Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Εξέγερση κατά του αφανισμού» του πλανήτη σε όλη την Ευρώπη! (Video)

Ειρηνικές διαδηλώσεις γίνονται σε μεγάλες πόλεις!

13 Οκτωβρίου 2019 16:15
«Εξέγερση κατά του αφανισμού» του πλανήτη σε όλη την Ευρώπη! (Video)

Πληθαίνουν οι υποστηρικτές του αντικαπιταλιστικού κινήματος που μάχεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε όλη την Ευρώπη. Οι εκπρόσωποι του διεθνούς κινήματος «Εξέγερση κατά του Αφανισμού» απορρίπτουν τη βία και δηλώνουν ότι δεν πρόσκεινται σε κανέναν πολιτικό χώρο. Καλούν σε κοινωνική ανυπακοή και κινητοποιήσεις διαρκείας με στόχο επί τουλάχιστον δυο εβδομάδες να ακουστούν τα αιτήματά τους προς κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη!

Στο Βέλγιο οι διαδηλωτές του κινήματος φώναξαν «Ντροπή» την ώρα που η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές. Να ήταν μόνο η Ελλάδα: Η τραγωδία στον Αμαζόνιο ξεπερνά κάθε περιβαλλοντική πανωλεθρία!

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Κυριάρχησε το σύνθημα «Το κάνουμε για τα παιδιά σας». Ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει σγκεκριμένη δράση.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Στο Λονδίνο οι διαδηλωτές έκαναν την κηδεία του πλανήτη. Οι προληπτικές συλλήψεις της προηγούμενης εβδομάδες από τη Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας δεν τους πτόησαν. Βγήκαν στους δρόμους κάνοντας χάπενινγκ και φωνάζοντας συνθήματα.

Στην Πράγα διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Εθνικό Μουσείο της Τσεχίας.

Τραγικό: Πετάνε σκουπίδια στην κορυφή του Ολύμπου!

Η φωτογραφία ενός ορειβάτη που κάνοντας μια βόλτα στον Μύτικα μάζεψε σκουπίδια αποδεικνύει πως κάποιοι από όσους ανεβαίνουν το βουνό δεν το σέβονται και δεν έχουν καμία συνείδηση! «Απελπισία» αισθάνθηκε ένας ορειβάτης που έφτασε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στον Όλυμπο και όμως, αντίκρυσε σκουπίδια! Κανένα έλεος για το περιβάλλον!

Δείτε επίσης:Στον Όλυμπο έπεσε και τραυματίστηκε ανήλικος ορειβάτης!

Όπως κατήγγειλε μέσω facebook ο ορειβάτης Κωνσταντίνος Βασιλακάκος, έμεινε στον Μύτικα, στην κορυφή του Ολύμπου με υψόμετρο τα 2.617 μέτρα, για τρεις μέρες και κάνοντας την βόλτα του εκεί ανακάλυψε ακόμα και... επιμελώς κρυμμένα σκουπίδια.

Με δεδομένο πως για να φτάσει κανείς σε τέτοιο υψόμετρο είναι συνειδητοποιημένος, αγαπάει τη φύση και το βουνό, είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς δείχνει τέτοια εγκληματική αμέλεια, αφήνοντας τα σκουπίδια του στην κορυφή του Ολύμπου...

Ολόκληρη η ανάρητηση του Κωνσταντίνου Βασιλακάκου:

Ένα ταπερ με σκουπίδια..

Αφήνω αυτό εδώ μόνο και μόνο από απελπισία. Έχοντας περάσει 3 συνεχόμενες μέρες στο Μύτικα είχα το χρόνο να γυρίσω λίγο την κορυφή και να ψάξω διαφορά σημεία. Με μεγάλη μου λύπη βρήκα πολλά σκουπίδια κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Αρκετά ήταν κρυμμένα κάτω από πέτρες και άλλα πεταμένα μέσα σε σκισμές από βράχια.

Σπασμένα μπουκάλια, κονσέρβες, μπαταρίες και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Περιττό να πω για τα πεταμένα μωρομαντιλα κτλ. Πόσο μάλλον για αυτούς που είχαν την ιδέα να ουρισουν μέσα στο κενό που έχουν τα βράχια στη κορυφή, το μοναδικό σημείο για μπιβι στη κορυφή του Μύτικα. Αυτό και αν είναι πρόβλημα, να θες να κοιμηθείς κορυφή και να βρωμάει από ούρα λες και σώθηκε ο χώρος στο Μύτικα.

Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη εποχή. Τα βουνά μας είναι στο μεταίχμιο της καταστροφής στο όνομα της εκμετάλλευσης ή της πράσινης ανάπτυξης. Είναι καλό να έχουμε όλοι μας ευθύνες για τον κόσμο που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Ζω για τη στιγμή που θα πάω σε ένα βουνό, θα κοιμηθω και θα γυρίσω χωρίς να βρω ένα σκουπίδι στη διαδρομή.

Ας αγκαλιάσουμε τα βουνά πριν να είναι αργά..

Όλυμπος: Έπεσε το πρώτο χιόνι για φέτος!

Είναι γεγονός το πρώτο χιόνι της χρονιάς και έπεσε στον Ολυμπο! Ο Σάκης Αρναούτογλου πόσταρε στο λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία η οποία παρουσιάζει την χιονισμένη υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, αυτή του Ολύμπου.

Δείτε επίσης: Προειδοποίηση Σάκη Αρναύτογλου: «Μεγάλη προσοχή»! Έρχεται νέο κύμα με καταιγίδες και μπόρες! (Video)

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του, που βρισκόταν σε καταφύγιο στο βουνό, σύμφωνα με την οποία τα ξημερώματα της Παρασκευής «είχε ρίξει χιόνι κοντά στους 2 πόντους όπου ήταν γεμάτο υγρασία».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για το πρώτο χιόνι στον Ολυμπο

«Οπως σας το είχα υποσχεθεί περίπου πριν από ένα 10ήμερο!
Το πρώτο "πασπάλισμα" χιονιού σημειώθηκε σήμερα στην υψηλότερη κορυφή της χώρας 2917μ. Η φώτο τραβήχτηκε απο τα 2618 μέτρα!
Ευχαριστώ πολύ τον φιλο Κων/νο Βασιλακάκο ο οποίος βρίσκεται εκεί τις τελευταίες ημέρες για να βγάλει υπέροχες οπως πάντα φωτο και έγραψε στη σελιδα του: ""Το πρώτο χιονακι της χρονιάς…
Σήμερα τα ξημερώματα, στις 3 και 10 βγήκα λίγο έξω από το καταφύγιο. Με εντύπωση είδα ότι είχε ρίξει χιόνι κοντά στους 2 πόντους όπου ήταν γεμάτο υγρασία. Ο αέρας ήταν και είναι τραγικά έντονος όσον αφορά τις ριπες.
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share