσο σημειώνονται όλο και πιο συχνά περιστατικά βίας και φονικές επιθέσεις που αποδίδονται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις – κάποιοι αναφέρουν την Αλ Κάιντα και άλλοι το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου πάνω από 600 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και σχεδόν 3.000 σχολεία έχουν κλείσει.

4 νεκροί από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν!

Tέσσερις νεκροί και σοβαρά τραυματίες είναι απολογισμός περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μπορύκλιν.

Δείτε επίσης: Τραγωδία: Σκότωσε τον γαμπρό του που πήγε να του κάνει έκπληξη για τα γενέθλιά του!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε μια λέσχη στην λεωφόρο Utica ενώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share