Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συρία: Σκοτώθηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες από Κούρδους πολιτοφύλακες!

Πολλοί οι τραυματίες!

11 Οκτωβρίου 2019 21:19
Συρία: Σκοτώθηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες από Κούρδους πολιτοφύλακες!

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στη Συρία από την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού, εναντίον της οποίας η Άγκυρα εξαπέλυσε μια στρατιωτική επιχείρηση αυτήν την εβδομάδα.

Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του χθες και άλλος ένας σήμερα στις εχθροπραξίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Συρία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας. Τουλάχιστον 3 άμαχοι νεκροί στην Συρία από την εισβολή!

Επιπλέον, δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από οβίδες που έριξαν οι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Αζάζ, μια πόλη στη βορειοδυτική Συρία, η οποία δεν βρίσκεται στη ζώνη όπου εκτυλίσσεται η τουρκική επιχείρηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Τετάρτη, που ξεκίνησε η τουρκική επιδρομή, 41 Κούρδοι μαχητές και 17 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις.

Γροθιά στο στομάχι: Άμαχο 6χρονο αγγελούδι νεκρό στην Συρία!

Η φωτογραφία ενός εξάχρονου παιδιού που σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα της τουρκικής εισβολής στη Σύρια, κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Δυστυχώς φαίνεται ότι θα δούμε πολλές τέτοιες φρικτές εικόνες το επόμενο διάστημα. Το τουρκικό καθεστώς θα αξιοποιήσει με τον πιο αιματηρό τρόπο την ευκαιρία που τόσα χρόνια αναζητούσε.

Η “Πηγή Ειρήνης” όπως υποκριτικά ονόμασαν την επιχείρηση οι Τούρκοι, δεν είναι τίποτα άλλο από λουτρό αίματος για τους Κούρδους.

Δείτε με την ευκαιρία: Συρία: Τραυματίες και νεκροί, ανάμεσα τους και άμαχοι! 180 στόχοι επλήγησαν από την Τουρκία μέσα σε 24 ώρες!

Χάος επικρατεί στην Συρία: Κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή! Καπνοί κάλυψαν τον ουρανό!

Χάος επικρατεί στην Συρία μετά την άμεση εφαρμογή του σχεδίου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή! Καπνοί κάλυψαν τον ουρανό!

Τουρκικά μαχητικά έχουν ήδη βομβαρδίσει τη βορειοανατολική Συρία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Τουρκικά μαχητικά πλήττουν στρατιωτικές θέσεις και κατοικημένες περιοχές στο Τελ Αμπιάντ, το Ρας αλ Άιν, το Καμισλί και το Άιν Ίσα.

Οι φόβοι που εγείρονται είναι πολλοί, τη στιγμή που όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το θρίλερ που έρχεται να διαταράξει τις διεθνείς ισορροπίες. Η επιχείρηση της Άγκυρας φτάνει σε μια περίοδο που έχει μειωθεί σημαντικά η δύναμη του Ισλαμικού Κράτους. Εάν, ωστόσο, πληγούν οι κουρδικές δυνάμεις από τους Τούρκους, στην περιοχή της βόρειας Συρίας, η αναζωπύρωση της δράσης των τρομοκρατών είναι ορατή.

Ήδη η κατάσταση στη Συρία θυμίζει καζάνι που βράζει. Πυρά ήχησαν λίγες ώρες μετά την έγκριση, από την τουρκική Βουλή, της επέκτασης των τουρκικών επιχειρήσεων στη Συρία. Με αγωνία αναμένεται η απάντηση των ΗΠΑ, καθώς από τη μια ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ανεκτικός απέναντι στην Άγκυρα και από την άλλη, μετά τις αντιδράσεις από πολιτικούς των ΗΠΑ και από ΕΕ, εξαπολύει απειλές.

Η εισβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Το γεγονός πιστοποεί και αυτόπτης μάρτυρας που περιγράφει σκηνές απόλυτου χάους. Στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, όπως αποκάλυψε στο Reuters, οι εκρήξεις αντηχούν και καπνός υψώνεται στην περιοχή, στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ οι κάτοικοί της πόλης την εγκαταλείπουν μαζικά.

Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία και βομβαρδισμοί πλήττουν τη συνοριακή πόλη Ρας αλ Άιν.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ρας αλ Άιν άκουσε μια ισχυρή έκρηξη και είδε να υψώνεται καπνός στα σύνορα. Έκανε επίσης γνωστό ότι αεροσκάφη ίπτανται πάνω από την περιοχή.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πυρά πυροβολικού εναντίον της πόλης, με αποτέλεσμα δεκάδες άμαχοι να την εγκαταλείπουν με μηχανές και αυτοκίνητα ή πεζή, παίρνοντας μαζί τους τα προσωπικά αντικείμενά τους.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σε πρώτη φάση η Τουρκία στοχεύει να πάρει τον έλεγχο μιας περιοχή στα σύνορα μήκους 120 χλμ και βάθους περίπου 30 χλμ, που εκτείνεται από την Τελ Αμπιάντ έως τη Ρας αλ Άιν.

Την ίδια ώρα, ο ασκών χρέη προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής Τζέρι Μάθιους Ματζίλα, απηύθυνε σήμερα έκκληση στην Τουρκία να «λυπηθεί τους άμαχους» και να «επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

«Η ίδρυση ζώνης ασφαλείας εξασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή» διεμήνυσε νωρίτερα μέσω Twitter ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τρομοκρατικού άξονα στα σύνορά μας. Όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί» σημείωσε με νόημα ο υπουργός αφήνοντας αιχμές για τους Κούρδους, που συχνά αποκαλούνται τρομοκράτες από την τουρκική πλευρά.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share